Spanje / Castilië en León

Castilla y León (Castilië en León)

Dé 25 mooiste bezienswaardigheden Castilla y León (Spanje)

Castilië en León Spanje

Wat doen in Castilië en León (Spanje)? Dé 25 mooiste bezienswaardigheden in de Spaanse regio 'Castilla y Leon’, zoals de steden Salamanca, Segovia, Ávila en Burgos.

Castilië en León (Castilla y Leon)

De autonome regio Castilië en León is de grootste regio van Spanje met circa 2.5 miljoen inwoners. De Spaanse regio ligt in het noordwesten van het land en grenst direct aan buurtland Portugal. De hoofdstad van Castilië en León is Valladolid. Castilië en León en andere centrale provincies hebben veel invloed gehad op de taalontwikkeling, godsdienst en cultuur in Spanje. Daarom is Castilië en León vooral bekend om zijn cultuur en natuur. U vindt er de Spaanse hoogvlakten, ook wel de meseta genoemd, maar ook watervallen, canyons en natuurparken. Daarnaast staat de regio bekend om zijn middeleeuwse steden met vele kastelen. De regio Castilië en León is onderverdeeld in negen provincies: Ávila, Burgos, León, Palencia, Salamanca, Segovia, Soria, Valladolid en Zamora.

Een klein beetje geschiedenis

Vroeger waren Castilië en León twee aparte koninkrijken, die door Ferdinand I voor het eerst herenigd werden in 1037, maar door vele verwikkelingen werden de voormalige rivalen pas in de dertiende eeuw echt een geheel. Castilië en León was ook cruciaal in de Spaanse Reconquista, waarin de christelijke koninkrijken de Moren van het Iberisch schiereiland verdreven. De bekende Spaanse held El Cid, die een belangrijke rol heeft gespeeld gedurende de Reconquista, werd in de buurt van de stad Burgos geboren. In de zestiende eeuw maakte ook Castilië en León winst uit de Nieuwe Wereld en de wolhandel, waardoor luxueuze bouwwerken gebouwd konden worden die we zelfs tegenwoordig nog kennen, zoals de kathedralen in Burgos en León, de universiteit in Salamanca en de vestingmuur van Ávila.

Dé 25 bezienswaardigheden in Castilië en León

Castilië en León telt vele bezienswaardigheden, waarvan sommige meer bekend zijn dan andere. Het Alcázar, het aquaduct van Segovia en het klooster van Santo Domingo zijn slechts een paar bekende voorbeelden van bezienswaardigheden, die in deze autonome regio te vinden zijn. Hieronder volgt een top 25 van de mooiste bezienswaardigheden van de voormalige twee koninkrijken Castilië en León:

1. Salamanca’s oudste universiteit van Spanje

Plaza Mayor van SalamancaPlaza Mayor van Salamanca
Salamanca KathedraalDe Kathedraal bij de Romeinse brug van Salamanca

Salamanca is de hoofdstad van de gelijknamige provincie Salamanca en staat bekend om de renaissancistische architectuur die in de stad te vinden is. In de stad staat de oudste universiteit van Spanje en deze kan ook gerekend worden tot een van de oudste universiteiten van Europa. Deze universiteit stelt de DELE-examens vast voor mensen, die Spaans als vreemde taal willen leren. Een andere bezienswaardigheid in Salamanca is de Catedral Vieja en de Catedral Nueva. Het zijn twee kathedralen in verschillende bouwstijlen, waarvan de nieuwe kathedraal tegen de oude werd aangebouwd. Ook vindt u in Salamanca de Plaza Mayor, een van de grootste pleinen van Spanje die aan de oostkant begrensd wordt door het koninklijk Paviljoen. Hier is een buste van Filips V te vinden, die het Plaza Mayor liet aanleggen. Zonder twijfel één van de mooiste steden in Spanje.

