Spanje / Madrid / Thyssen-Bornemisza

Museo Thyssen-Bornemisza Madrid

Het Thyssen museum in de museumdriehoek van Madrid

Museo Thyssen-Bornemisza Madrid

Museo Thyssen-Bornemisza in Madrid bezoeken, kunstmuseum met zeer diverse schilderijen uit de 13e tot en met 20e eeuw in dit Thyssen museum van Madrid. Meer info over tickets, openingstijden en entreeprijzen.

Info & Tickets Museo Thyssen-Bornemisza Madrid

Adres Paseo del Prado 8, Madrid
Metro Metrohalte Banco de España (of iets verderop Atocha)
Tickets
 • Tickets vaste tentoonstelling Museo Thyssen-Bornemisza, vanaf 13 € (Bestel uw tickets online)
 • Tijdelijke tentoonstellingen: entreeprijzen variëren
 • Prijs audioguide: 5 €
 • Studenten en 65+: 9 €
 • Onder 12 jaar gratis toegang museum

Tip: Bent u ook van plan het Prado museum en Reina Sofia te gaan bezoeken? Bestel dan een 'Paseo del Arte Card'. Voordeliger en hiermee ontloopt u alle wachtrijen.

Openingstijden
 • Het museum is dagelijks geopend:
  • Maandag 12.00 - 16.00 uur
  • Dinsdag t/m zondag 10.00 - 19.00 uur
  • Gesloten op 1 januari, 1 mei en 25 december
Website museothyssen.org
Bijzonderheden Zomers is het dakterras geopend; geniet hier van het mooie uitzicht over Madrid

Thyssen Bornemisza & Kunstdriehoek Madrid

Het Museo Thyssen-Bornemisza is onderdeel van de kunstdriekhoek in het centrum van Madrid ('el Triángulo del Arte') samen met het Prado museum (klassieke kunst) en het Reina Sofía (moderne kunst). De grote collectie van het Thyssen Bornemisza museum in Madrid laat verschillende kunstrichtingen zien, van Middeleeuwse kunst, 17e eeuwse kunst van Vlaamse / Nederlandse meesters tot werken van Dalí. Het kunstmuseum is gevestigd in het Palacio Villahermosa aan de straat Paseo del Prado in Madrid

Collectie Museo Thyssen-Bornemisza

Het Thyssen-Bornemisza museum is ontstaan uit de privécollectie van Baron Hans-Heinrich Thyssen-Bornemisza (1921-2002). Hij verzamelde uiteenlopende werken van de 13e tot en met de 20e eeuw van bekende meesters zoals Salvador Dalí, Rubens, Picasso, Rembrandt, Frans Hals, Jan Steen, El Greco, van Eyk, Miró en Monet. Het geld van de familie Thyssen was afkomstig van grootvader August Thyssen (1842-1926), welke oprichter was van de ijzer- en staalfabriek Thyssen. Zijn collectie groeide uit tot de grootste privéverzameling ter wereld (samen met die van de koningin van Engeland). De collectie was jarenlang gevestigd in Zwitserland, maar na 6 jaar onderhandelen verkocht Hans Heinrich Thyssen-Bornemisza het grootste deel van zijn kunstcollectie aan de Spaanse staat voor de ‘vriendenprijs’ van 250 miljoen euro.

Route door museum Thyssen-Bornemisza

Wanneer u het museumbezoek begint op de 2e verdieping start u met werken uit de 13e eeuw en naarmate u de route naar beneden volgt, daalt u chronologisch af langs de schildererijen richting de 20e eeuw. Met ruim 1000 schilderijen zult u zich niet snel vervelen in het Museo Thyssen Bornemisza en is dit een must see voor de kunstliefhebber die Madrid bezoekt. Bestel hier vooraf uw ticket om wachtrijen te voorkomen.

Video Museo Thyssen Bornemisza


Waar ligt het museum van Thyssen Bornemisza?

Vlakbij het Thyssen-museum liggen:

thyssen museum madrid
Onze lezers beoordelen
4.8 (96.23%) 14 reviews
22 oktober 2023 Silvia: "De beste online reisgids over Spanje met leuke tips over de bezienswaardigheden en activiteiten in Spaanse steden."