Spanje / Madrid / Eten & Drinken

Eten en drinken in Madrid

Waar vind je de beste restaurants in Madrid?

Madrid restaurants

Spaansesteden.nl: alle informatie over eten en drinken in Madrid. Waar moet u heen voor de beste tapas en andere restaurants in Madrid?

Restaurants en uitgaan in Madrid

Voor goed eten (overheerlijke tapas en Spaanse gerechten) kunt u prima terecht in Madrid. Voor veel Spanjaarden is de lunch (tussen 13:00 en 16:00 uur 's middags) de belangrijkste maaltijd van de dag en dit is dan ook het beste tijdstip om een voordelige maaltijd te vinden, bijvoorbeeld een goedgoop dagmenu *menu del dia". Door deze late lunch gaan de Madrilenen 's avonds pas rond 22:00 uur uit eten.

De tapas zijn erg populair in Madrid. Dit zijn kleine, smakelijke hapjes kunt u op elk uur van de dag bestellen in een van de vele tapasbars van Madrid. Maar ook op straathoeken en marktpleinen vindt u kraampjes waar tapas kunt krijgen. Tapas worden vaak staand gegeten, vergezeld van een Spaans wijntje en goed gezelschap. Wilt u een grotere portie tapas dan bestelt u een "raciones". Daarnaast heeft Madrid een aantal leuke overdekte markten; De Mercado de San Miguel is bijvoorbeeld een ideale plek om tapas te proberen.

Verder is de Spaanse keuken een smeltkroes en worden alle Spaanse regio´s vertegenwoordigd in de Madrileense keuken. De cocido madrileño, een klassieke Madrileense stoofpot, is het meest typsiche gerecht uit Madrid.

Originele avondactiviteiten

Nachtleven in Madrid

Madrid heeft enorm groot aanbod aan cafés, restaurants, bars, clubs, discotheken, pubs, bioscopen en theaters. Bekende discotheken in Madrid zijn bijvoorbeeld Teatro Joy Eslava, Teatro Kapital. Populaire uitgaansgebieden in Madrid zijn:

Rond de Puerta del Sol: De "tapeo" is erg populair in Madrid. Dit is een kroegentocht waarbij u van de ene naar de andere tapasbar gaat. De omgeving van Puerta del Sol leent zich hier uitstekend voor.

Plaza de Santa Ana (in wijk Huertas): De Plaza de Santa Ana is de plek waar veel Madrilenen hun stapavond beginnen. Dit sfeervolle plein ligt in het district Huertas. Als je vanaf Plaza de Santa Antanaar Calle de las Huertas loopt treft u de drukke uitgaansstraat vol met tapasbars en restaurants. Vervolgens vindt u in de buurt Calle Echegaray en Calle del Príncipe. Beide straten bevatten veel bars, restaurants en discotheekjes.

Malasaña: In in de buurt Malasaña zijn leuke Madrileense kroegjes te vinden.

La Latina en Lavapiés: Een andere uitgaanswijk van Madrid is La Latina, zowel om te eten als te drinken. La Latina (ligt op een kilometer ten westen van Plaza de Santa Ana), wordt opgevolgd door Lavapiés. Lavapiés is de Madrileense, multiculturele volkswijk. U vindt er veel goedkope exotische keukens.

Chueca: Het bruisende centrum van de gayscene in Madrid. Een leuke plaats om te eten en allerlei tapas te proeven is de Mercado San Anton.

madrid restaurants uitgaan
Onze lezers beoordelen
4.8 (96.23%) 14 reviews
22 oktober 2023 Silvia: "De beste online reisgids over Spanje met leuke tips over de bezienswaardigheden en activiteiten in Spaanse steden."