Spanje / Madrid / Bezienswaardigheden

Madrid bezienswaardigheden

Top 10 Highlights & bezienswaardigheden Madrid Spanje

Madrid bezienswaardigheden top 10

Top 10 bezienswaardigheden Madrid: Een overzicht van alle musea, parken en bijzondere gebouwen. Must see Madrid bezienswaardigheden en highlights in Madrid Spanje.

Madrid Bezienswaardigheden Top 10

Madrid is een stad vol met bekende highlights en bezienswaardigheden, zoals het Palacio Real, de museumdriehoek met het wereldberoemde Prado museum en het stadion Bernabeu van Real Madrid. De koninklijke hoofdstad van Spanje ligt op twee uur vliegen van Nederland en is zodoende een perfecte lokatie voor een Spaanse stedentrip. Van kunst en cultuur in de vele musea, historische pleinen, groene parken, heerlijk te winkelen of tapas te eten in een van de goede restaurants. U zult zich in de wereldstad Madrid geen moment vervelen! Tijdens uw bezoek en citytrip Madrid zijn dit de top 10 leukste hoogtepunten en meest bezochte bezienswaardigheden Madrid:

Koninklijk paleis Madrid

1. Koninklijk paleis Madrid (Palacio Real)

Het Palacio Real is het Koninklijk paleis van de Koning van Spanje, Felipe VI. Tijdens een rondleiding door het barokke paleis kunt u een deel van de 3418 schitterende en prachtig gedecoreerde kamers van het Koninklijke werkpaleis van Madrid bezichtigen. De Koninklijke familie gebruikt het paleis alleen nog voor officiële staatsaangelegenheden. Een hoogtepunt dat niet mag ontbreken tijdens uw citytrip aan de Spaanse hoofdstad. Meer info over 'Koninklijk paleis Madrid'.

Prado Madrid

2. Prado Museum Madrid

Het Museo Nacional del Prado is een kunstmuseum met vooral een collectie schilderijen uit de 14e tot en met de 19e eeuw met werken van Spaanse meesters zoals El Greco, Velázquez en Goya tot internationale schilders als Rembrandt, Rubens en Caravaggio. Het enorme Prado museum is een van de bekendste musea van Spanje en Madrid en onderdeel van de museumdriehoek in Madrid. Meer info 'Prado museum'.

El Retiro park Madrid

3. El Retiro park 'Parque del Buen Retiro'

De Jardines del Buen Retiro, ook wel het Parque del Buen Retiro is een groene oase van rust in het centrum van Madrid met zijn 118 hectare park oppervlakte. Wandel rond de grote roeivijver, aanschouw het glazen 'Palacio de Cristal' of geniet van het vele groen in de bijzondere tuinen. Ontspan in dit park op een warme dag tussen wandelaars, hardlopers en straatartiesten.

Bernabeu stadion Real Madrid

4. Bernabeu stadion Real Madrid

Het "Estadio Santiago Bernabéu" is het voetbalstadion van Real Madrid. Bezoek een wedstrijd van Real Madrid of volg de Bernabeu stadiontour langs alle onderdelen van het Bernabeu stadion van de 'Koninklijke' en kom meer te weten over de geschiedenis van Real Madrid. De rondleiding is een must do voor elke voetballiefhebber. Meer info over het 'Bernabeu stadion'.

Plaza Mayor

5. Plaza Mayor Madrid

De Plaza Mayor is het historische plein in het centrum van Madrid. Het plein Plaza Mayor met een grote geschiedenis bevat tegenwoordig kleine winkeltjes, restaurant, terrassen en de centrale plek voor veel evenementen en straatartiesten. Het 16e eeuwse plein is dan ook een verplicht nummer tijdens een stadswandeling door Madrid. Meer info 'Plaza Mayor'.

Museo Reina Sofia Madrid

6. Museo Reina Sofia

Het "Museo Nacional Centro de Arte Reina Sofía" is het belangrijkste museum voor hedendaagse en moderne kunst in Spanje met ruim 4000 schilderen en 1400 beelden, zoals het beroemde schilderij 'La Guernica' van Pablo Picasso. Het Reina Sofia museum is gevestigd in een voormalig ziekenhuis en onderdeel van de beroemde kunstdriehoek van Madrid. Meer info 'Reina Sofia'.

Plaza Puerta del Sol Madrid

7. Plaza Puerta del Sol

Plaza Puerta del Sol is een levendig en autovrij plein in hartje van de hoofdstad. Het plein met het standbeeld "El Oso y El Madroño" is een belangrijke ontmoetingsplaats in het centrum van Madrid en veel winkelstraten monden uit op dit centrale plein. In het oude postkantoor aan het Plaza Puerta del Sol is tegenwoordig het bestuur van de provincie Madrid gevestigd.

