Spanje / Granada / Bezienswaardigheden

Granada bezienswaardigheden

Top 10 highlights & bezienswaardigheden Granada Spanje

bezienswaardigheden Granada Spanje

Top 10 Granada bezienswaardigheden: Een overzicht van alle musea, parken en bijzondere gebouwen om te bezoeken in Granada. Granada bezienswaardigheden en highlights Granada Spanje bezoeken

Granada Bezienswaardigheden Top 10

Tijdens uw stedentrip en citytrip Granada zijn dit de Top 10 meest bekende highlights en meeste bezochte bezienswaardigheden Granada in Andalusië. Zo heeft Granada een van de bekendste attracties van heel Spanje, het indrukwekkende Moorse Alhambra paleis. Maar ook in de grottenwijk Sacromonte en de El Albaicin wijk kunt u heerlijk uren ronddwalen in deze Spaanse studentenstad. Tijdens uw bezoek en citytrip Granada zijn dit de top 10 leukste en meeste bezochte bezienswaardigheden Granada:

Alhambra Granada

1. Alhambra Granada & Generalife

Het Alhambra is een Moors fort en paleis op de heuvel van Granada en een van de bekendste bezienswaardigheden van heel Spanje. Alhambra betekent het 'rode paleis' en werd destijds gesticht door de Nashrid sultans. U zult zich hier makkelijk een volle dag vermaken, want bij het Alhambra de Granada liggen verder het zomerpaleis Generalife met zijn beeldschone tuinen, het paleis van Karel V en het Alcazar vestingsfort.

Waarschuwing: Het Alhambra heeft beperkte toegang en is vaak al weken vooraf uitverkocht, dus bestel uw tickets altijd tijdig online.

El Albaícin Granada wijk

2. El Albaícin wijk & bezienswaardigheden

De Albaicín is de oude Arabische wijk van Granada aan de voet van de heuvel van het Alhambra. Deze (toeristische) wijk heeft o.a. een Moors paleis 'Dar Al-Horra' en een badhuis. De wijk is een doolhof van smalle kasseistraatjes en kleine pleintjes om heerlijk door heen te dwalen. U heeft vanaf de 'Mirador de San Nicolas' een van de beste uitzichtspunten op het Alhambra-paleis. Meer info over 'El Albaícin'.

Kathedraal Granada

3. Kathedraal van Granada

De Catedral de Granada is de 16e eeuwse kathedraal in het centrum van de stad, die gewijd is aan de Maagd van de Incarnatie. De kathedraal van Granada is een mix van renaissance, gotische en barokke stijl. Naast de kathedraal ligt de 'Capilla Real', de grafkapel voor de koningen.

Capilla Real kathedraal

4. Capilla Real

In de Koninklijke grafkapel ('Capilla Real') uit 1517, gelegen naast de kathedraal, treft men in Gotische stijl o.a. het praalgraf van enkele katholieke koningsparen, waaronder Isabella en Ferdinand die de stad heroverden van de Moren. Meer info over 'Capilla Real'.

Sacromonte wijk Granada

5. Sacromonte wijk

Sacromonte, grenzend aan de wijk El Albaícin, is een 15e eeuwse zigeunerwijk gelegen op de heuvel en met typische grotwoningen. De Sacromonte wijk van Granada met zijn steile straatjes heeft een lange traditie van flamenco door de Spaanse zigeuners (gitano's of Roma). Bezoek 's avonds een van de typische grotwoningen voor een flamencoshow. Verder heeft de wijk een museum over de grotwoningen of geniet na een wandeling van een prachtig uitzicht bij de Sacromonte abdij.

el bañuelo arabische badhuis Granada

6. El Bañuelo

Het 11e eeuwse El Bañuelo, oftewel het Arabische badhuis, is het oudste en best bewaarde Arabische badhuis ('hammam') van Andalusië gelegen in de wijk El Albaicin. Het Arabische badhuis is gratis te bezoeken en een van de weinige Moorse gebouwen die niet gesloopt werd na de herinname van Granada door de Spaanse Koningen.

Klooster La cartuja Monasterio Granada

7. Klooster 'La Cartuja'

Het 'Monasterio de Nuestra Señora de la Asunción' is een indrukwekkend klooster uit 1506 van de strenge Kartuizers en is gelegen op de noordelijke heuvel van de stad. Een mooie, maar flinke wandeling en vooral interessant als u langere tijd in Granada verblijft en volgens kenners het mooist versierde klooster van Spanje, ondanks de sobere buitenkant. Meer info over 'Klooster La Cartuja'.

