Spanje / Madrid / Templo de Debod

Tempel van Debod Madrid

De Egyptische 'Templo de Debod' in Madrid

Tempel van Debod Madrid

De Tempel van Debod in Madrid bezoeken? Alles over de Egyptische Templo de Debod, een bezienswaardigheid in de Spaanse stad Madrid.

Tempel van Debod Madrid bezoeken

Info Templo de Debod Madrid

Adres C/ Ferraz, hoek Paseo Pintor Rosales
Metro Metrohalte Plaza de España (metrolijn 3 en 10) / Ventura Rodríguez (lijn 3)
Entree De Debod-tempel is gratis te bezoeken
Openingstijden
  • Dinsdag t/m zondag van 10:00 t/m 20:00 uur
  • Maandags gesloten en op 1 & 6 januari, 1 mei en 24/25/31 december

Geschiedenis Tempel van Debod

De "Templo de Debod' is een tempel die ligt in het Parque del Oeste van Madrid, vlakbij de Plaza de España. Deze Egyptische tempel uit de 4e eeuw voor Christus was gewijd aan de god Amon van Nubië en godin Isis. De tempel werd in 1968 verplaatst van Egypte naar Madrid als een gift van de Egyptische regering als dankbetoon voor de inzet van Spaanse archeologen die de tempels van Abu Simbel hebben beschermd nadat een gebied was overstroomd bij de bouw van een dam in de Nijlvallei. De tempel werd steen voor steen afgebroken in de plaats Debod in de Nijlvallei (heet nu Dabud) en werd geopend in 1971. De tempel staat in de oorspronkelijke oriëntatie van oost naar west.

Bezoeken van Templo de Debod

Vanaf de tempel van Debod hebt u een schitterend uitzicht. Aan de ene zijde hebt u schitterend uitzicht op de Almudena-kathedraal en aan de oostzijde kijkt u uit over het groene park Casa de Campo. Tijdens zondersondergang is dit een ideale plek (mede door de weerspiegeling in het water) om prachtige foto's te maken, overdag een gezellige omgeving om te picknicken, 's avonds is de tempel verlicht.

Ook is de binnenkant van de Templo de Debod gratis te bezoeken. Hoewel het interieur niet in zeer goede staat verkeerd krijgt u hier allerlei informatie over de cultuur, hiërogliefen en mythologie van Egypte evenals de geschiedenis van deze Tempel van Debod.

Templo de Debod MadridTemplo de Debod, de Egyptische tempel met schitterend uitzicht over Madrid

Locatie Tempel van Debod Madrid

Niet ver van de tempels liggen:

templo madrid
Onze lezers beoordelen
4.8 (96.23%) 14 reviews
21 maart 2023 Silvia: "De beste online reisgids over Spanje met leuke tips over de bezienswaardigheden en activiteiten in Spaanse steden."