Spanje / Bezienswaardigheden Sevilla

Sevilla Bezienswaardigheden

Top 10 highlights & Bezienswaardigheden Sevilla Spanje

Bezienswaardigheden Sevilla

Top 10 Bezienswaardigheden Sevilla: Een overzicht van alle musea, parken, highlights en bijzondere gebouwen. De Sevilla bezienswaardigheden en must see highlights Seville Spanje.

Sevilla Bezienswaardigheden & Top 10 Highlights

Sevilla heeft vele highlights en bezienswaardigheden tijdens een stedentrip. Het historische centrum met Moorse invloeden zoals het Koninklijke Alcazar paleis en de grote Giralda kathedraal zijn hoogtepunten tijdens uw citytrip Sevilla. Maar ook het bekende plein Plaza de España, groene parken en de tapas maken Sevilla in Andalusië tot een van de mooiste steden van Spanje. Tijdens uw stedentrip is dit de Sevilla bezienswaardigheden Top 10 en hoogtepunten van de mooie Spaanse stad in Andalusië:

Bezienswaardigheden Sevilla Alcazar koninklijk paleis

Alcazar Sevilla - Koninklijk paleis

Het Alcázar Real de Sevilla is het koninklijk paleis van Sevilla. Dit Moorse paleizen complex is met stip de bekendste bezienswaardigheid van de stad en het Alcazar paleis mag zeker niet ontbreken tijdens uw stedentrip. Het paleis is tegenwoordig nog steeds in gebruik door de Spaanse Koning en vanwege het beperkte aantal bezoekers per uur is het belangrijk uw tickets tijdig vooraf te kopen.

Highlights Sevilla Kathedraal Sevilla & Giralda

Kathedraal Sevilla & Giralda toren

De 'Catedral de Santa María de la Sede' is een van de grootste kathedralen ter wereld. De kathedraal is gebouwd over de restanten van een Moorse moskee, waarvan de oude Giralda toren nog een restant is. In de kathedraal zijn o.a. een schatkamer, het graf van Columbus, de Koninklijke kapel te bewonderen.

Top 10 Sevilla Plaza de España

Plaza de España

Het bekendste plein van Sevilla ligt bij het Maria Luisa park. Het Plaza de España werd aangelegd voor de Ibero-Amerikaanse tentoonstelling van 1929 om op symbolische wijze vrede te sluiten met de voormalige koloniën. Opvallend zijn de 52 bankjes met Andalusische tegeltjes die alle Spaanse provincies uitbeelden.

Bezienswaardigheden Sevilla Plaza de toros stierenvechten Sevilla

Plaza de Toros (stierenvechten)

De Plaza de Toros de la Real Maestranza is de grootste arena voor stierenvechten in Spanje. Bij de 18e eeuwse Plaza de Toros ligt het Museo Taurino (een museum over het stierenvechten) en de Sala de Pinturas.

Sevilla Barrio de Santa Cruz wijk

Barrio de Santa Cruz & Historisch centrum

De wijk Santa Cruz is de oude Joodse wijk van Sevilla. In de historische centrumwijk liggen belangrijke bezienswaardigheden zoals het Alcazar paleis en kunt u heerlijk dwalen in een doolhof van smalle straatjes, terrasjes en vele restaurants. Ondanks de vele toeristen is het historische centrum een must do tijdens uw stedentrip Sevilla.

Bezienswaardigheid Torre del Oro

Torre del Oro

De Torre del Oro, oftewel de 'toren van het goud' is een toren uit de 12e eeuw gelegen aan de rivier Guadalquivir. Het maakte destijds deel uit van de Moorse stadswal van Sevilla en diende als opslagplaats van goud, als gevangenis en huisvest tegenwoordig een klein maritiem museum.

Sevilla bezienswaardigheden Parque Maria Luisa

Parque Maria Luisa

Deze groene oase van rust is het bekendste openbare park van de stad Sevilla. Het park was oorspronkelijk onderdeel van het San Telmo paleis en werd in 1893 aan de stad gedoneerd met als doel een park. Het grenst aan het plein Plaza de España van de Ibero-Amerikaanse tentoonstelling van 1929.

Bezienswaardigheden Casa de Pilatos

Casa de Pilatos

Het 'Casa de Pilatos' is een paleis uit de 16e eeuw in de historische wijk Santa Cruz. Na het Alcazar is dit het mooiste paleis van deze Andalusische stad en een van de best bewaarde gebouwen uit deze periode.

Highlights Archeologisch museum Sevilla

Archeologisch museum

Dit mooie gebouw van de Ibero-Amerikaanse tentoonstelling uit 1929 huisvest tegenwoordig het 'Museu Arqueológico de Sevilla', oftewel het archeologische museum van Sevilla en ligt aan de rand van het Maria Luisa park.

Highlights Seville Metropol Parasol

Metropol Parasol - Setas de Sevilla

De Setas de Sevilla oftewel de 'Paddenstoelen van Sevilla' is een bijzondere houten constructie uit 2011 met een panorama-terras, een wandelpad en een archeologisch museum. Het Metropol Parasol uit 2011 is een bijzonder hoogtepunt in het stadcentrum.

Wat doen in Sevilla? Sevilla per fiets bezoeken

Fietsen in Sevilla

Verrassend leuk: Mijn persoonlijke favoriet manier om deze Spaanse stad te ontdekken. De stad beschikt over prima fietspaden en doordat sommige bezienswaardigheden toch op redelijke afstand van elkaar liggen, kunt u op de fiets in één dag vele hoogtepunten bezoeken. Huur zelf een fiets of laat u door een gids inspireren met prachtige verhalen over de stad.

Gebouwen en monumenten Sevilla

Basilica de la Macarena
Archivo General de Indias
Palacio San Telmo
Iglesia del Salvador
Real Fábrica de Tabaco
Real Fábrica de Tabacos (Oude tabaksfabriek en nu de universiteit)
Monasterio La Cartuga Sevilla klooster
Klooster La Cartuja (Monasterio de Santa Maria de las Cuevas)

Musea in Sevilla

Overige highlights & bezienswaardigheden Sevilla

Triana wijk sevilla
Triana wijk, de wijk aan de andere kant van de rivier
Italica archeologische opgravingen
Archeologisch park 'Itálica', Romeinse opgravingen gelegen in Santiponce op 10 km van Sevilla
Acuario
Acuario, het zeeaquarium vlakbij het Maria Luisa park
La Noria
La Noria, het reuzenrad bij het aquarium aan de rievier

Kies hier boven een van de Sevilla bezienswaardigheden Top 10 en highlights om meer over te weten wilt komen tijdens uw bezoek of reis naar de mooie stad Sevilla in Andalusië in het zuiden van Spanje.

Heeft u maar kort de tijd om al deze bezienswaardigheden te bezoeken? Overweeg dan een fietstocht met gids van BajaBikes. In enkele uren fietst u op een leuke en eenvoudige manier langs de belangrijkste highlights en attracties van Sevilla.

Video: Hoogtepunten Sevilla

sevilla bezienswaardigheden