Spanje / Andalusië

Andalusië Bezienswaardigheden

Top 25 Andalucia Highlights & Steden in Andalusië Spanje

Andalusië bezienswaardigheden

Andalusië: de provincie in het Zuid-Spanje met mooie steden als Granada, Sevilla, Málaga en Cordoba. Highlights, de mooiste plekken en bezienswaardigheden als het Alhambra en het Alcazar paleis in Andalucia.

Andalucia is de zuidelijke autonome regio van Spanje die bestaat uit 8 provincies: Malaga, Cadíz, Córdoba, Huelva, Jaén, Granada, Sevilla en Almería. In de regio van Andalusië zijn veel herinneringen te vinden aan de periode van de Moorse overheersing. Andalusië is een van de meest populaire regio's voor een vakantie in Spanje. De regio van Zuid-Spanje heeft prachtige steden voor een stedentrip, mooie stranden met een warm klimaat en de mooiste plekken in de witte dorpen. Maak een rondreis langs de vele bezienswaardigheden van Andalusië en hoogtepunten in het zuiden van Spanje. In dit artikel een beschrijving van de meest interessante plaatsen en 25 mooiste bezienswaardigheden in Andalusië:

1. Alhambra en Granada, het hoogtepunt van uw rondreis

AndalusieAlhambra in Granada
Andalucia SpanjeHet paleis Alhambra in Zuid-Spanje

Het middeleeuwse fort en Moorse paleis Alhambra is de bekendste bezienswaardigheid van Andalusië. Het Nashriden-paleis stamt uit de periode van de Moorse overheersing en ligt strategisch op een heuvel bij Granada. De vele Moorse decoraties en details maken het paleizencomplex zo bijzonder en in de groene tuinen rond het Generalife zomerpaleis kunt u heerlijk wandelen. Tip: Hou er wel rekening mee dat het Alhambra zo populair is dat deze vaak al weken vooraf is uitverkocht, dus zorg dat u tijdig tickets vooraf regelt.

Neem na het bezoek van het Alhambra ook zeker de moeite om de stad Granada zelf te bezoeken. Wandel daarbij zeker door de Arabische wijk El Albaicin, deze wijk is een doolhof van straatjes en pleintjes. Hoger gelegen is de wijk Sacromonte, de oude zigeunerwijk bekend om zijn grotwoningen en flamenco. Granada is zonder twijfel een van de mooiste plekken in Andalusië.

Meer Alhambra

Tip voor uw rondreis: Wilt u zelf uw rondreis door Andalusië gaan regelen? Dit is eenvoudig zelf te regelen met ons nieuwe 'Stappenplan Rondreis Andalusië' waarbij wij u graag op weg helpen met handige tips zoals uw route, overnachtingen en bezienswaardigheden.

2. Real Alcazar - Koninklijk paleis Sevilla

alcazar sevillaKoninklijk Paleis, oftewel Real Alcazar de Sevilla
Bezienswaardigheden in Zuid-Spanje

Het Real Alcazar de Sevilla is het koninklijke paleis van Sevilla. Het Alcazar is gebouwd in de zogenaamde Mudejár-stijl, welke invloeden bevat van zowel de Christelijke als Moorse cultuur. Het paleis is zelfs tegenwoordig nog deels in gebruik door de Spaanse koning. De mooie Moorse versieringen geven het paleis zijn eigen unieke sfeer en is dan ook de absolute highlight van Sevilla. Tip: Hou er rekening mee dat het paleis een bezoekerscapaciteit heeft, dus zeker is de drukke maanden is het noodzakelijk uw tickets vooraf te boeken.

Meer Real Alcazar

3. De rest van Sevilla

sevilla bezienswaardighedenMetropol Parasol in Sevilla
bezienswaardigheden SevillaPlaza de España in Sevilla

Voor mij persoonlijk is Sevilla de mooiste stad van Andalusië. Het wonderschone Sevilla ligt aan de rivier Guadalquivir en bevat naast het Alcazar paleis vele historische hoogtepunten, zoals de grote kathedraal, het historische centrum Santa Cruz en vele herinneringen van de Ibero-Amerikaanse tentoonstelling waarvan het plein ‘Plaza de España’ de bekendste is. Voor een bezoek aan Sevilla mag u zeker enkele dagen uittrekken.