Meer Salamanca

2. Segovia’s Romeinse invloeden

SegoviaHet aquaduct van Segovia
bezienswaardigheden SegoviaHet indrukwekkende Segovia in Spanje

Segovia is een vestingstad in Castilië en León, dat gebouwd is op een rots tussen de rivieren Eresma en Clamores in. De bekendste bezienswaardigheid in Segovia is het kasteel Alcázar, dat in de vijftiende eeuw voltooid werd. In Segovia zijn ook veel Romeinse elementen terug te vinden, zoals het bekende Romeinse aquaduct van Trajanus. Dit aquaduct is in de eerste eeuw na Christus gebouwd en was in gebruik tot het einde van de negentiende eeuw. Met een hoogte van 28 meter en een lengte van 728 meter is het een bouwwerk dat u niet mag en kunt missen, wanneer u Segovia bezoekt. Als laatste hoogtepunt mag de kathedraal van Segovia niet overgeslagen worden. Het is de jongste gotische kerk van Spanje en diende als vervanging van de oude kathedraal, die in 1520 werd verwoest.

Meer Segovia

3. Ávila, de hoogstgelegen provinciestad

Castilla y León
Castilla y León

De provinciestad Ávila ligt 1131 meter boven zeeniveau en is hiermee de hoogstgelegen provinciestad van Spanje. Kenmerkend voor deze stad zijn de elfde-eeuwse muren van bijna twee kilometer, die om het centrum heen liggen. Het beste uitzicht vindt u op de Los Cuatro Postes op de weg naar Salamanca. De muur bevat maar liefst 88 uitkijktorens, waar ooievaren zich nestelen. Ook de apsis van Ávila’s kathedraal bevindt zich deels in de stadsmuur. In veel kerken en kloosters van Ávila staat de heilige Teresa centraal, die in deze stad geboren zou zijn. De Basilica de San Vicente is een van de voornaamste Romaanse kerken in Ávila. De kerk ligt net buiten de stadsmuren en wordt gekenmerkt door zijn opvallende, rijkversierde klokkentoren.

Meer Avila

4. Valladolid en de Renaissance

Castilla y León bezienswaardigheden
Castilla y León Spanje

De hoofdstad van Castilië en León is Valladolid, dat gekenmerkt wordt door veel renaissancistische bouwkunst. In het straatbeeld komt u verschillende mooie paleizen tegen, net als een aantal mooie kerken en het Plaza Mayor die de inspiratie is geweest voor veel andere Spaanse steden. Verder is het museum van de schrijver Cervantes een aanrader. Dit is het huis waar de auteur van Don Quijote zelf gewoond heeft en zijn originele spullen zijn hier nog te bezichtigen. Ook de kathedraal van Valladolid is een must see, aangezien deze kerk net als de beroemde Sagrada Familia in Barcelona nooit voltooid is. Valladolid is een stad waar u zich makkelijk een dag kunt vermaken, zeker wanneer u ook van winkelen houdt, want dan is dit met stip de meest geschikte stad in de regio.

Meer Valladolid

5. San Ildefonso

Paleis van San IldefonsoPaleis van San Ildefonso
Castilla y LeonDe paleistuinen

Het koninklijke paleis La Granja de San Ildefonso ligt aan de voet van de Sierra de Guadarrama en is in opdracht van Filips V in de achttiende eeuw gebouwd. Het paleis werd in een Barok stijl gebouwd en moest de pracht van het Franse paleis in Versailles evenaren. In het paleis ligt onder andere een pas geopend museum, dat Vlaamse en Nederlandse wandtapijten tentoonstelt. Het paleis werd gebouwd op een plek, waar graag gejaagd werd en dientengevolge is het jaren het zomerpaleis geweest voor de Spaanse vorsten. Het paleis valt onder het Nationaal Erfgoed sinds 1982. UNESCO riep het paleis door de uitgebreide tuinen uit tot biosfeerreservaat in 2013. Meer praktische info en reserveringen voor uw bezoek.

