Spanje / Madrid / Activiteiten & Tours Madrid

Activiteiten, Tours & Excursies Madrid

Wat doen in Madrid? Tips voor activiteiten en tours in Madrid

Madrid activiteiten en tours

Alle informatie en tips over activiteiten, feestdagen, excursies, dagtochten, things to do en fietstochten in Madrid voor een citytrip. Wat te doen in Madrid?

Tips voor activiteiten & excursies Madrid

1. Fietstochten in Madrid

Fietsen Madrid fietstochtMadrid is een perfecte stad om per fiets te ontdekken. Huur zelf een fiets via BajaBikes of ga mee met een rondleiding van een gids en zie de mooiste plekjes van Madrid. Een overzicht van enkele fietstochten:

 • Fietstochten van BajaBikes: Behalve het zelf huren van fietsen, organiseert deze organisatie allerlei soorten fietstochten zoals de Dictatuur & democratie fietstocht, een speciale kinderfietstocht, tochten met privegids etc. Op deze website leest u meer over het aanbod en het boeken van de fietstochten in Madrid.
 • Madrid Highlights fietstour: Met een Nederlandstalige gids 3 uur lang fietsen langs de hoogtepunten van Madrid. Meer info.
 • Madrid Tapas Fietstour: Met een Nederlandstalige gids 3 uur lang fietsen langs de hoogtepunten van Madrid en daarbij een stop bij een tapasrestaurant. Meer info.
 • Real Madrid Fietstour: Zowel de hoogtepunten van Madrid als het Bernabeu stadion van Real Madrid combineren in een fietstocht? Dat kan met deze fietstocht van vier uur. Meer info.

2. Excursies vanuit Madrid

Even genoeg van de drukte in Madrid? Vanuit Madrid zijn eenvoudig enkele excursies te boeken, zoals:

 • Excursie Toledo: Bezoek een halve dag deze oude stad van Spanje die op slechts 70 km van Madrid ligt. De stad staat bekent als 'De stad van de drie culturen', namelijk de Christelijke, Mohammedaanse en Hebreeuwse culturen die hier eeuwenlang samenleefden binnen de muren van Toledo. De stad Toledo werd door UNESCO uitgeroepen tot een World Heritage Site. Uw excursie Toledo kunt u eenvoudig hier boeken.
 • Excursie El Escorial & Basiliek 'Vallei van de gevallenen': Dit immense abdijcomplex van El Escorial is een kasteel, abdij en een koninklijk mausoleum in één. Het werd door sommige mensen beschouwd als één van de wereldwonderen. Bezoek deze bijzondere locatie met een 5 uur durende busexcursie. Meer info en tickets vindt u hier.
 • Excursie Segovia & Avila: Bezoek met een dagexcursie deze twee historische UNESCO steden (meer info Segovia en Avila)met vele Romeinse monumenten en kastelen. Meer info over het boeken van deze excursie leest u hier of via deze aabieder.
 • Parque Warner Madrid: ontmoet in dit pretpark al je favoriete stripfiguren, zoals Bugs Bunny en Daffy Duck. Regel hier uw bezoek inclusief toegangskaartje en shuttledienst.

Meer bezienswaardigheden 'Regio Madrid'

3. Stierenvechtarena Las Ventas

Wilt u de Las Ventas arena voor stierenvechten bezoeken? Hier kunt u een rondleiding met audioguide door deze stierenvechtarena boeken. Kom alles te weten over de geschiedenis van stierenvechten en de Las Ventas arena in Madrid.

4. Bezoek een Flamencoshow

Flamenco is de muziek, zang en dans van Spanje. Kenmerkend voor deze muziekvorm zijn de soms Arabisch aandoende klanken, de uitbundig muzikale versieringen rondom het thema en het sterke ritme binnen een twaalftels-systeem. Ook in Madrid kunt u een flamencoshow (eventueel inclusief maaltijd) bezoeken in het bijzondere 'La Pacheca'. Meer info over een leuk avondje uit vindt u hier. Informatie over een andere flamencoshow in Tablao Las Carboneras vindt u hier.