Sierra Nevada

8. Bergen van de Sierra Nevada

De Sierra Nevada is het hooggebergte met zijn besneeuwde bergtoppen gelegen vlakbij de stad. Het berggebied is een leuk uitstapje voor een volle dagtocht vanuit Granada. Maak wandelingen door de schitterende natuur of geniet tijdens het seizoen van de ruim 85 kilometer aan skipistes. Meer info over de bezienswaardigheden van de 'Sierra Nevada'.

Basílica de San Juan de Dios

9. Basílica de San Juan de Dios

De kerk is toegewijd aan de patroonheilige van Granada 'Johannes de Deo'. Van buiten is de basiliek een sobere kerk, maar van binnen overweldigend met al zijn (bladgoud) pracht en praal. Perfect te combineren met het naastgelegen Monasterio de Jéronimo, oftewel het klooster van Hiëronymus. Meer info over 'Basiliek San Juan de Dios'.

Markt La Alcaiceria

10. La Alcaicería markt

De Alcaicería markt is de 'Grote Bazaar' en de oorspronkelijke Moorse zijdemarkt. Tegenwoordig is La Alcaicería een toeristische markt vlakbij het Plaza de Bib-Rambla plein. Deze bazaar is de ideale plek om uw souveniers te scoren tijdens uw stedentrip Granada.

Gebouwen en monumenten Granada

Alhambra
Alhambra paleis, het wereld beroemde Moorse paleis
Palacio de Dar-al-Horra Granada
Palacio de Dar-al-Horra, een 15e eeuws Moors paleis in de Arabische wijk
Generalife zomerpaleis Alhambra
Generalife, oftewel het zomerpaleis met schitterende tuinen, fonteinen en vijvers vlakbij het Alhambra
Corralla del Carbon Granada
Corral del Carbon, de oude graanbeurs en tegenwoordig diverse handwerk winkeltjes
Iglesia de Santa Ana
Iglesia de Santa Ana, kerk bij het plein Plaza Nueva
Monasterio de Jeronimus
Monasterio de Jéronimo, oftewel het klooster van Hiëronymus
Kathedraal van Granada
Kathedraal van Granada met de koninklijke kapel 'Capilla Real'
Klooster La cartuja Monasterio Granada
Klooster 'La Cartuja', oftewel 'Monasterio de Nuestra Señora de la Asunción'

Pleinen, straten en parken Granada

Plaza Nueva Granada
Plaza Nueva, het oudste plein van de stad met de Koninklijke Kanselarij en Iglesia de Santa Ana
Paseo de los Tristes
Paseo de los Tristes, de bekendste straat heuvelop naar de Sacromonte wijk
Plaza de Bib-rambla
Plaza de Bib-rambla, het centrale plein in het winkel gebied vol met terrassen
Carmen de los Mártires Granada
Carmen de los Mártires, een mooi en rustig park niet ver van het Alhambra paleis

Overige Granada bezienswaardigheden & highlights

Parque de las ciencias Granada
Parque de las ciencias, het science museum
Sierra Nevada
Sierra Nevada, het berggebied rondom Granada

Granada heeft alle elementen voor een fantastische stedentrip van 1 of enkele dagen. Regel ruimschoots vooraf uw tickets voor een van de bekendste en meest bezochte bezienswaardigheden van Spanje, het Moorse Alhambra paleis. Vermaak u in de typische wijken El Albaicin en Sacromonte en geniet van de goedkope bars en restaurants met de gratis tapas bij elk drankje.

Granada met kinderen?

Bezoekt u Granada met kinderen? Overweeg dan de volgende activiteiten:

  • Aquaola waterpark: op 10 minuten rijafstand van Granada in het dorpje 'Cenes de la Vega' ligt een waterpark met diverse zwembaden en een groot aanbod van waterglijbanen.
  • Science Park: het interactieve wetenschapsmuseum is het meest bezochte museum van Andalusië en zowel voor jong als oud een leuke manier om kennis te maken met natuurwetenschappelijke verschijnselen.

Rondreis Andalusië?

De stad Granada is perfect te combineren met een rondreis door Andalusië. Bezoek andere hoogtepunten van Andalusië zoals de steden Malaga, Cordoba (met de moskee-kathedraal Mezquita) en het prachtige Sevilla (met het Koninklijke paleis Real Alcazar). Tijdens uw rondreis is Andalusië zal de mooie stad Granada met zijn vele bezienswaardigheden u zeker niet teleurstellen!

Nuttige links: Alhambra, Toeristenbureau

granada spanje hoogtepunten