Spanje / Córdoba / Bezienswaardigheden

Cordoba Bezienswaardigheden

De top 10 highlights & bezienswaardigheden Córdoba Spanje

Cordoba bezienswaardigheden

Top 10 bezienswaardigheden Cordoba: Een overzicht van alle musea, parken en bijzondere gebouwen in Córdoba. Bezienswaardigheden en must see highlights in Córdoba op Spaansesteden.nl

Cordoba Bezienswaardigheden & Top 10 Highlights

Naast de wereldberoemde Mezquita moskee-kathedraal heeft de Spaanse stad Cordoba nog vele andere bezienswaardigheden en must see highlights te bieden, o.a. uit de Romeinse en Moorse tijd. Tijdens uw bezoek of citytrip van de mooie Spaanse stad is dit de bezienswaardigheden Córdoba Top 10 in Andalusië & Spanje:

Mezquita

1. Mezquita Córdoba (Moskee - kathedraal)

De Mezquita is met stip de nummer één bezienswaardigheid in het centrum van het Spaanse Cordoba; de Mezquita is een enorme Moorse moskee die later na de herovering door de Katholieke Koningen in 1236 is omgebouwd tot kathedraal. De beroemde en indrukwekkende Mezquita moskee-kathedraal met zijn kenmerkende rood-witte bogen mag absoluut niet ontbreken bij uw bezoek aan Andalusië. Meer info over de Mezquita.

Bezienswaardigheden Cordoba Alcazar

2. Alcazar de los Reyes Christianos

Het 'Alcázar de los Reyes Cristianos' is het 'Paleis van de christelijke vorsten', een middeleeuws paleis met mooie tuinen in het historische centrum van de stad. Het paleis uit de 14e eeuw is een mix van Christelijke en Islamitische stijlen en met name de mooie tuinen zijn een bezoek waard. Meer info 'Alcazar Cordoba'.

Highlights Joodse wijk in Cordoba

3. Juderia (Joodse wijk van Córdoba

De Judería is de Joodse wijk in het centrum met smalle en bloemrijke straatjes en pittoreske huisjes. In deze wijk liggen vele bezienswaardigheden zoals de Mezquita moskee-kathedraal, de synagoge en het Alcazar de los Reyes paleis. Wandel en dwaal heerlijk door de smalle bloemrijke en pittereske straatjes, zoek souvenirs of ontspan in een van de vele kleine tapasbarretjes in deze Joodse wijk.

Puente romano, bezienswaardigheid in Cordoba

4. Puente Romano

De Puente Romano is de 331 meter lange romeinse brug die ligt over de rivier Guadalquivir die de stad doorkruist. Aan de ene zijde van de brug ligt de stadspoort 'Puerta del Puente' vlakbij de Mezquita, aan de andere kant van de rivier de Torre de la Calahorra. Meer info 'Puente Romano'.

Medina Azahara omgeving Cordoba

5. Medina Azahara

Acht kilometer ten westen van Córdoba ligt Medina Azahara, ook wel Al Madinah al-Zahr in het Arabisch. De plek is een van de belangrijkste historische opgravingen in Spanje en op deze plaats zijn tal van restanten van de oude Moorse stad uit de 11e eeuw te bekijken. Meer info over de opgravingen van 'Medina Azahara'.

Palacio de Viana, paleis in Cordoba bezoeken

6. Palacio de Viana

Het Palacio de Viana is het paleis van de Markies van Viana. Het paleis uit de 14e eeuw met zijn schitterende patio's en tuinen is te bezoeken als museum. Krijg een mooi beeld hoe de rijke aristocraten leefden in het 17e eeuwse Palacio de Viana.

Synagoge in Cordoba Spanje

7. Synagoge van Córdoba

De 'Sinagoga de Córdoba' is de synagoge uit 1315 in de Joodse centrumwijk 'Judería'. Deze synagoge in mudéjarstijl is gratis te bezichtigen tijdens een wandeling door het oude centrum van de stad. Meer info 'Synagoge'.

Torre de la calahorra Top 10 bezienswaardigheid Cordóba

8. Torre de la Calahorra

De Torre de la Calahorra is de toren op de linkeroever van de Guadalquivir aan het eind van de Romeinse brug. In de Calahorra-toren zit tegenwoordig een museum over de cultuur van al-Andalus.

Cordoba bezienswaardigheden

9. Plaza del Potro

Het 'Plaza del Potro' een klein pittoresk plein in het centrum van Córdoba. Op het plein staat o.a. de herberg "La Posada del Potro", het monument Triunfo de San Rafael, het Museu de Bellas Artes en het Museo Romero de Torres.

Puerta del Puente Cordoba Highlight

10. Puerta del puente

De 'Puerta del Puente' is een stadspoort uit de 16e eeuw en ligt aan de voet van de Romeinse brug 'Puente Romano' die ligt over de Guadalquivir. De poort wordt ook wel de Arc de Triomphe van Cordoba genoemd.

Museum bezoeken in Córdoba Spanje

Museo de bellas artes cordoba
Museo de Bellas Artes, het museum van de schone kunsten
Museo Arqueologico Cordoba (archeologisch museum)
Museo Arqueologico Córdoba, het archeologisch museum
Museo taurino Cordoba
Museo Taurino, museum over het stierenvechten
Museo Romero de Torres
Museo Romero de Torres, een kijkje in het leven van deze Cordobaanse schilder

Gebouwen en andere bezienswaardigheden Córdoba

Romeinse tempels Cordoba
Templo Romano, de Romeinse tempels
Triunfo de San Rafael
Triunfo de San Rafael, triomfboog op het plein 'Plaza del Potro'
Joodse geschiedenis in de Juderia wijk Cordoba
Casa de Sefarad, leer meer over de Joodse geschiedenis van de Juderia wijk
Casa Andalusi hoogtepunten
Casa Andalusí, krijg een beeld van het leven in de 12e eeuw

Pleinen, parken en straten in Cordoba

Callejon de las flores
Callejon de las flores, de'bloemenstraat" in de Joodse wijk
Plaza de Corredera Cordoba
Highlight in Cordoba
Plaza de Capuchinos & Cristo de Los Faroles
Botanische tuinen van Cordoba

Andere hoogtepunten in Andalusië

wat te doen in Sevilla
Sevilla (141 km) met het koninklijk paleis Real Alcazar
wat te doen in Granada
Granada (200 km), met het wereld beroemde Alhambra paleis
Malaga
Malaga (158 km)een bruisende kuststad met veel historie
Ronda in Andalusie
Ronda (164 km) relaxt stadje op een plateau met de beroemde brug over de kloof die de stad in twee splitst

Kies hier boven een van de Top 10 bezienswaardigheden Cordoba en highlights waar u meer over te weten wilt komen tijdens uw bezoek of citytrip in de mooie stad Cordoba in Andalusië.

Wilt u Cordoba ontdekken op een originele manier? Ontdek dan deze Andalusische stad per fiets. U boekt hier eenvoudig een georganiseerde fietstour en maakt zo op een snelle en ontspannen manier kennis met de hoogtepunten van deze Spaanse stad.

cordoba bezienswaardigheden