Meer Sevilla bezienswaardigheden

4. Mezquita in Córdoba

Mezquita Cordoba Kenmerkende bogen van Mezquita
Mezquita Cordoba kathedraal en moskeeDe Mezquita moskee-kathedraal

Hoogtepunt in Cordoba is de immense Mezquita; oorspronkelijk een Moorse moskee, later werd deze omgebouwd tot kathedraal. De rood-gestreepte bogen geven de moskee-kathedraal zijn kenmerkende uitstraling. Neem na het bezoek van de Mezquita ook even de moeite voor een stadswandeling door het oude centrum van Cordoba; wandel door de smalle straatjes van de Joodse wijk en neem een kijkje bij de Romeinse brug. Mocht u tijd over hebben kunt u ook het Alcazar paleis van Cordoba bezoeken, maar deze is niet zo indrukwekkend als het Alcazar in Sevilla.

Meer Mezquita & Cordoba

Handige tip: Vergeet niet uw tickets op tijd te kopen voor de drie absolute highlights van Andalusië. Met de populaire Andalusië Kaart heeft u in één aankoop tickets voor de drie belangrijkste attracties (Alhambra, Alcazar en Mezquita), maar u kunt er ook voor kiezen losse tickets aan te schaffen:

5. Ronda

Ronda in AndalusiëRonda met de brug over de kloof

Het hoger gelegen stadje Ronda (op 100 km van Malaga) is een van de oudste steden van Spanje en ligt op een plateau omgeven met stadswallen. Het kleine stadje adem rust uit, geeft vanaf de stadswallen een schitterend panorama over de bergachtige omgeving en is vooral bekend van de honderd meter diepe 'El Tajo kloof' met de Guadelevín rivier, die het oude en nieuwe gedeelte van de stad Ronda splitst. Via een indrukwekkende brug kunt u deze kloof oversteken.

Meer Ronda

6. Witte dorpjes in Andalucia

wit dorp andalusië spanjeSetenil de las Bodegas
Witte dorpjes in Andalucia SpanjeArcos de la Frontera

Een roadtrip langs de vele witte dorpjes van Andalusië Spanje mag niet ontbreken. Deze 'pueblos blancos' zijn een voortvloeisel van de Moorse overheersing in Andalusië. De witgekalkte huisjes met platte daken werden vaak tegen de steile hellingen gebouwd, zodat ze moeilijk aan te vallen waren. De witte kleur was voor het weerkaatsen van de warme zonnestralen en de huisjes worden bijna elk jaar opnieuw gewit. Er zijn over de hele regio Andalusië teveel witte dorpjes om op te noemen, maar de meeste vindt u in de provincies Cádiz en Sierra de Grazalema. Veel bezochte witte dorpjes zijn Frigiliana, Arcos de la Frontera, Vejer de la Frontera, Mijas (vlakbij de Costa del Sol) en het eerder genoemde Ronda. Waar de meeste witte dorpjes werden gebouwd op beschermende kliffen is Setenil de las Bodegas bijzonder; de stad groeide uit een netwerk van grotten in de kliffen boven de Rio Trejo.

7. Málaga

bezienswaardigheden Malaga SpanjeMalaga in Zuid-Spanje
Picasso museum Málaga bezoekenHet Museu de Pablo Picasso in Malaga

De bekendste stad Málaga aan de Costa del Sol is een veelzijdige stad. Het hippe Malaga is populair bij toeristen om te shoppen in het autovrije centrum, om te ontspannen aan de haven of op het strand, culinair te genieten of voor het bezoeken van historische hoogtepunten zoals het Moorse Alcazaba-paleis en Gibralfaro-fort op de heuvel van Malaga. Málaga heeft alle componenten voor een geslaagde stedentrip.

Meer Malaga bezienswaardigheden

8. El Caminito del Rey

el caminito del reyHet bijzondere wandelpad 'Caminito del Rey'

Bijna 60 kilometer van Malaga liggen de prachtige wandelpaden van de 'Caminito del Rey' (het ‘Koningspaadje’), welke na een grondige renovatie in 2015 weer te bewandelen zijn. Tegen de steile rotswanden van de Gaitanes-kloof ligt meer dan 3 kilometer aan looppaden en bruggen gebouwd. De totale wandelroute van El Caminito del Rey is ruim 7 kilometer door een adembenemend landschap. Wanneer u in de buurt bent en van wandelen houdt, raad ik u absoluut aan deze schitterende wandeling met mooie uitzichten te maken. Niet voor mensen met hoogtevrees.

