Home / Madrid / Bezienswaardigheden

Madrid bezienswaardigheden

Top 10 Highlights & bezienswaardigheden Madrid Spanje

Madrid highlights top 10

Top 10 bezienswaardigheden Madrid: Een overzicht van alle musea, parken en bijzondere gebouwen. Must see Madrid bezienswaardigheden en highlights in Madrid Spanje.

Madrid Bezienswaardigheden Top 10

Madrid is een stad vol met bekende highlights en bezienswaardigheden, zoals het Palacio Real, de museumdriehoek met het wereldberoemde Prado museum en het stadion Bernabeu van Real Madrid. De koninklijke hoofdstad van Spanje ligt op twee uur vliegen van Nederland en is zodoende een perfecte lokatie voor een Spaanse stedentrip. Van kunst en cultuur in de vele musea, historische pleinen, groene parken, heerlijk te winkelen of tapas te eten in een van de goede restaurants. U zult zich in de wereldstad Madrid geen moment vervelen! Tijdens uw bezoek en citytrip Madrid zijn dit de top 10 leukste hoogtepunten en meest bezochte bezienswaardigheden Madrid:

Bezienswaardigheden Madrid Koninklijk paleis Madrid

Koninklijk paleis Madrid (Palacio Real)

Het Palacio Real is het koninklijk paleis van de koning van Spanje, Felipe VI. Tijdens een rondleiding kunt u een deel van de 3418 schitterende kamers van het koninklijke werkpaleis van Madrid bezichtigen. Een hoogtepunt dat niet mag ontbreken tijdens uw citytrip aan de Spaanse hoofdstad.

Madrid Bezienswaardigheden Prado Madrid

Prado Museum Madrid

Het Museo Nacional del Prado is een kunstmuseum met vooral een collectie schilderijen uit de 14e tot en met de 19e eeuw met werken van Spaanse meesters zoals El Greco, Velázquez en Goya tot internationale schilders als Rembrandt, Rubens en Caravaggio. Het enrome Prado museum is een van de bekendste musea van Spanje en Madrid en onderdeel van de museumdriehoek in Madrid.

Bezienswaardigheden Madrid El Retiro park Madrid

El Retiro park 'Parque del Buen Retiro'

De Jardines del Buen Retiro, ook wel het Parque del Buen Retiro is een groene oase van rust in het centrum van Madrid met zijn 118 hectare park oppervlakte. Wandel rond de grote roeivijver, aanschouw het glazen 'Palacio de Cristal' of geniet van het vele groen in de bijzondere tuinen.

Bezienswaardigheid Madrid Plaza Mayor

Plaza Mayor Madrid

De Plaza Mayor is het historische plein in het centrum van Madrid. Het plein Plaza Mayor met een grote geschiedenis bevat tegenwoordig kleine winkeltjes, restaurants en cafés. Het plein is dan ook een verplicht nummer tijdens een stadswandeling door Madrid.

Madrid Museo Reina Sofia Madrid

Museo Reina Sofia

Het "Museo Nacional Centro de Arte Reina Sofía" is het belangrijkste museum voor hedendaagse en moderne kunst in Spanje met ruim 4000 schilderen en 1400 beelden. Het Reina Sofia museum is gevestigd in een voormalig ziekenhuis en onderdeel van de beroemde kunstdriehoek van Madrid.

Bezienswaardigheden Madrid top 10 Plaza Puerta del Sol Madrid

Plaza Puerta del Sol

Puerta del Sol is een levendig en autovrij plein in hartje van de hoofdstad. Het plein met het standbeeld "El Oso y El Madroño" is een belangrijke ontmoetingsplaats in het centrum van Madrid en veel winkelstraten monden uit op dit centrale plein.

Highlights Madrid Almudena kathedraal

Almudena kathedraal van Madrid

De "Santa María la Real de La Almudena" is de kathedraal van de stad (inclusief museum) en is gelegen tegenover het Koninklijke paleis van Madrid. De kathedraal bevat een klein museum en vanaf de koepel heeft u een prachtig uitzicht over het centrum van de stad.

Bezienswaardigheden Madrid Plaza de Cibeles Madrid

Plaza de Cibeles

Plaza de Cibeles is een druk plein en verkeersader met in het midden een grote fontein met een marmeren beeld van de Romeinse godin van de vruchtbaarheid Cybele. Opvallend gebouw aan het plein is 'Palacio de Comunicaciones', het oude postkantoor en huidige stadhuis.