Hoteltip: Zoekt u nog een hotel in de omgeving van La Granja en het paleis van San Ildefonso? Bekijk dan eens de Parador de La Granja, gevestigd in een paleis oorspronkelijk bedoeld voor de kinderen van Koning Carlos III. Een ideale basis om het paleis en La Granja te bezoeken. Meer informatie over deze mooie parador.

6. Burgos de kern van de Spaanse politieke en militaire geschiedenis

Burgos bezienswaardighedenDe kathedraal van Burgos
castilla y leonMiddeleeuwse stadspoort in Burgos

Voor de Spaanse politieke en militaire geschiedenis is Burgos van belang geweest. Voor Valladolid was het de hoofdstad van Castilië en León, maar na de val van Granada nam Valladolid die rol over. Burgos is bekend om zijn kathedraal, de op twee na grootste van het land. Het is een gotisch kunstwerk dat in bijna drie eeuwen tijd gebouwd is. Naast de kathedraal zijn er in Burgos nog meerdere kerken te zien, zoals de Iglesia de San Lorenzo en de Iglesia de San Esteban. U betreedt de stad via het bekende Arco de Santa Maria, de stadspoort die getooid is met beelden van allerlei plaatselijke notabelen. Verder zijn er nog allerlei musea te bezoeken, zoals het Museo de la Evolución Humana over de menselijke evolutie.

Meer Burgos

7. León

León bezienswaardighedenDe kathedraal van León
LeónDe Plaza Mayor van León

De stad León is van oudsher een Romeinse legerplaats. De stad staat bekend om twee gebouwen: de gotische kathedraal van León en de Colegiata de San Isidoro, wat nu een parador is. Ook het Plaza de Santa Domingo is een bezoek waard, want hier in de buurt vindt u twee goed bewaarde paleizen, namelijk het Palacio de Los Guzmanes en Ayuntamiento de León - Consistorio de San Marcelo. Daarnaast staat León vooral bekend om zijn traditionele feesten, zoals de Semana Santa oftewel Pasen, die voor veel toeristen ter wereld een attractie vormen. Kenmerkend hierbij zijn de feestelijke processies door het centrum van de stad. Ook de Casa de los Botines van architect en kunstenaar Gaudí bevindt zich in deze plaats.

Meer over León

8. Ponferrada en de Tempeliers

Castilie en Leon SpanjeCastillo de los Templarios in Ponferrada
Castilie en Leon bezienswaardighedenPenalba de Santiago

Ponferrada is bekend om zijn door ijzer versterkte brug, die pelgrims op weg hielp naar het plaatsje Santiago. Ponferrada was de laatste grotere plaats, die de pelgrims aan konden doen op weg naar Santiago. De bezienswaardigheden van Ponferrada liggen voornamelijk in het centrum, zoals het tempelierskasteel, het barokke stadshuis en het renaissancistische Basilica de la Virgen de la Encina. Het tempelierskasteel is gebouwd door Ferdinand II in 1178 om pelgrims te beschermen. De tempeliers vertoefden hier en boden de stad bescherming. Naderhand is het kasteel in handen gekomen van de Spaanse koning. In de buurt van Ponferrada vindt u ook de Penalba de Santiago, een klooster annex kerk uit 937. Samen met de San Miguel de Escalada vormt dit klooster het hoogtepunt van de mozarabische bouwstijl in Spanje.

9. Castillo de Peñafiel voor de wijnliefhebber

Castilie en Leon Spanje
Castilie en Leon bezienswaardigheid

Het kasteel van Peñafiel is gebouwd als verdediging tegen de Moren. De bouw is gestart in 947, waarbij het kasteel in 1013 afgemaakt werd. In 1917 werd het uitgeroepen als een nationaal monument. Tegenwoordig is Castillo de Peñafiel vooral bekend om het wijnmuseum, wat sinds 1999 erin gevestigd is (meer info). In het museum maakt u kennis met de geschiedenis van de wijnstreek, leert u de productietechnieken van de wijn kennen en in de proefkamer kunt u zelfs de lekkerste wijnen uitproberen.