5. Segway Tour excursie

Wilt u zich door de historische straten van Madrid verplaatsen op de Segway en tegelijk belangrijke bezienswaardigheden van Madrid zien? Lees hier meer over het boeken van deze bijzondere ervaring.

6. Voetbalstadions Madrid bezoeken

Madrid is de stad van twee Europese topclubs. Kies hieronder in welk stadion u graag een rondleiding wilt volgen. Bezoek daarbij alle belangrijke onderdelen van het stadion zoals de kleedkamers, spelerstunnel, perskamer, prijzen etc. Welk stadion wilt u bezoeken?

Bezoekt u liever een voetbalwedstrijd? Kijk dan bij deze betrouwbare aanbieder voor voetbaltickets van zowel Real Madrid als Atletico Madrid.

7. Hop on hop off bus Madrid

Madrid vervoer hop on hop off busBezoekt u Madrid maar voor een korte stedentrip dan is wellicht de bekende hop-on-hop-off bus een handige manier voor u om de stad te verkennen. De route bestaat uit een blauwe en groene lijn, waarbij bekende bezienswaardigheden zoals het Prado Museum, het Bernabeu Stadion van Real Madrid, het Koninklijk Paleis en het 'Faro de Madrid' met schitterend uitzicht over de stad eenvoudig bezocht kunnen worden bij een tussenstop.

 • Tip: Tickets zijn slechts 22 euro als u via deze website uw tickets koopt
 • Zomers tussen 9:00 uur en 22:00 uur en in de winter tussen 10:00 en 18:00 uur
 • Opstappen en uitstappen zo vaak u wilt (Bus vertrekt elke 5 tot 25 minuten)

Evenementen en feestdagen Madrid

Elke zondag El Rastro markt, de grootste vlooienmarkt van Spanje
6 Januari Driekoningen: Belangrijke feestdag in Spanje. 's Avonds op 5 Januari komen de drie koningen met een grote parade waarbij rijkelijk snoep wordt uitgedeeld aan in de stad. 'Día de los Reyes Magos' op 6 januari wordt juist in huiselijke kring gevierd met veel cadeaus.
Februari - Maart Carnaval de Madrid: Groots uitbundig feest met diverse parades in de periode voor vasten.
April Marathon van Madrid
1 Mei Dag van de Arbeid: In tegenstelling tot Nederland is dit een vrije dag in heel Spanje. Hou er rekening mee dat veel winkels en sommige bezienswaardigheden gesloten zijn.
15 Mei Festival de San Isidro: Tien dagen lang feest ter huldiging van de patroonheilige San Isidro. Tal van festiviteiten zoals concerten, straatfeesten en stierenvechten. Officiële website.
Oktober - November Festival de Otoño: Tijdens dit hersftfestival zijn er vijf weken lang tal van culturele evenementen in Madrd. Dans, circus, theater, muziek etc.
12 Oktober Fiesta Nacional de España, een nationale feestdag in heel Spanje
1 November Fiesta de Todos los Santos, oftewel Allerheiligen, een nationale feestdag in Spanje
9 November Fiesta de la Almudena: 's ochtend begint het feest met een processie vanaf Plaza Mayor ter ere van de patroonheilige Virgen de la Almudena.
6 December Día de la Constitución, oftewel de dag van de grondwet. Nationale vrije feestdag in Spanje
8 December La inmaculada, de onbevlekte ontvangenis van de heilige maagd Maria. Nationale vrije feestdag in heel Spanje.
December Kerstmarkt op o.a. Plaza Mayor.
31 December La Noche Vieja: De beste plek op oudejaarsavond is Puerta del Sol voor de klokkentoren van het Real Casa de Correos. Als de klok twaalf uur slaat eten de Spanjaarden bij elke klokslag een druif met vervolgens een glas cava. Na afloop zet het feest zich door in de clubs en bars van Madrid.
madrid tours bezienswaardigheden
Onze lezers beoordelen
4.8 (96.23%) 14 reviews
22 oktober 2023 Silvia: "De beste online reisgids over Spanje met leuke tips over de bezienswaardigheden en activiteiten in Spaanse steden."