Spanje / Madrid / Faro de Moncloa

Faro de Moncloa Madrid

De Faro toren met het mooiste uitzicht over Madrid

Faro de Moncloa Madrid

Faro de Moncloa in Madrid: Alle info over de Faro toren in Madrid, een bezienswaardigheid en hét uitzichtspunt tijdens uw stedentrip Madrid.

Faro de Madrid - Faro de Moncloa

Info Faro de Moncloa Madrid

Adres Av. Arco de la Victoria, 2 Madrid
Metro Lijn 3 of 6: Moncloa
Tickets
  • Standaard ticket € 4,00
  • € 2,00 voor kinderen tussen de 7 en 14 jaar oud en 65+
  • Gratis entree voor kinderen onder de 6 jaar
  • Tickets kunnen gekocht worden in de centrale hal van de Faro de Madrid
Openingstijden
  • Dinsdag t/m vrijdag: 09:30 - 14:30 en 15:30 - 19:30 uur
  • Weekend: 09:30 - 14:00 en 14:30 - 19:30 uur
  • Gesloten op maandag
  • De Faro de Moncloa is open voor bezoekers als het weer het toelaat. Bij ongunstige weersomstandigheden moet het observatiedek gesloten blijven.
Bijzonderheden

- In de ochtend (9:30 - 13:30 uur) kunnen bezoekers alleen maar omhoog gaan naar het observatiedek als onderdeel van een rondleiding (Engels of Spaans). De rondleidingen worden elk half uur uitgevoerd voor maximaal 25 personen en de prijs van de tour is inbegrepen in de toegangsprijs.

- Van 13:30 tot sluitingstijd worden bezoekers toegestaan maximaal 45 minuten van het uitzicht te genieten op het observatiedek (beperkte capaciteit).

Faro de Moncloa - panorama van Madrid

De Faro toren ("Faro de Moncloa Madrid") van 92 meter hoogte is een van de mooiste uitkijkpunten van de stad Madrid. Op het observatiedek van de Faro toren heeft u namelijk een schitterend panorama over Madrid. De Faro de Moncloa toren is gebouwd door de architect Salvador Perez Arroyo in 1992 vanwege het feit dat in dat jaar Madrid de culturele hoofdstad van Europa was.

Faro de Madrid heropend

De Faro de Moncloa toren is lange tijd gesloten geweest van 2005 tot 2015 vanwege nieuwe veiligheidsvoorschriften, maar sinds april 2015 is de Faro toren weer heropend en te bezichtigen voor publiek. Doordat de Faro toren buiten het centrum van Madrid ligt in la Ciudad Universitaria de Madrid, heeft de toren als voordeel dat het niet druk zal zijn met toeristen. Voor een klein bedrag kunt u vervolgens met de lift naar de top van de Faro de Moncloa voor een fantastisch uitzicht over Madrid. Binnen in de Farotoren staat aangegeven waar de belangrijkste bezienswaardigheden van Madrid zich bevinden.

faro de moncloa madrid torenDe Faro de Moncloa rechts, met link de Arco de la Victoria bij Plaza Moncloa
Faro de Moncloa Madrid binnenkant

Locatie Faro de Moncloa toren Madrid

Vlakbij de Faro-toren liggen ook:

faro de moncloa
Onze lezers beoordelen
4.8 (96.23%) 14 reviews
21 maart 2023 Silvia: "De beste online reisgids over Spanje met leuke tips over de bezienswaardigheden en activiteiten in Spaanse steden."