Hoteltip: Zoekt u nog een hotel in de omgeving van Peñafiel? Bekijk dan eens de Residencia Real del Castillo de Curiel, op slechts 5 kilometer van Peñafiel. Dit hotel gevestigd in een oud kasteel ligt prachtig bovenop de heuvel. Alle kamers hebben een fantastisch uitzicht op de Duero-vallei, het Castillo de Peñafiel of het dorp Curiel de Duero. Meer informatie over dit bijzondere hotel.

10. Soria: de kleinste stad van de regio

Highlights Castilie en LeonSoria in Castilla y León
CastillaErmita de San Saturio nabij Soria

Soria is de kleinste stad van Castilië en León Spanje en ligt aan de oever van de rivier Duero. Veel oude gebouwen zijn helaas verdwenen, maar enkele hebben de tand des tijds overleefd, zoals het zestiende-eeuwse Palacio de los Condes de Gómara en de Concatedral de San Pedro, waarin de kathedraal de kathedraalzetel deelt met El Burgo de Osma. In het Museo Numantino (website) kunt u Romeinse archeologische vondsten bekijken. Net buiten de stad kunt u de ruïnes van het Kelt Iberische Numantia aanschouwen en het meer Negra de Urbión. Bezoek vooral in Soría het de Ermita de San Saturio, een katholieke kerk die in gebruik genomen zou zijn door de Tempeliers en op creatieve manier is verwerkt in de rots van een heuvel aan de rivier Duero.

Een andere bezienswaardigheid in de provincie van Soria is het kleine plaatsje Medinaceli, 50 kilometer ten zuiden van de stad Soria langs de snelweg A-15. Medinaceli is een pittoresk dorp met een middeleeuws karakter en een leuke stop mocht u toevallig via de snelweg passeren. Hier treft u o.a. een Romeinse triomfboog en het rustige, maar mooie Plaza Mayor. Een andere historisch gebouw is het klooster van Santa Isabel, welke je niet kunt bezoeken maar waar je wel kunt stoppen om koekjes bij de nonnen te kopen.

11. Palacio de Gaudí & Astorga

Castilie en Leon
Astorga Castilie en Leon

In het plaatsje Astorga vindt u het bisschoppelijk paleis dat door niemand minder ontworpen is dan de bekende kunstenaar Gaudí. Het is door Gaudí gebouwd in de Catalaanse-modernistische neogotische stijl. (Tip: Via deze website kunt u een rondleiding reserveren door dit bisschoppelijke paleis.) De academie van San Fernando was op de bouw van dit paleis tegen, waardoor de bouw meerdere malen stil lag en zelfs een keer gestaakt werd. Kenmerkend aan het bouwwerk is de witte granieten voorgevel, die symbool stond voor het bisschoppelijk gewaad. In de ommuurde stad Astorga vindt u naast Gaudí’s paleis ook een rooms-katholieke kathedraal, die in 1931 tot nationaal monument uitgeroepen werd. Neem zeker even de moeite om een wandeling te maken binnen de stadswallen.

Hoteltip Astorga: Zoekt u nog een unieke plek om te overnachten in Astorga? Bekijk dan eens Posada Real Casa de Tepa, een gerestaureerd 18e-eeuwse paleis van de Graaf van Tepa met elegante kamers en gelegen in de ommuurde stad Astorga. Een prachtige goed betaalbaar hotel vol antiek.

12. Cuevas de Valporquero

Onder het dorpje Valporquero de Torio ligt een prachtig grottencomplex van kalksteen, waar rondleidingen in het Spaans worden gegeven (online reserveren). De grotten ontstonden reeds in het tijdperk Mioceen en nemen een ruimte van ongeveer 3100 meter in beslag. De grootste grot is de Gran Rotonda, die maar liefst 5600 vierkante meter omvat en 20 meter hoog is. Door ijzer en zwavel heeft het kalksteen kleurrijke combinaties aangenomen. Er zijn in totaal zeven ruimtes en galerijen en op een rondleiding bezichtigt u onder andere de rotondes, feeën, druipsteenbegraafplaatsen en de eenzame zuil. Er zijn drie tours mogelijk.

