Spanje / Galicië / Vigo

Vigo bezienswaardigheden

Tips voor het bezoeken van Vigo in Galicië

Vigo Spanje

Lees alles over de bezienswaardigheden in Vigo, de oude havenstad en grootste stad van Galicië. Wat is er te doen in het Spaanse Vigo?

Vigo bezoeken in Galicië

Vigo is met 295.364 inwoners de grootste stad van de regio Galicië, maar niet de hoofdstad; dat is Santiago de Compostella. De economie van Vigo draait hoofdzakelijk op de auto-industrie en de enorme haven aan de Atlantische Oceaan die gebruikt wordt voor visserij en als transporthaven. Deze arbeidersstad is vrij onbekend onder toeristen, maar heeft zeker een aantal bezienswaardigheden die een dag de moeite waard zijn, alsmede de stranden zoals de Cíes-eilanden en bergen in de omgeving. Kenmerkend in de bouw van de stad is dat deze is opgebouwd uit parochies. In de 19e en 20e eeuw groeide de stad zo hard dat het naburige dorpen en steden opslokte als onderdeel van de stad. Bent u in maart in Vigo? Eind maart viert men in Vigo hét feest van de stad: de Reconquista, ter nagedachtenis aan de Spaanse Onafhankelijkheidsoorlog in toen de Franse troepen van Napoleon op 28 maart 1809 de stad verlieten. Met stip het leukste evenement in Vigo. Lees hieronder meer over de bezienswaardigheden Vigo:

Vigo Spanje
Vigo bezienswaardigheden

Dé 10 leukste bezienswaardigheden Vigo Spanje

Vigo bezienswaardigheden

1. Cíes eilanden

Voor de absolute nummer één bezienswaardigheid van Vigo zult u de stad uit moeten. Bij de monding van de baai van Vigo liggen de prachtige Cíes eilanden (Islas Cíes) van het Parque Nacional Illas Atlánticas. U treft hier paradijselijke stranden, kristalhelder water en een groene omgeving. De Romeinen noemden het destijds al de eilanden van de goden. Het zijn in totaal drie eilanden: Monte Agudo, O Faro en San Martiño. De eerste twee zijn met elkaar verbonden door het lange zandstrand van Rhodos. Vanuit de haven van Vigo kunt u eenvoudig een boottocht maken naar de eilanden om heerlijk te wandelen (hier een handige kaart met bezienswaardigheden) of te genieten van de rustige stranden. Deze veerboten gaan alleen in de zomermaanden; let wel op dat het park een bezoekerslimiet heeft. U kunt uw boottocht reserveren bij een van deze reders (Piratas de Nabia, Mar de Ons en Cruceros de Doulla). Meer info op de officiële website.

Vigo

2. Monte del Castro & Castillo de O castro

Monte de O Castro is de heuvel in het stadscentrum en de plek voor het beste uitzicht in Vigo. Het is de plek waar de eerste inwoners van Vigo zich vestigden. Bij de steile wandeling bergop komt u o.a. de enorme ankers tegen die herinneren aan de Battle of Rande. Halverwege de heuvel treft u de restanten van een Keltische nederzetting Castro Celta de Vigo (zie bezienswaardigheid nummer 4 in de lijst). Bovenop treft u het gratis Castillo de O Castro, het ultieme uitkijkpunt. U kunt de heuvel het beste beklimmen vanaf Calle Camelias, maar u kunt met de auto ook dichtbij het kasteel parkeren.

bezoeken Vigo

3. Casco Vello, historisch centrum Vigo

De historische binnenstad is voor u als toerist de leukste wijk van Vigo. U treft in het kleine stadshart tal van steile straatjes en een 19e eeuwse kathedraal. Mis ook niet het levendige en indrukwekkende plein Praza de Constitución en het O Sireno beeldhouwwerk. Behalve een leuke wandeling is dit ook de wijk om te genieten van wijn, tapas, vis,- en zeevruchten.

Vigo Spanje

4. Castro Celta de Vigo

De Castro Celta de Vigo is een gefortificeerde Keltische nederzetting. De resten van deze oude nederzettingen liggen op de lagere helling van de berg Monte del Castro waar de eerste kolonisten van Vigo zich tijdens aanvallen konden terugtrekken. Een aantal van deze woningen zijn gereconstrueerd en kunt u zien hoe het leven was in Vigo tussen de 3e en 1e eeuw voor Christus.

bezoeken Vigo

5. Pazo Quiones de Leon & Parque de Castrelos

Parque de Castrelos ligt op een heuvel aan de rand van de stad en is het grootste stadspark van Vigo. U kunt in dit groene park heerlijk wandelen tussen de vijvers. Verder ligt in dit park Pazo Quiones de Leon, een paleis waar tegenwoordig het museum van Vigo (Museo Municipal de Vigo Quiñones de León) is gevestigd, waar u meer leert over de geschiedenis, archeologie en kunst van Galicië.

