Spanje / Madrid / Vliegveld & Metro in Madrid

Vervoer, metro en vliegveld Madrid

De Madrid metro en luchthaventransfers vliegveld Madrid

metro Madrid

Info over de transportmogelijkheden in Madrid: metro, bus, taxi, trein, luchthaven, hop on hop off bus en vliegveld transfers. Openbaar vervoer en transport Madrid.

Metro en openbaar vervoer Madrid

Madrid heeft een uitstekend metro netwerk. U hoeft nooit lang te wachten op de metro, want in de spits rijden de metro's om de 2 tot 4 minuten en de rest van de dag om de 3 tot 6 minuten. De metro's rijden van zondag t/m donderdag van 6.00- 1.30 uur en op vrijdag en zaterdag van 6.00 t/m 2.30 uur. Een plattegrond vindt u hier.

Een metroticket binnen de zone van het centrum van Madrid kost € 1,50 (maximaal 5 stations) tot € 2,00. Reist u vaker is een 10-rittenkaart voordeliger (kosten € 12,20). Voordeel van deze 10-rittenkaart is dat u deze met meerdere personen in de metro mag gebruiken. Zowel losse metrotickets, 10-rittenkaarten en abonnementen zijn te koop bij de ticketautomaten die u op elk metrostation kunt vinden. Officiële website metro.

Vervoer van vliegveld naar centrum Madrid

De luchthaven van Madrid ligt 17 km van het centrum. U heeft verschillende mogelijkheden voor een luchthaventransfer om van de luchthaven naar het centrum van Madrid te gaan:

1. Metro: De metro is de meest voor de hand liggende optie. Het vliegveld heeft twee metrohaltes, afhankelijk van de terminal: Aeropuerto T1-T2-T3 en Aeropuerto T4. De roze lijn 8 verbindt deze metrohaltes met het centrum van Madrid. Metro's vertrekken elke 5 minuten en richting het centrum zult u wel moeten overstappen, waardoor de reistijd rond de 40 minuten zal liggen. Een ticket kost € 5 (inclusief € 3 vliegveldtoeslag).

2. Trein: Vanaf Terminal 4 kunt u ook met de trein (Renfe Cercanias) naar het centrum van Madrid reizen. De ‘suburban train’ lijn C-1 vertrekt iedere 30 minuten in de richting van de stad. Vermoedelijk zult u moeten overstappen op lijn C-3 of C-4. De prijs van een ticket is € 2,60. Meer info.

3. Taxi: Er is een vaste prijs voor taxi's van het vliegveld naar het centrum, namelijk € 30. De rit duurt ongeveer 20 minuten. U vindt de taxi's buiten bij de aankomstterminal. Aanrader: Ik heb zelf goede ervaringen met Welcome Pickups, waarbij een taxichauffeur u met een naambordje zal opwachten op de luchthaven. Hiermee bent u zeker van een beschikbare taxi en qua prijs zal het nauwelijks verschillen van een gewone taxi. Controleer eenvoudig uw ritprijs bij Welcome Pickups.

4. Madrid Travel Card: Sinds kort is er een heel handig openbaar vervoer product op de markt, de Madrid Travel Card. Met deze kaart (vanaf € 55) heeft u het volgende vervoer inclusief:

  • Privé-taxi vanaf de luchthaven in Madrid naar uw accommodatie (enkele reis), waarbij de chauffeur u met een naambordje zal opwachten op de luchthaven.
  • Optioneel: Madrid OV-kaart voor 3 dagen (metro, bus en tram). Deze zult u vervolgens in de taxi van uw chauffeur ontvangen.
  • Meer info en reserveren.

5. De bus Expres Aeropuerto: Deze bussen rijden om het uur naar treinstation Atocha, waarbij de haltes van de buslijn zijn Terminal 4, Terminal 2, Terminal 1, O’Donnell, Cibeles en Atocha (tussen 06.00 uur en 23.30 uur). Deze luchthaventransfer heeft voldoende ruimte voor koffers en heeft gratis Wifi. Kosten vanaf € 5 enkele reis.

6. Met een huurauto: Gaat u een rondreis maken in de omgeving van Madrid? Grote kans dat u uw reis gaat beginnen vanaf het vliegveld van Madrid. Wij hebben hele positieve ervaringen met autoverhuur op het vliegveld via Easyterra. Wanneer u de stad Madrid gaat bezoeken is het wel belangrijk dat u een hotel met goede parkeergelegenheid boekt. Via onderstaande zoekmachine kunt u eenvoudig verschillende aanbieders van huurauto's vergelijken:

Hop on hop off bus Madrid

bus madridEen ideale manier om de stad Madrid te verkennen als u maar kort in Madrid bent is met de Hop on Hop off bus. Voor 23 euro (reserveer hier uw tickets online) kunt u zomers tussen 9:00 uur en 22:00 uur en in de winter tussen 10:00 en 18:00 uur opstappen en uitstappen waar u maar wilt op de route. De Hop on Hop off bus vertrekt iedere 5 à 25 minuten. De Hop on Hop off Bus stopt bijvoorbeeld bij het Prado Museum, het Bernabeu Stadion van Real Madrid, het Koninklijk Paleis, de toren 'Faro de Madrid' met schitterend uitzicht over de stad en het plein Plaza Mayor. De bus heeft twee lijnen, namelijk de blauwe en groene lijn en u krijgt een Nederlandstalige audioguide.

Tip: Bestel uw tickets voor de hop on hop off bus online.

Taxi Madrid

madrid openbaar vervoerTaxi's in Madrid zijn een goedkoper dan in Nederland en prijzen van de taxi's in Madrid gaan altijd volgens meter en prijzen dienen altijd duidelijk in de taxi te hangen. De 16000 taxi’s zijn wit met een rode streep en boven op de auto staat een bordje waar taxi op staat (aan het brandende groene lampje herkent u of de taxi beschikbaar is). U kunt op twee manieren aan een taxi komen; U gaat naar één van de vele standplaatsen of hou er een aan op straat. 's Nachts geldt een hoger nachttarief. Een taxirit van het vliegveld van Madrid naar heeft altijd een vaste prijs van ongeveer 30 euro. Verder kunt u in Madrid volop gebruik maken van de Uber.

  • Radio-Taxi Asociación Gremial: +34 91 447 5180 / +34 91 447 3232
  • Radio-Taxi Independiente: +34 91 405 1213 / +34 91 405 5500
  • Radio Teléfono Taxi / Euro Taxi: +34 91 547 8200 / +34 91 547 8500
  • Teletaxi: +34 91 371 2131
madrid metro
Onze lezers beoordelen
4.8 (96.23%) 14 reviews
22 oktober 2023 Silvia: "De beste online reisgids over Spanje met leuke tips over de bezienswaardigheden en activiteiten in Spaanse steden."