13. Las Médulas

Castilie en Leon
Las Medulas Spanje

Het Las Médulas Natural Monument ligt nabij Ponferrada en was de belangrijkste goudmijn van het Romeinse Rijk. De UNESCO heeft het nu op de lijst gezet van Werelderfgoed. De Romeinse mijntechniek heeft onder andere voor het spectaculaire landschap, dat doet denken aan de landschappen van het Wilde Westen, gezorgd. Het bekendste punt is de berg Mirador de Orellan, vanwaar u een geweldig uitzicht over het landschap heeft. Ook zijn hier een aantal voorzieningen te vinden en er is een mogelijkheid om de Mirador ook van binnen te bezichtigen.

14. Zamora: een strategische grensplaats

Bezienswaardigheden
Spanje

Van zijn oorspronkelijke functie als strategische grensplaats is in Zamora nog het een en ander aan te treffen zoals het kasteel en de stadsmuren. Verder kunt u in Zamora een aantal bezienswaardige paleizen bezoeken, zoals de Palacio de los Momos. De belangrijkste bezienswaardigheid is echter de kathedraal van Zamora met diens geschubde, halfronde koepels. In de kathedraal bevindt zich ook een museum, waarin Vlaamse wandtapijten worden tentoongesteld. Wilt u kennismaken met de Zamoraanse bouwkunst, bezoek dan een van de vele andere Romaanse kerken in de stad. Ook de paasviering in Zamora met de vele processies zijn bij toeristen geliefd.

Hoteltip: Zoekt u nog een hotel in de omgeving van Zamora? Bekijk dan eens de Parador de Zamora, een verbouwd paleis uit de 15e eeuw in het oude centrum van Zamora. Een uniek hotel vanwaar u makkelijk de bezienswaardigheden van Zamora kunt bezoeken Meer informatie over deze unieke parador.

Meer Zamora

15. Het klooster van Santo Domingo de Silos

Castilie en Leon
Klooster Castilie en Leon

Het Benedictijnse klooster van Santo Domingo de Silos is in 1041 gebouwd op de ruïnes van een door de Moren verwoeste abdij. Het klooster inspireerde veel dichters en is daarom naast een religieus ook een artistiek pelgrimsoord te noemen. Ook de rijkversierde kloostergangen en de beeldhouwwerken worden door veel bezoekers geprezen. De resten van de Heilige Dominicus, naar wie het klooster vernoemd is, zijn te bezoeken in een zilveren urn in een kapel in de noordgalerij van het klooster. Kenmerken van het klooster zijn de twee verdiepingen tellende galerij, de romaanse kunst en de bibliotheek dat het document van Silos bevat, het oudste Europese document op papier (officiële website).

16. Cascada de Orbaneja

Watervallen Spanje
Castilie en Leon

De Cascada de Orbaneja is een waterval, die door en onder de stad Orbaneja del Castillo door stroomt. De kliffen en rotsen rondom de stad dragen verder bij aan een betoverende sfeer. Het landelijk ogende stadje Orbaneja del Castillo is zeker ook een bezoek waard met zijn historisch ogende gebouwen en zijn bekende watergrotten, die u ook kunt bezoeken.

17. De stad Ciudad Rodrigo

Ciudad Rodrigo
Ciudad Rodrigo

Ciudad Rodrigo is een stadje gelegen aan de westgrens van Spanje. Kenmerkend voor Ciudad Rodrigo is het veertiende-eeuwse verdedigingsbolwerk. Tegenwoordig is het kasteel een sfeervolle parador, een luxueus staatshotel. In Ciudad Rodrigo zijn de gebouwen opgetrokken uit goudkleurige steensoorten. Een van de bekendste gebouwen is de kathedraal Santa María, gelegen aan het stille Plaza del Buen Alcalde. Ook een aanrader om te bezoeken is het Museo del Orinal, het urinoir museum. Het is het origineelste museum van Spanje, waarin meer dan 1300 urinoirs en wc-potten in alle vormen en materialen te vinden zijn.

