Spanje / Córdoba / Bezienswaardigheden

Cordoba Bezienswaardigheden

Top 18 highlights & bezienswaardigheden Córdoba

Cordoba bezienswaardigheden

Top 10 bezienswaardigheden Cordoba: Een overzicht van alle musea, parken en bijzondere gebouwen in Córdoba. Bezienswaardigheden en must see highlights in Córdoba.

Cordoba Bezienswaardigheden & Top 18 Highlights

Naast de wereldberoemde Mezquita moskee-kathedraal heeft de Spaanse stad Cordoba nog vele andere bezienswaardigheden en must see highlights te bieden, o.a. uit de Romeinse en Moorse tijd. Tijdens uw bezoek of citytrip van de mooie Spaanse stad is dit de bezienswaardigheden Córdoba Top 18 in Andalusië:

Mezquita

1. Mezquita Córdoba (Moskee - kathedraal)

De Mezquita is met stip de nummer één bezienswaardigheid in het centrum van het Spaanse Cordoba; de Mezquita is een enorme Moorse moskee die later na de herovering door de Katholieke Koningen in 1236 is omgebouwd tot kathedraal. De beroemde en indrukwekkende Mezquita moskee-kathedraal met zijn kenmerkende rood-witte bogen mag absoluut niet ontbreken bij uw bezoek aan Andalusië. Meer info over de Mezquita.

Bezienswaardigheden Cordoba Alcazar

2. Alcazar de los Reyes Cristianos

Het 'Alcázar de los Reyes Cristianos' is het 'Paleis van de christelijke vorsten', een middeleeuws paleis met mooie tuinen in het historische centrum van de stad. Het paleis uit de 14e eeuw is een mix van Christelijke en Islamitische stijlen en met name de mooie tuinen zijn een bezoek waard. Meer info 'Alcazar Cordoba'.

Highlights Joodse wijk in Cordoba

3. Juderia (Joodse wijk van Córdoba)

De Judería is de Joodse wijk in het centrum met smalle en bloemrijke straatjes en pittoreske huisjes. In deze wijk liggen vele bezienswaardigheden zoals de Mezquita moskee-kathedraal, de synagoge en het Alcazar de los Reyes paleis. Wandel en dwaal heerlijk door de smalle bloemrijke en pittereske straatjes, zoek souvenirs of ontspan in een van de vele kleine tapasbarretjes in deze Joodse wijk.

Puente romano, bezienswaardigheid in Cordoba

4. Puente Romano

De Puente Romano is de 331 meter lange romeinse brug die ligt over de rivier Guadalquivir die de stad doorkruist. Aan de ene zijde van de brug ligt de stadspoort 'Puerta del Puente' vlakbij de Mezquita, aan de andere kant van de rivier de Torre de la Calahorra. Meer info 'Puente Romano'.

Patio Córdoba

5. De patio's van Córdoba

De prachtige patio's van Cordoba staan bekend als een van de mooiste ter wereld. Deze verborgen binnenplaatsen zijn veelal schitterend aangekleed moet bloemen en zo is er in mei het jaarlijkse patio-festival. Om deze patio's te bezoeken raden wij u wel aan een tour met gids te boeken (optie 1, optie 2 of optie 3), aangezien u als toerist de patio's niet makkelijk zal vinden of ze zijn niet openbaar toegankelijk.

Medina Azahara omgeving Cordoba

6. Medina Azahara

Acht kilometer ten westen van Córdoba ligt Medina Azahara, ook wel Al Madinah al-Zahr in het Arabisch. De plek is een van de belangrijkste historische opgravingen in Spanje en op deze plaats zijn tal van restanten van de oude Moorse stad uit de 11e eeuw te bekijken. Meer info over de opgravingen van 'Medina Azahara'.

Palacio de Viana, paleis in Cordoba bezoeken

7. Palacio de Viana

Het Palacio de Viana is het paleis van de Markies van Viana. Het paleis uit de 14e eeuw met zijn schitterende patio's en tuinen is te bezoeken als museum. Krijg een mooi beeld hoe de rijke aristocraten leefden in het 17e eeuwse Palacio de Viana.

