Spanje / Blog Spaansesteden.nl

Blog Spaansesteden.nl

De leukste artikelen en tips over Spanje!

Blog Spanje

Welkom op de blog van Spaansesteden.nl. De leukste tips voor het bezoeken van bezienswaardigheden in Spanje.

Welkom op de Spanje-Blog!

Op stedentrip naar Spanje? Dan zit u goed op Spaansesteden.nl. Op mijn website leest u de beste tips voor activiteiten en lokale aanbevelingen voor het bezoeken van bezienswaardigheden in Spanje. Kiest u hieronder een van mijn blogartikelen om uw reis in Spanje te beginnen:

Andalusië bezienswaardigheden

Top 20 Andalusië bezienswaardigheden

Andalusië is een van de mooiste regio's in Spanje met tal van Moorse bezienswaardigheden als het Alhambra in Granada en het Real Alcazar in Sevilla. In dit artikel leest u welke 20 bezienswaardigheden u niet wilt missen tijdens uw rondreis in Andalusië.

Catalonië bezienswaardigheden

Top 20 Catalonië bezienswaardigheden

Catalonië heeft veel meer te bieden dan Barcelona met hoogtepunten als de Sagrada Familia en Park Güell van Gaudi. Lees alles over de 20 leukste activiteiten in Catalonië, zoals Girona, Tarrogona en het klooster van Montserrat.

Cáceres bezienswaardigheden

Onbekende parels - No.1 Cáceres in Extremadura

In het zuidwesten van Spanje, in de ruige regio Extremadura, ligt een van de mooiste en tevens een van de minst bekende steden van Spanje, namelijk Cáceres. Een ommuurde Middeleeuwse stad waar de ooievaars nestelen in de torens van de stad. Laat u verrassen.

segovia

Onbekende parels - No.2 Segovia in Castilië en León

Niet ver van Madrid ligt bovenop de rots de ommuurde stad van Segovia met als schitterende bezienswaardigheden als een aquaduct, een schitterend Alcazar en de kathedraal.

teruel bezienswaardigheden

Onbekende parels - No.3 Teruel in Aragón

In een uitgestorven gebied in het zuiden van Aragón ligt het nog niet zo bekende stadje Teruel. De stad heeft een centrum waar een aantal prachtige Mudéjar bouwwerken voorkomen.

El Caminito del Rey

Mooiste wandelpad in Spanje - El Caminito del Rey

Op 59 kilometer van Málaga ligt het mooiste wandelpad van Spanje. Langs de Gaitanes-kloof krijgt u via loopbruggen en smalle paden schitterend uitzicht. Lees alles over dit 'Pad van de Koning'.

Santander Spanje

Onbekende parels - No.4 Santander in Cantabrië

Aan de noordkust van Spanje in Cantabrië ligt een van mijn favoriete Spaanse steden, namelijk Santander met mooie stranden en het Magdalena-schiereiland.

Salamanca

Onbekende parels - No.5 Salamanca

Deze studentenstad met het schitterende Plaza Mayor zal door veel Spanjekenners genoemd worden als een van de meest mooie en gezellige steden van Spanje. Lees in dit artikel waarom:

Steden Spanje aan zee

Top 10 Mooiste steden Spanje aan zee

Wil je een stedentrip combineren met een strandvakantie? In dit artikel leest u wat de mooiste steden in Spanje zijn die eveneens beschikken over een strand aan de kust.

Ibiza bezienswaardigheden

Ibiza, het hippe eiland van de Balearen

Ibiza staat vooral bekend om zijn hippe clubs en feesten tot in de ochtend, maar het heeft véél meer te bieden dan dat. Lees alles over de bezienswaardigheden in Ibiza: