Spanje / Madrid / Gran Via

Gran Via Madrid

De bekendste en drukste straat van Madrid

Madrid

Gran Vía Madrid: Alles over het Gran Vía winkelstraat in Madrid Spanje. Een van de drukste en bekendste straten en verkeersaders in de stad 'De grote weg'.

Gran Vía, de winkelstraat en verkeersader in Madrid

Info bezoeken Gran Via Madrid

Adres Gran Vía Madrid
Metro
  • Lijn 1, 5 - Gran Vía station
  • Lijn 3, 5 - Callao station
  • Lijn 2 - Santo Domingo station

De drukste straat van Madrid, Gran Vía

De drukke Gran Vía is de grootste en bekendste winkelstraat in het centrum van Madrid. Het gebied rondom de Gran Vía is een populair winkelgebied met de nodige theaters, bioscopen, nachtclubs, bars, hotels en banken. De 'grote straat' loopt van Plaza de España naar het Plaza de Cibeles.

De bouw van de Gran Via avenue is gestart in 1910 en afgerond in 1929. Kenmerkend zijn de Art Nouveau en Art Deco facades van enkele kantoor en bankgebouwen. Onder het bewind van Franco heette de straat Avenida de José Antonio, genoemd naar de stichter van de Falange partij. Sinds 1981 heeft de burgermeester de naam 'Gran Vía' ingevoerd, duidend op de oorspronkelijk functie van de 'grote weg door de stad'.

Bezienswaardigheden Gran Vía

Bekende en opvallende gebouwen en aan de Gran Vía Avenue zijn:

Metropolis MadridEdificio Metropolis; Het kenmerkende gebouw van de gelijknamige verzekeringsmaatschappij.
Telefónica gebouw MadridHet Telefónica gebouw. Gebouwd in 1929 waarmee het met zijn 81 meter hoogte de eerste wolkenkrabber van Madrid werd.
Capitol Madrid Gran ViaHet Capitol; multifunctioneel gebouw dat o.a. functioneert als operagebouw en concertzaal (links op de foto -)
Plaza Callao MadridPlaza Callao; rond dit plein bevinden zich veel filmtheaters. Vanaf dit plein lopen ook twee voetgangerstraten naar het plein Puerta del Sol.
Plaza de España MadridPlaza de España; dit plein uit 1920 is een van de grootste pleinen van de stad en wordt gekenmerd door het de Torre de Madrid (142 m) en de Edificio España (117 m). Verder op dit plein bevindt zich een monument voor schrijver Miguel de Cervantes.

Ook wanneer u niet van winkelen houdt is de Gran Vía een bezienswaardigheid tijdens uw stedentrip in Madrid. Naast de winkels kunt u genieten van de mooie architectuur, theaters en gezellige eetgelegenheden.

Locatie straat in Madrid

Vlakbij de Gran Via liggen:

madrid gran via
Onze lezers beoordelen
4.8 (96.23%) 14 reviews
22 oktober 2023 Silvia: "De beste online reisgids over Spanje met leuke tips over de bezienswaardigheden en activiteiten in Spaanse steden."