Spanje / Bezienswaardigheden Sevilla

Sevilla Bezienswaardigheden

Top 15 highlights en bezienswaardigheden Sevilla (Spanje)

Bezienswaardigheden Sevilla

Top 15 Bezienswaardigheden Sevilla: Een overzicht van alle musea, parken, highlights en bijzondere gebouwen. De Sevilla bezienswaardigheden en must see highlights Seville Spanje.

Sevilla Bezienswaardigheden & Top 15 Highlights

Tijdens een stedentrip in Sevilla krijgt een divers aanbod van highlights en bezienswaardigheden in Sevilla Spanje. Het historische stadscentrum met Moorse invloeden, zoals het Koninklijke paleis Real Alcazar de Sevilla en de grote kathedraal met de Giralda-toren zijn hoogtepunten tijdens uw citytrip Sevilla. Maar ook het bekende plein Plaza de España, groene parken en de overheerlijke tapas maken Sevilla in Andalusië tot een van de mooiste steden van Spanje. Tijdens uw stedentrip is dit de Sevilla bezienswaardigheden Top 10:

Alcazar koninklijk paleis

1. Alcazar Sevilla - Koninklijk paleis

Het 'Alcázar Real de Sevilla' is het koninklijk paleis van Sevilla. Dit Moorse paleizen complex is met stip de bekendste bezienswaardigheid van de stad en het Alcazar paleis met zijn schitterende Moorse details mag zeker niet ontbreken tijdens uw stedentrip. Het paleis is tegenwoordig nog steeds in gebruik door de Spaanse Koning en vanwege het beperkte aantal bezoekers per uur is het belangrijk uw tickets vooraf te kopen. Meer info over het 'Alcazar paleis'.

Kathedraal Sevilla Giralda

2. Kathedraal Sevilla & Giralda toren

De 'Catedral de Santa María de la Sede' is een van de grootste kathedralen ter wereld. De kathedraal is gebouwd over de restanten van een Moorse moskee, waarvan de oude Giralda toren nog een restant is. In de kathedraal zijn o.a. een schatkamer, het graf van Columbus en de Koninklijke kapel te bewonderen of u beklimt de Giralda-toren voor een prachtig uitzicht over de stad Sevilla. Meer info 'Kathedraal van Sevilla'.

Plaza de España

3. Plaza de España, het 'Plein van Spanje'

Het bekendste plein van Sevilla ligt in het groene Maria Luisa park. De indrukwekkende 'Plaza de España' werd aangelegd voor de Ibero-Amerikaanse tentoonstelling van 1929 om op symbolische wijze vrede te sluiten met de voormalige koloniën. Opvallend op dit 'Spaanse plein' zijn de 52 bankjes met Andalusische tegeltjes die alle Spaanse provincies uitbeelden. Meer info 'Plaza de España'.

Plaza de toros stierenvechten Sevilla

4. Plaza de Toros (stierenvechten)

De 'Plaza de Toros de la Real Maestranza' is de grootste arena voor stierenvechten in Spanje. In de indrukwekkende 18e eeuwse stierenvechtarena van de Plaza de Toros ligt het 'Museo Taurino', een museum over (de geschiedenis van) het stierenvechten in Sevilla.

Barrio de Santa Cruz wijk

5. Barrio de Santa Cruz & Historisch centrum

De wijk 'Santa Cruz' is de oude Joodse wijk van Sevilla Spanje. In dit historische stadscentrum liggen belangrijke bezienswaardigheden, zoals het Alcazar paleis en de Sevilla kathedraal. Hier kunt u heerlijk dwalen in een doolhof van oude smalle straatjes, terrasjes en vele restaurants. Ondanks de vele toeristen is het historische centrum van Santa Cruz een must do tijdens uw stedentrip Sevilla.

Torre del Oro

6. Torre del Oro

De Torre del Oro, oftewel de 'toren van het goud' is een toren uit de 12e eeuw gelegen aan de rivier Guadalquivir. Deze toren maakte destijds deel uit van de Moorse stadswal van Sevilla en diende als opslagplaats van goud uit de Nieuwe Wereld, later als gevangenis en huisvest tegenwoordig een klein maritiem museum. Meer info 'Torre del Oro'.

Parque Maria Luisa

7. Parque Maria Luisa

Deze groene oase van rust is het bekendste openbare park van de stad Sevilla. Het Maria Luisa park was oorspronkelijk onderdeel van het San Telmo paleis en werd in 1893 aan de stad gedoneerd met als doel omgebouwd te worden tot stadspark. Het grenst aan het bekende plein 'Plaza de España' van de Ibero-Amerikaanse tentoonstelling van 1929. Van deze tentoonstelling treft u nog diverse paviljoens in het park aan.

Casa de Pilatos

8. Casa de Pilatos

De 'Casa de Pilatos' is een paleis uit de 16e eeuw in de historische wijk Santa Cruz. Na het Real Alcazar is Casa de Pilatos het mooiste paleis van deze Andalusische stad en een van de best bewaarde gebouwen uit deze periode. Interessant omdat u tijdens uw bezoek een mooi beeld krijgt hoe de aristrocraten vroeger woonden. Meer info 'Casa de Pilatos'.

Triana Sevilla

9. Triana wijk

Triana is de wijk aan de andere oever van de Guadalquivir. Oorspronkelijk de belangrijkste wijk van Sevilla waar de stierenvechters en flamencodansers hun oorsprong hadden. Nu is het vooral een authentieke wijk om heerlijk doorheen te wandelen en de sfeer van deze (zeker in de avond) gezellige volkswijk te proeven.

Metropol Parasol

10. Metropol Parasol - Setas de Sevilla

De opvallende Setas de Sevilla oftewel de 'Paddenstoelen van Sevilla' is een bijzondere houten constructie uit 2011 met een panorama-terras, een wandelpad en een archeologisch museum. Het terras van Metropol Parasol is de ideale bezienswaardigheid in de stad om een drankje te drinken.

Sevilla Spanje per fiets bezoeken

11. Fietsen in Sevilla

Verrassend leuk: Mijn persoonlijke favoriete manier om deze Spaanse stad te ontdekken is per fiets. De stad beschikt over prima fietspaden en doordat sommige bezienswaardigheden op redelijke afstand van elkaar liggen, kunt u op de fiets in één dag vele hoogtepunten bezoeken. Huur zelf een fiets of laat u door een gids inspireren met prachtige verhalen over Sevilla. Meer info.

Basilica de la Macarena

12. Basilica de la Macarena

In de leuke, maar minder toeristische wijk Macarena staat de opvallende Basilica de la Macarena. Het Madonna-beeld in deze fraaie kerk is één van de bekendste processiefiguren van de stad. Ook de authentieke Macarena-wijk is een leuke buurt om heerlijk doorheen te wandelen.

Sevilla flamenco

13. Flamenco(show)

Flamenco is de typische muziek, zang en dans van Andalusië. Een indrukwekkende ervaring om een keer een flamenco optreden live mee te maken. Zo is de Triana wijk het hart van de flamenco in Sevilla. Info en reserveringen via deze pagina.

Iglesia del Salvador

14. Iglesia Colegial del Salvador

De Iglesia del Salvado, oftewel de 'Verlosserkerk' is na de grote kathedraal van Sevilla de belangrijkste kerk van de stad. Het heeft een prachtig hoofdaltaar en talrijke muur- en plafondschilderingen. Zeker de moeite waard om even binnen te kijken.

bezienswaardigheden Sevilla centrum

15. Palacio de la Condesa de Lebrija

In dit stadpaleis en voormalig woonhuis van een adellijke familie is tegenwoordig een museum gevestigd. Gravin de Lebrija verzamelde een heel paleis vol kunst, archeologische voorwerpen, fraaie vertrekken met tal van decoratieve elementen als Arabische bogen en extreem veel mooie mozaïeken.

Gebouwen en monumenten Sevilla

Museum in Sevilla

Overige bezienswaardigheden Sevilla

Kies hier boven een van de Sevilla bezienswaardigheden Top 10 en highlights waarover u meer te weten wilt komen tijdens uw bezoek of reis naar de prachtige stad Sevilla in Andalusie in het zuiden van Spanje.

Heeft u maar kort de tijd om al deze bezienswaardigheden te bezoeken? Overweeg dan een fietstocht met gids van BajaBikes. In enkele uren fietst u op een leuke en snelle manier langs de belangrijkste highlights en attracties van Sevilla Spanje.

Video: Hoogtepunten Sevilla Spanje

FAQ Sevilla Spanje bezoeken

Wat zijn de bezienswaardigheden in Sevilla?

Wat betreft de bezienswaardigheden in Sevilla springen er drie belangrijke monumenten uit: ten eerste het Real Alcazar, oftewel het schitterende Moorse paleis van Sevilla. Verder wilt u de kathedraal met de Giralda-toren en het bekende plein Plaza de España niet missen. Lees meer over de populairste Sevilla bezienswaardigheden.

Moet ik tickets reserveren voor het Real Alcazar?

Het Koninklijk paleis Real Alcazar heeft tijdens het hoogseizoen vaak enorme wachtrijen doordat het paleis een bezoekerslimiet heeft. Wij raden u echt aan vooraf uw tickets te kopen om teleurstellingen te voorkomen. Lees meer over het bezoeken en tickets voor het Alcazar de Sevilla.

Wat zijn leuke activiteiten in Sevilla?

Een aantal leuke activiteiten in Sevilla zijn: het bezoeken van een flamencoshow, het maken van een cruise over de Guadalquivir, het maken van een fietstocht door de verschillende wijken of het maken van een dagtocht naar de Romeinse opgravingen van Itálica. Lees meer ideeën voor activiteiten in Sevilla.

Wat is de beste reistijd voor Sevilla?

Sevilla heeft een mediterraan klimaat met erg hete zomers. De temperaturen in Andalusië stijgen geregeld boven de 40 graden Celsius en de winters zijn meestal erg mild. De maanden mei, juni, september en oktober zijn de ideale maanden om Sevilla te bezoeken.

sevilla bezienswaardigheden
Onze lezers beoordelen
4.8 (96.23%) 523 reviews
6 mei 2021 Silvia: "De beste online reisgids met leuke tips over de bezienswaardigheden in Spaanse steden."