Bezienswaardigheden Madrid Spanje Faro de Moncloa

Faro de Moncloa toren

De "Faro de Moncloa Madrid" is een toren van 92 meter hoogte vlakbij de triomfboog Arco de la Victoria en is sinds kort na een grote renovatie weer te bezoeken. Vanaf het observatiedek van de Faro toren heeft u een van de mooiste uitkijkpunten over de stad.

Madrid bezoeken Bezienswaardigheid Bernabeu stadion Real Madrid

Bernabeu stadion Real Madrid

Het "Estadio Santiago Bernabéu" is het voetbalstadion van Real Madrid. Bezoek een wedstrijd of volg de Bernabeu stadiontour langs alle onderdelen van het Bernabeu stadion van de 'Koninklijke' Real Madrid. Een must see voor elke voetballiefhebber.

Wat doen in Madrid? Madrid per fiets bezoeken

Fietsen door Madrid

Mijn persoonlijke favoriet: De leukste manier om de hoogtepunten van Mardid te ontdekken is op de fiets; de stad heeft een uitstekend netwerk van fietspaden in korte tijd fiets u van de ene naar de andere bezienswaardigheid. Huur zelf een fiets of ga mee op een van de georgainseerde fietstochten met gids. Meer informatie over fietsen in Madrid.

Museum bezoeken in Madrid

Madrid staat is bekend om zijn musea vanwege de museumdriehoek met het Prado, Thyssen-Bornemisza museum en het Reina Sofia. Wilt u meer lezen over de andere mooie musea van Madrid leest u dan dit artikel over de beste musea.

Gebouwen en monumenten in Madrid

Koninklijk paleis Madrid
Palacio Real, oftewel het koninklijk paleis van Madrid
Almudena kathedraal van Madrid
Kathedraal van Madrid, catedral 'Almudena'
Arco de la Victoria triomfboog Madrid
Arco de la Victoria, de triomfboog Puerta de Moncloa
Metropolis
Metrópolis gebouw, aan de Gran Via
Tempel van Debod Madrid
Tempel van Debod, de Egyptische tempel in Madrid
Puerta de Alcala Madrid

Parken in Madrid

Casa del Campo
Casa de Campo & Kabelbaan in Madrid, de Téleferico naar het grootste park van Madrid
Parque Madrid Rio
Parque Madrid Rio, 10 km park gelegen langs de rivier Manzanares
El Retiro park Madrid
El Retiro park, het groene park in het centrum van Madrid
Paseo de Recoletos

Pleinen en straten Madrid

Voetbalstadions Madrid bezoeken

bernabeu stadion Real Madrid
Bernabeu stadion Real Madrid, tour en rondleiding stadion van de 'Koninklijke'
madrid stadion
Stadion Atletico Madrid, tour door stadion 'Vicente Calderón'

Overige bezienswaardigheden & highlights Madrid

Rastro markt
El Rastro markt, de grootste vlooienmarkt van Spanje
Mercado de San Miguel markt Madrid
Mercado de San Miguel, de versmarkt in het centrum
teleferico madrid kabelbaan
Teleferico Madrid, de kabelbaan naar het park Casa de Campo
stierenvechten
Las Ventas, de stierenvecht arena bezoeken

Kies hier boven een van de must see Madrid bezienswaardighedenen Top 10 highlights waar u meer over te weten wilt lezen voor uw bezoek of stedentrip in de hoofdstad Madrid in Spanje. Wilt u veel bezienswaardigheden in één dag bezoeken dan kunt u via deze website leuke fietstochten met gids boeken om de hoofdstad te ontdekken. Ook leent deze Spaanse stad zich uitstekend om zelf per huurfiets te verkennen.

Madrid bezienswaardigheden
Bezienswaardigheden Madrid Top 10
Madrid highlights bezienswaardigheden

Dagtochten in de omgeving van Madrid

El Escorial
Dagtocht naar El Escorial op 45 km van Madrid. Enorm Paleis, mausoleum en klooster. Een hoogtepunt in Spanje.
Toledo spanje
Dagtocht naar Toledo, de oude hoofdstad van Spanje op 70 km van Madrid.
madrid bezienswaardigheden