Almudena kathedraal

8. Almudena kathedraal van Madrid

De "Santa María la Real de La Almudena" is de kathedraal van de stad (inclusief museum) en is gelegen tegenover het Koninklijke paleis van Madrid. De kathedraal in neoclassicistische stijl bevat een klein museum en vanaf de koepel heeft u een prachtig uitzicht over het centrum van de stad. Meer info 'Kathedraal van Madrid'.

Plaza de Cibeles Madrid

9. Plaza de Cibeles

Plaza de Cibeles is een druk plein en verkeersader met in het midden een grote fontein met een marmeren beeld van de Romeinse godin van de vruchtbaarheid Cybele. Opvallend gebouw aan het plein is 'Palacio de Comunicaciones', het oude postkantoor en huidige stadhuis van Madrid. Meer info 'Plaza de Cibeles'.

Faro de Moncloa

10. Faro de Moncloa toren

De "Faro de Moncloa de Madrid" is een toren van 92 meter hoogte vlakbij de triomfboog Arco de la Victoria en is sinds kort na een grote renovatie weer te bezoeken. Vanaf het observatiedek van de Faro toren heeft u een van de mooiste uitkijkpunten van Madrid om de bekende bezienswaardigheden in de skyline te ontdekken. Lees meer over uw bezoek aan de 'Faro de Moncloa'.

Madrid per fiets bezoeken

11. Fietsen door Madrid

Mijn persoonlijke favoriet: De leukste manier om de hoogtepunten van Madrid te ontdekken is op de fiets; de stad heeft een uitstekend netwerk van fietspaden en grote parken, en in korte tijd fiets u van de ene naar de andere bezienswaardigheid. Huur zelf een fiets of ga mee op een van de georganiseerde fietstochten met gids. Meer informatie over fietsen in Madrid.

Museum bezoeken in Madrid

Madrid staat is bekend om zijn musea vanwege de museumdriehoek met het Prado, Thyssen-Bornemisza museum en het Reina Sofia. Wilt u meer lezen over de andere mooie musea van Madrid leest u dan dit artikel over de beste musea.

Gebouwen en monumenten in Madrid

Koninklijk paleis Madrid
Palacio Real, oftewel het koninklijk paleis van Madrid
Almudena kathedraal van Madrid
Kathedraal van Madrid, catedral 'Almudena'
Arco de la Victoria triomfboog Madrid
Arco de la Victoria, de triomfboog Puerta de Moncloa
Metropolis
Metrópolis gebouw, aan de Gran Via
Tempel van Debod Madrid
Tempel van Debod, de Egyptische tempel in Madrid
Puerta de Alcala Madrid

Parken in Madrid

Casa del Campo
Casa de Campo & Kabelbaan in Madrid, de Téleferico naar het grootste park van Madrid
Parque Madrid Rio
Parque Madrid Rio, 10 km park gelegen langs de rivier Manzanares
El Retiro park Madrid
El Retiro park, het groene park in het centrum van Madrid
Paseo de Recoletos

Pleinen en straten Madrid

Voetbalstadions Madrid bezoeken

bernabeu stadion Real Madrid
Bernabeu stadion Real Madrid, tour en rondleiding stadion van de 'Koninklijke'
madrid stadion
Stadion Atletico Madrid, tour door stadion 'Wanda Metropolitano'

Overige bezienswaardigheden & highlights Madrid

Rastro markt
El Rastro markt, de grootste vlooienmarkt van Spanje
Mercado de San Miguel markt Madrid
Mercado de San Miguel, de versmarkt in het centrum
madrid kabelbaan
Teleferico Madrid, de kabelbaan naar het park Casa de Campo
stierenvechten
Las Ventas, de stierenvecht arena bezoeken

Kies hier boven een van de must see Madrid bezienswaardighedenen Top 10 highlights waar u meer over te weten wilt lezen voor uw bezoek of stedentrip in de hoofdstad Madrid in Spanje. Wilt u veel bezienswaardigheden in één dag bezoeken dan kunt u via deze website leuke fietstochten met gids boeken om de hoofdstad te ontdekken. Ook leent deze Spaanse stad zich uitstekend om zelf per huurfiets te verkennen.

Dagtochten in de omgeving van Madrid

El Escorial
Dagtocht naar El Escorial op 45 km van Madrid. Enorm Paleis, mausoleum en klooster. Een hoogtepunt in Spanje.
Toledo spanje
Dagtocht naar Toledo, de oude hoofdstad van Spanje op 70 km van Madrid.

Meer tours & Excursies

madrid bezienswaardigheden