Spanje / Córdoba / Bezienswaardigheden

Córdoba Bezienswaardigheden

Top 20 highlights & bezienswaardigheden Córdoba Spanje

Cordoba bezienswaardigheden

Top 20 bezienswaardigheden Cordoba Spanje: Een overzicht van alle musea, parken en bijzondere gebouwen in Córdoba. Bezienswaardigheden en must see highlights in Córdoba en Andalusië.

Cordoba Bezienswaardigheden & Top 20 Highlights

Naast de wereldberoemde Mezquita moskee-kathedraal heeft de Spaanse stad Cordoba nog vele andere bezienswaardigheden en must see highlights te bieden, o.a. uit de Romeinse en Moorse tijd. Tijdens uw bezoek of citytrip van de mooie Spaanse stad is dit de bezienswaardigheden Córdoba Top 20 in Andalusië:

Mezquita

1. Mezquita Córdoba (Moskee - kathedraal)

De Mezquita is met stip de nummer één bezienswaardigheid in het centrum van het Spaanse Cordoba; de Mezquita is een enorme Moorse moskee die later na de herovering door de Katholieke Koningen in 1236 is omgebouwd tot kathedraal. De beroemde en indrukwekkende Mezquita moskee-kathedraal met zijn kenmerkende rood-witte bogen mag absoluut niet ontbreken bij uw bezoek aan Andalusië. Meer info over de Mezquita.

Bezienswaardigheden Cordoba Alcazar

2. Alcazar de los Reyes Cristianos

Het 'Alcázar de los Reyes Cristianos' is het 'Paleis van de christelijke vorsten', een middeleeuws paleis met mooie tuinen in het historische centrum van de stad. Het paleis uit de 14e eeuw is een mix van Christelijke en Islamitische stijlen en met name de mooie tuinen zijn een bezoek waard. Meer info 'Alcazar Cordoba'.

Highlights Joodse wijk in Cordoba

3. Juderia (Joodse wijk van Córdoba)

De Judería is de Joodse wijk in het centrum met smalle en bloemrijke straatjes en pittoreske huisjes. In deze wijk liggen vele bezienswaardigheden zoals de Mezquita moskee-kathedraal, de synagoge en het Alcazar de los Reyes paleis. Wandel en dwaal heerlijk door de smalle bloemrijke en pittereske straatjes, zoek souvenirs of ontspan in een van de vele kleine tapasbarretjes in deze Joodse wijk.

Puente romano, bezienswaardigheid in Cordoba

4. Puente Romano

De Puente Romano is de 331 meter lange romeinse brug die ligt over de rivier Guadalquivir die de stad doorkruist. Aan de ene zijde van de brug ligt de stadspoort 'Puerta del Puente' vlakbij de Mezquita, aan de andere kant van de rivier de Torre de la Calahorra. Meer info 'Puente Romano'.

Patio Córdoba

5. De patio's van Córdoba

De prachtige patio's van Cordoba staan bekend als een van de mooiste ter wereld. Deze verborgen binnenplaatsen zijn veelal schitterend aangekleed met bloemen en zo is er in mei het jaarlijkse patio-festival. Om deze patio's te bezoeken raden wij u wel aan één van deze twee tour met gids te boeken (Patio Tour 1 of Patio Tour 2), aangezien u als toerist de patio's niet makkelijk zal vinden of dat ze niet openbaar toegankelijk zijn.

Medina Azahara omgeving Cordoba

6. Medina Azahara

Acht kilometer ten westen van Córdoba ligt Medina Azahara, ook wel Al Madinah al-Zahr in het Arabisch. De plek is een van de belangrijkste historische opgravingen in Spanje en op deze plaats zijn tal van restanten van de oude Moorse stad uit de 11e eeuw te bekijken. Meer info over de opgravingen van 'Medina Azahara'.

Palacio de Viana, paleis in Cordoba bezoeken

7. Palacio de Viana

Het Palacio de Viana is het paleis van de Markies van Viana. Het paleis uit de 14e eeuw met zijn schitterende patio's en tuinen is te bezoeken als museum. Krijg een mooi beeld hoe de rijke aristocraten leefden in het 17e eeuwse Palacio de Viana.

cordoba fietsen

8. Fietstour in Córdoba

Aanrader: Een leuke, en zeker in de soms hete temperaturen, een aangename manier om Córdoba te ontdekken is per fiets. Ga onder begeleiding van een Nederlandse gids twee uur lang fietsen langs de bezienswaardigheden van Córdoba. Meer info over deze fietstochten vindt u op deze website en andere data via deze website waarbij u beide met een zeer enthousiaste gids op pad gaat.

Synagoge in Cordoba Spanje

9. Synagoge van Córdoba

De 'Sinagoga de Córdoba' is de synagoge uit 1315 in de Joodse centrumwijk 'Judería'. Deze synagoge in mudéjarstijl is gratis te bezichtigen tijdens een wandeling door het oude centrum van de stad. Meer info 'Synagoge'.

Torre de la calahorra Top 10 bezienswaardigheid Córdoba

10. Torre de la Calahorra

De Torre de la Calahorra is de toren op de linkeroever van de Guadalquivir aan het eind van de Romeinse brug. In de Calahorra-toren zit tegenwoordig een museum over de cultuur van al-Andalus.

Plaza del Potro Cordoba

11. Plaza del Potro

Het 'Plaza del Potro' een klein pittoresk plein in het centrum van Córdoba. Op het plein staat o.a. de herberg "La Posada del Potro", het monument Triunfo de San Rafael, het Museu de Bellas Artes en het Museo Romero de Torres.