Synagoge in Cordoba Spanje

8. Synagoge van Córdoba

De 'Sinagoga de Córdoba' is de synagoge uit 1315 in de Joodse centrumwijk 'Judería'. Deze synagoge in mudéjarstijl is gratis te bezichtigen tijdens een wandeling door het oude centrum van de stad. Meer info 'Synagoge'.

Torre de la calahorra Top 10 bezienswaardigheid Córdoba

9. Torre de la Calahorra

De Torre de la Calahorra is de toren op de linkeroever van de Guadalquivir aan het eind van de Romeinse brug. In de Calahorra-toren zit tegenwoordig een museum over de cultuur van al-Andalus.

Cordoba bezienswaardigheden

10. Plaza del Potro

Het 'Plaza del Potro' een klein pittoresk plein in het centrum van Córdoba. Op het plein staat o.a. de herberg "La Posada del Potro", het monument Triunfo de San Rafael, het Museu de Bellas Artes en het Museo Romero de Torres.

Puerta del Puente Cordoba Highlight

11. Puerta del puente

De 'Puerta del Puente' is een stadspoort uit de 16e eeuw en ligt aan de voet van de Romeinse brug 'Puente Romano' die ligt over de Guadalquivir. De poort wordt ook wel de Arc de Triomphe van Cordoba genoemd.

cordoba fietsen

12. Fietsen in Córdoba

Een leuke, en zeker in de soms hete temperaturen, een aangename manier om Córdoba te ontdekken is per fiets. Ga onder begeleiding van een gids twee uur lang fietsen langs de bezienswaardigheden van Córdoba. Meer info over deze fietstochten vindt u op deze website, of nog leuker deze fietstour waar u met een Nederlandse gids op pad gaat.

Romeinse tempel Cordoba

13. Templo Romano

De Templo Romano de Córdoba zijn de ruïnes van een Romeinse tempel gelegen naast het stadhuis. Er zijn nog slechts enkele zuilen overgebleven, maar geven toch een beeld van de oorspronkelijke tempel uit de 1e eeuw na Christus.

Puerta del Puente Cordoba Highlight

14. Diverse musea

Museumliefhebber? Zo heeft u de keuze uit het Archeologische Museum, een museum over het stierenvechten (Museo Taurino) of in hetzelfde gebouw aan Plaza del Potro zitten het Museo de Bellas Artes (Museum van de Schone Kunsten) en het museum van schilder Romero de Torres.

Plaza de la Corredera

15. Plaza de la Corredera

Plaza de la Corredera is het gezellige en typisch Spaanse plein van Cordóna. Het plein is de ideale plek voor een drankje op het tertas of om tapas te gaan eten bij een van de restaurants die geplaatst zijn in de galerijen.

botanische tuinen cordoba

16. Botanische tuinen

Vlakbij het Alcazar paleis en de Guiadalquivir liggen de 'Real Jardínes Botánico de Cordoba', oftewel de botanische tuinen van de universiteit. U kunt heerlijk rond wandelen tussen prachtige bloemen, groene bomen en fonteinen of het kleine paleobotanische museum bezoeken.

flamenco cordoba

17. Flamenco(show)

Flamenco is de typische muziek, zang en dans van Andalusië. Een indrukwekkende ervaring om een keer een optreden live mee te maken. In Córdoba kan dit op een bijzondere lokatie in de 10e-eeuwse Arabische baden van Santa María in de Judería wijk. Info en reserveringen.

Plaza de Capuchinos

18. Plaza de Capuchinos

De 'Plaza de Capuchinos', oftewel het Kapucijnenplein, is een klein en sober plein en iets verder van het centrum afgelegen. Op het met graniet betegelde plein staat het meer dan 200 jaar oude kruis 'Cristo de los Faroles'.

Populaire activiteiten in Cordoba

Andere hoogtepunten in Andalusië

Kies hier boven een van de Top 10 bezienswaardigheden Cordoba en highlights waar u meer over te weten wilt komen tijdens uw bezoek of citytrip in de mooie stad Cordoba in Andalusië. Welkom in Córdoba!

cordoba bezienswaardigheden