Spanje / Madrid / Rastro markt

El Rastro markt Madrid

El Rastro markt Madrid

Rastro markt Madrid: Alles over de El Rastro markt op Spaansesteden.nl. Openingstijden, adres van deze vlooienmarkt in de Spaanse stad Madrid.

El Rastro in Madrid

Praktische info El Rastro vlooienmarkt Madrid

Adres Rond Plaza de Cascorro en Ribera de Curtidores
Metro Lijn 5 - Metrohalte La Latina of Puerta de Toledo
Openingstijden Elke zondag en feestdag van 9:00 - 15:00 uur
Website elrastro.org
Bijzonderheden
  • Pas op voor de vele zakkenrollers hier
  • Om 9:00 uur is de vlooienmarkt nog het rustigst

Grootste vlooienmarkt van Madrid 'El Rastro'

De "El Rastro markt" is de meest populaire en grootste vlooienmarkt van zowel Madrid als Spanje. Op deze openlucht markt vindt u een ruim aanbod van nieuwe en gebruikte producten in de maar liefst 3500 verschillende kraampjes. Van kleding tot kunst en van boeken tot vinyl; u vindt hier op zondag echt van alles. Nabij de vlooienmarkt zijn ook altijd enkele antiekshops geopend in deze oude wijk van Madrid (veel antiekwinkels vindt u aan Plaza de General Vara del Rey).

Er wordt gezegd dat de naam is afgeleid van het feit dat vanaf het abattoir rundvee werd vervoerd naar de nabijgelegen leerlooierijen in de Ribera de Curtidores straat. Dit liet een spoor ( "rastro" in het Spaans) van het bloed achter op de straten.

Na een middagje wandelen over de El Rastro markt is het gebied van La Latina een ideale buurt om net als de Spanjaarden nog van wat bier (cañas) en tapas te genieten.

El Rastro markt MadridAntiek op de Rastro markt
Rastro MadridDe vlooienmarkt van Madrid
madrid bezienswaardigheden
Onze lezers beoordelen
4.8 (96.23%) 14 reviews
22 oktober 2023 Silvia: "De beste online reisgids over Spanje met leuke tips over de bezienswaardigheden en activiteiten in Spaanse steden."