Puerta del Puente Cordoba Highlight

12. Puerta del Puente

De 'Puerta del Puente' is een stadspoort uit de 16e eeuw en ligt aan de voet van de Romeinse brug 'Puente Romano' die ligt over de Guadalquivir. De poort wordt ook wel de Arc de Triomphe van Cordoba genoemd.

Koninklijke stallen van Córdoba

13. Koninklijke stallen van Córdoba

De 'Caballerizas Reales', oftewel de koninklijke stallen van Córdoba die zich bevinden vlakbij het Alcazar. Aanschouw de prachtige ruiterstallen en oude koetsen (gratis) of nog leuker, bekijk de paardrijshow die viermaal per week wordt gegeven. Hierbij wordt de kunst van het Andalusisch paardrijden gecombineerd met flamenco (meer info en reserveringen paardenshow Caballerizas Reales).

Romeinse tempel Cordoba

14. Templo Romano

De Templo Romano de Córdoba zijn de ruïnes van een Romeinse tempel gelegen naast het stadhuis. Er zijn nog slechts enkele zuilen overgebleven, maar geven toch een beeld van de oorspronkelijke tempel uit de 1e eeuw na Christus.

Puerta del Puente Cordoba Highlight

15. Diverse musea

Museumliefhebber? Zo heeft u de keuze uit het Archeologische Museum, een museum over het stierenvechten (Museo Taurino) of in hetzelfde gebouw aan Plaza del Potro zitten het Museo de Bellas Artes (Museum van de Schone Kunsten) en het museum van schilder Romero de Torres.

Plaza de la Corredera

16. Plaza de la Corredera

Plaza de la Corredera is het gezellige en typisch Spaanse plein van Cordóna. Het plein is de ideale plek voor een drankje op het tertas of om tapas te gaan eten bij een van de restaurants die geplaatst zijn in de galerijen.

flamenco cordoba

17. Flamenco(show)

Flamenco is de typische muziek, zang en dans van Andalusië. Een indrukwekkende ervaring om een keer een optreden live mee te maken. In Córdoba kan dit op een mooie lokatie, namelijk bij Tablao Flamenco El Cardenal (meer info en tickets reserveren).

botanische tuinen cordoba

18. Botanische tuinen

Vlakbij het Alcazar paleis en de Guiadalquivir liggen de 'Real Jardínes Botánico de Cordoba', oftewel de botanische tuinen van de universiteit. U kunt heerlijk rond wandelen tussen prachtige bloemen, groene bomen en fonteinen of het kleine paleobotanische museum bezoeken.

Plaza de Capuchinos

19. Plaza de Capuchinos

De 'Plaza de Capuchinos', oftewel het Kapucijnenplein, is een klein en sober plein en iets verder van het centrum afgelegen. Op het met graniet betegelde plein staat het meer dan 200 jaar oude kruis 'Cristo de los Faroles'.

Castillo de Almodovar

20. Castillo de Almodovar (28 km van Córdoba)

Op de heuvel bij het dorpje Almodóvar del Rio op 28 kilometer van Córdoba ligt het mooie 12e eeuwse kasteel van Almodóvar. Het kasteel dat u van verre al ziet liggen staat bekend om zijn goede staat (sommigen zeggen zelfs het best bewaarde kasteel in Spanje) waarin het nog verkeerd met enkele mooi ingerichte vertrekken. Tijdens een bezoek kom je meer te weten over de roerige geschiedenis van het kasteel (reserveer hier uw toegang).

Populaire activiteiten in Cordoba

Andere hoogtepunten in Andalusië

Kies hier boven een van de Top 10 bezienswaardigheden Cordoba en highlights waar u meer over te weten wilt komen tijdens uw bezoek of citytrip in de mooie stad Cordoba in Andalusië. Een stad waarvan het historische centrum op de UNESCO Werelderfgoedlijst staat. Welkom in Córdoba!

Tip voor uw rondreis: Wilt u zelf uw rondreis door Andalusië gaan regelen? Dit is eenvoudig zelf te regelen met ons nieuwe 'Stappenplan Rondreis Andalusië' waarbij wij u graag op weg helpen met handige tips zoals uw route, overnachtingen en bezienswaardigheden.

FAQ Córdoba bezoeken

Wat zijn de belangrijkste bezienswaardigheden in Córdoba?

De populairste bezienswaardigheis in Córdoba is absoluut de Mezquita. Andere bezienswaardigheden zijn de Joodse wijk met de vele bloemrijke patio's, de Romeinse brug en het Alcazar de los Reyes paleis. Lees meer over de Top 18 Córdoba bezienswaardigheden.

Heb ik tickets nodig voor de Mezquita?

Voor 10 euro kunt u bij de kassa van de Mezquita tickets kopen. Een populaire activiteit in de Mezquita die wij u aanraden is een rondleiding met gids. Dit is dé manier waarop u meer te weten komt over de geschiedenis en vele details van de Mezquita. Lees meer over de beste tours en de Mezquita.

Wat zijn populaire activiteiten in Córdoba?

Bezoek een flamencoshow of maak een rondleiding door de verborgen patio's in de Joodse wijk. Een populaire excursie is het bezoeken van de archeologische opgravingen van de Medina Azahara. Lees meer over alle activiteiten in Córdoba.

Wat zijn andere bezienswaardigheden in Andalusië?

Bent u op rondreis in Andalusië? Bezoek dan ook eens het Real Alcazar in Sevilla, het Alhambra in Granada, het prachtige Ronda of probeer sherry in Jerez de la Frontera. In dit artikel leest u alles over de bezienswaardigheden in Andalusië.

cordoba bezienswaardigheden
Onze lezers beoordelen
4.8 (96.23%) 14 reviews
22 oktober 2023 Silvia: "De beste online reisgids over Spanje met leuke tips over de bezienswaardigheden en activiteiten in Spaanse steden."