Hoteltip: Zoekt u nog een bijzonder hotel in de omgeving van Ciudad Rodrigo? Bekijk dan eens de Parador de Ciudad Rodrigo, gevestigd in een kasteel uit de 14e eeuw. Het met klimop begroeide kasteel heeft een prachtige ligging met uitzicht op de vallei van Campo Charro bij deze eeuwenoude stad. Bekijk hier de foto's van deze mooie parador.

18. La Alberca waar oudheid heerst

Castilla y Leon bezoeken
Castilla y Leon

La Alberca is gelegen in de Sierra de Francia in de provincie Salamanca. De Sierra de Francia bestaat uit een negental dorpjes, waarvan La Alberca aan de rand ligt van het natuurpark Las Batuecas. Het is een pittoresk dorp, opgebouwd met oude huizen met stenen steunbalken boven de deuren en met houten balkons. In het midden van het enige plein staat een vierkant plateau met hierop een zes meter hoog stenen kruis ter nagedachtenis aan de Reconquista.

19. Cuevas del Águila (Arenas de San Pedro)

Castillie bezoekenArenas de San Pedro
Spaanse grottenCuevas del Águila

In Arenas de San Pedro liggen de Águila grotten, die in 1963 pas ontdekt werden door een groep spelende kinderen die stoom uit de grond zagen opstijgen. In 1964 werden de grotten pas open gesteld voor publiek. De grotten worden geschat twaalf miljoen jaar oud te zijn. De stalactieten zijn een pracht om te zien, wat vreemd is in een gebied dat vooral bestaat uit graniet. Middels een rondleiding kunt u deze grotten bezoeken (meer info).

20. Castillo de la Mota (Medina del Campo)

Kasteel Spanje
Kasteel Spanje

In Medina del Campo ligt het goedbewaarde middeleeuwse kasteel Castillo de la Mota, dat sinds 1904 door de Spaanse staat beschermd wordt. Het bekendste element aan het kasteel is de grote, versterkte buitenpost. Later is het kasteel een bekende gevangenis geworden, waar Cesare Borgia uit een veertig meter hoge toren wist te ontsnappen door middel van een touw. Onder leiding van generaal Franco was het kasteel een opleidingsinstituut. U kunt een deel van het kasteel vrij bezoeken, of ter plekke een rondleiding boeken waarmee u ook andere ruimtes van het kasteel te zien krijgt (meer info).

21. Ruta del Cares (Poncebos)

Ruta del Cares
Ruta del Cares

De Cares Trail ('Ruta del Cares') is een van de populairste wandelpaden in de regio Castilië en León, die loopt van de regio León naar de regio Asturië. Het maakt onderdeel uit van het gebergte de Picos de Europa. Het pad is ongeveer elf kilometer lang en voert door het Cantabrisch Gebergte. U komt er bergpaden tegen langs rotsen, grotten en bruggen.

22. Puebla de Sanabria

Sanabria
Sanabria Spanje

In Puebla de Sanabria is een middeleeuwse dorpje die bekend staat om zijn Conjunto Historico, oftewel het historische centrum. Puebla de Sanabria ligt in de provincie Zamora tussen de rivieren Tera en Castro. Het is een van de oudste vestingen van Zamora, waarin een aantal bezienswaardigheden te vinden zijn: een kasteel, een Romaans-Gotische kerk, het Baroks Hermitage van San Cayetano en het fort van San Carlos.

23. Catedral de la Asuncion de El Burgo de Osma

Castilië Leon bezoeken
El Burgo de Osma Spanje

De kathedraal van El Burgo de Osma is gebouwd in een gotische stijl op een gebied dat eerst eigendom was van de Rooms-katholieke kerk. De kerk is een van de best bewaarde gebouwen van Spanje en is in de vijfde eeuw gebouwd. De kathedraal is opgedragen aan de assumptie van Maria in de hemel. Het museum in de kathedraal herbergt een aantal bekende religieuze kunstwerken. Vanaf de kathedraal kunt u via de sfeervolle straat Calle Mayor wandelen richting de Plasa Mayor. Ook de stadsmuren van El Burgo de Osma zijn leuk om langs te wandelen. Vooral een leuke plaats om even twee uur mee te pakken als tussenstop.