Vigo Galicië

6. Playa Samil

Dit is het geliefde familiestrand van Vigo, welke meer dan een kilometer lang is en vlakbij het centrum ligt. Bij het schone en grote strand liggen tal van faciliteiten zoals zwembaden, sportvelden, strandwachten en restaurants.

Vigo Spanje

7. Monumento a los Caballos

Op de drukke rotonde van Plaza de España ligt dit enorme kunstwerk dat gewijd is aan de paarden die ooit in dit gebied rondzwierven. Het 18 meter hoge bronzen beeld uit 1991 is gemaakt door Juan Jose Oliveira en bevat vele details in de paarden die naar de hemel galopperen.

Vigo bezienswaardigheden

8. Calle de las Ostras - dé oesterstraat

Op culinair gebied staat Vigo bekend om zijn oesters die in de baai van Vigo worden gekweekt. De leukste plek om verse oesters te eten is de Calle Pescadería, die in de volksmond ook de Calle de las Ostras (‘Oesterstraat’) wordt genoemd.

Vigo Spanje

9. Iglesia Santa Maria de Vigo

De 19e eeuwse kathedraal in het historische centrum van Vigo, ook bekend als La Colegiata. De neoklassieke kerk werd gebouwd in 1811 en huisvest het beeld van ‘Cristo de la Victoria’, hét religieuze beeld van Vigo welke centraal staat rond vele processies in augustus.

Vigo Spanje

10. Porto de Vigo (Haven)

De haven van Vigo is één van de grootste vissershaven ter wereld. De haven is te groot om even te bezoeken, maar vlakbij de stad kunt u wel een indruk krijgen waarom deze haven de drijfveer is van de lokale economie.

Galicië Spanje

11. Rest van Galicië

In de regio van Galicië liggen een aantal mooie bezienswaardigheden, zoals uiteraard de beroemde pelgrimstad Santiago de Compostela. Verder zijn de Costa da Morte Faro de Fisterra en steden als La Coruña, Lugo (foto), Ourense en Pontevedra een bezoek waard. In dit artikel leest u alles over de 20 mooiste Galicië bezienswaardigheden.

Meer Galicië

Hotels in Vigo

Zoekt u nog een hotel in of bij Vigo? Dan raden wij u de volgende goede hotels aan:

Weer in Vigo Spanje

Vigo ligt aan de Atlantische Oceaan en heeft daardoor een gematigd maritiem klimaat. Het gevolg hiervan is dat de zomers in Vigo vrij mild zijn ten opzichte van de rest van Spanje. Door de invloed van de oceaan is Vigo zelfs de natste stad in Galicië, met name veroorzaakt door de extreme regenval in de winter. De zomers zijn relatief droog. Voor de kust van Vigo liggen de Cies eilanden die voor enige beschutting zorgen. De zomers zijn hierdoor iets warmer dan andere steden in Galicië en de winters iets milder.

Weer j f m a m j j a s o n d
gem. max (°C) 12 13 16 17 19 23 24 25 23 19 15 12
gem. min (°C) 5 6 7 8 10 13 15 15 14 11 8 6
dagen neerslag 14 12 12 14 12 7 5 5 8 13 13 15
zonuren / dag 4 5 6 6 7 9 9 9 7 5 4 3

Video: Impressie van Vigo


Waar ligt Vigo in Spanje?

Vigo ligt in Galicië en de dichtstbijzijnde bekende stad is Santiago de Compostella op 95 kilometer en La Coruña op 159 kilometer afstand. Ourense ligt op 101 kilometer en Oviedo en Gijón op ruim 400 kilometer. De stad ligt op slechts 20 kilometer van de Portugeze grens, waardoor een rondreis ideaal te combineren is met Portugeze steden als Porto, Braga en Guimarães.

Onze lezers beoordelen
4.8 (96.21%) 1382 reviews
14 juni 2020 Silvia: "De beste online reisgids met leuke tips over de bezienswaardigheden in Spaanse steden."