Hoteltip El Burgo de Osma: Zoekt u nog een ontspannend hotel in de omgeving van El Burgo de Osma? Dan is met stip Castilla Termal Burgo de Osma de aanrader. Het goed betaalbare hotel met o.a. prachtige thermale baden bestaat uit een schitterende combinatie van het oude gebouw met moderne elementen.

24. Palencia en het Jezusbeeld

Stad in SpanjeKathedraal van Palencia
PalenciaBeel van Cristo del Otero

In Palencia verbleven veel koningen in de middeleeuwen, maar de stad verloor zijn aanzien in de mislukte opstand in 1520. De voornaamste bezienswaardigheid in de stad Palencia is de kathedraal met zijn vele kunstwerken en twee bekende altaarstukken. De stad is eveneens bekend door de Cristo del Otero, een enorm beeldhouwwerk van Jezus Christus. Het beeld staat op een heuvel aan de rand van Palencia en lijkt op het bekende Christusbeeld in Rio de Janeiro.

25. Castillo de Coca

Castillo de España
Castillo de España

Het kasteel van Coca is in de vijftiende eeuw gebouwd voor de bekende familie Fonseca. Het is een typisch voorbeeld van de Mudéjar architectuur, dat gekenmerkt wordt door Moorse ontwerpen in combinatie met gotische architectuur. Het Castillo de Coca was bedoeld als een woonpaleis voor de Fonseca’s met als kenmerk de vele kantelen en torens. Tegenwoordig is er een bosbouwschool in het kasteel gevestigd en kunt u eveneens het kasteel bezoeken (meer info).

Tip: Meer info over Castilië en León?

Wilt u meer informatie over Castilië en León? Dan raden wij met stip deze Trotter reisgids aan van uitgever Lannoo. Dit is de meest complete en in het Nederlands uitgebrachte reisgids over de regio's in Midden-Spanje.

Bekijk op Bol.com

Spanje

Waar ligt Castilië en Leon in Spanje?

FAQ Castilië en Leon Spanje

Wat zijn de bezienswaardigheden in Castilië en León?

De populairste bezienswaardigheden van Castilië en León zijn de steden Salamanca, Segovia, de ommuurde stad Avila, Valladolid, het paleis van San Ildefonso en Burgos. In dit artikel leest u alles over de 25 mooiste Castilië en León bezienswaardigheden.

Wat zijn de bezienswaardigheden in Salamanca?

De 18e eeuwse Plaza Mayor is een van de mooiste pleinen in Spanje. Bezoek verder de oude en nieuwe kathedraal en ervaar het bruisende nachtleven van deze echte studentenstad. In dit artikel leest u alles over de 10 leukste bezienswaardigheden in Salamanca.

Wat zijn de bezienswaardigheden in Segovia?

Segovia ligt opvallend op een rots, waar de kathedraal van Segovia en het Alcázar de opvallendste bezienswaardigheden zijn. In het centrum valt het Romeinse aquaduct meteen op. In dit artikel leest u verder over de top 10 Segovia bezienswaardigheden.

Wat zijn de bezienswaardigheden in Valladolid?

Valladolid is de hoofdstad van Castilië en León en heeft een paar prachtige kerken en diverse musea zoals het archeologische museum en het Museu Nacional de Escultura. Ook de Plaza Mayor is zeker een bezoek waard. In dit artikel leest u verder over de top 10 Valladolid bezienswaardigheden.

Onze lezers beoordelen
4.8 (96.23%) 14 reviews
22 oktober 2023 Silvia: "De beste online reisgids over Spanje met leuke tips over de bezienswaardigheden en activiteiten in Spaanse steden."