Meer Caminito del Rey

Populaire tours in Zuid-Spanje vanaf Costa del Sol

9. Oude havenstad Cádiz

Cadiz Regio AndalusiëHavenstad Cadiz

De oude havenstad Cádiz heeft een bewogen geschiedenis. Door zijn ligging in Zuid-Spanje op een schiereiland speelde Cádiz een belangrijke rol in de 18e eeuw bij de handel met de nieuwe wereld. Dit is nog steeds te zien in de sfeervolle historische binnenstad met zijn kathedraal, vestingswerken, smalle straatjes, gezellige pleintjes en een zeepromenade. Dit allemaal gecombineerd met de goedlachse bewoners van Cádiz. De stad heeft als bijnaam dan ook 'het kleine Havana' door de historische band en gelijkenis met de Cubaanse stad.

Meer Cádiz

10. Grotten van Nerja

Andalusië SpanjeHet strand van Nerja

De badplaats Nerja ligt in het oostelijke deel van de Costa del Sol. Oorspronkelijke een charmant vissersorp, tegenwoordig een levendige bestemming voor strandvakanties. De beroemdste attractie van Nerja zijn de 'Grotten van Nerja'; duizenden jaren geleden waren de grotten het huis van holbewoners. In de enorme grotten zijn o.a. prachtige stalactieten te bekijken. Verder kunt u vanaf het 'Balkon van Europa' genieten van een schitterend uitzicht over de beschutten stranden. Deze stranden zijn ook een bezoek waard, welke in tegenstelling tot de rest van de Costa del Sol omgeven worden door prachtige kliffen. Meer info over Nerja en de grotten.

Let op: Tijdens het hoogseizoen zijn de Grotten van Nerja een populaire attractie aangezien er per tijdslot maar een beperkt aantal bezoekers naar binnen kunnen. Wij raden u dan ook aan vooraf uw tickets te reserveren, zodat u gegarandeerd bent van een vaste bezoektijd en u lange wachttijden bij de grotten vermijdt.

Meer over Nerja

11. Jerez de la Frontera

Jerez de la FronteraJerez de la Frontera

De stad Jerez de la Frontera in de regio Cadiz is bekend vanwege de sherry, de paardrijkunsten en als hoofdstad van de flamenco. Bezoek zeker een rondleiding en proeverij in een van de bodega’s om de verschillende typen sherry te proeven. De ligging vlakbij de Atlantische oceaan, gecombineerd met de kalkrijke bodem en de Palomino druif creëren de omstandigheden voor de perfecte sherry. Voor paardrijkunst moet u in Jerez de la Frontera naar de Real Escuela Andaluza Del Arte Ecuestre en als u begin mei in Jerez bent krijgt u volop traditie tijdens de feestweek 'Feria de Jerez'.

Meer Jerez de la Frontera

12. Overnachten in het kasteel van Jaén

Sierra Nevada Regio AndalusiëHet kasteel, een unieke locatie om te slapen
De kathedraal van JaénDe kathedraal van Jaén

In Jaén ligt het 18e-eeuwse kasteel van Santa Catalina op de top van de heuvel met schitterend uitzicht over de stad en de olijfboomgaarden. Dit kasteel is prachtig gerenoveerd en omgebouwd tot een parador waar u op een unieke manier kunt overnachten. Paradores zijn Spaanse staatshotels vaak op unieke locaties en in historische gebouwen. Persoonlijk vind ik dit een van de mooiste paradores in Spanje (meer info en reserveringen van de Parador de Jaén). Behalve het kasteel is het oude centrum van Jaén ook een bezoek waard; met name de enorme kathedraal zal indruk op u maken. Een leuke stad om tijdens uw rondreis een nachtje te slapen.

Meer over Jaén

13. Baeza en Úbeda: Renaissance steden in Zuid-Spanje

Hoogtepunten AndalusieBaeze
Jaén CathedralÚbeda

De historische monumenten van Baeze en Úbeda (niet ver van de stad Jaén) staan samen op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Beide steden bloeiden in de 16e eeuw met als resultaat dat in deze steden prachtige renaissancegebouwen te vinden zijn, voornamelijk ontworpen door de Spaanse architect Andrés de Vandelvira. Baeza heeft een vrij compact centrum dat er bijna middeleeuws uitziet en waar je de meeste bezienswaardigheden in een halve dag hebt gezien, zoals de kathedraal, universiteit, Plaza del Pópulo, de Moorse stadspoort en Plaza de España.

De stad Úbeda bloeide ook in de 16e eeuw nadat het gebied door de katholieken op de Moren was veroverd. De meeste attracties van Úbeda bevinden zich in het oude centrum (omgeven door stadsmuren), zoals de kapel "Capilla del Salvador" en het 16e eeuwse "Palacio del Deán Ortega". Een ander herkenningspunt is de kerk van Santa María de los Reales Alcázares. Maak een wandeling door het oude centrum en geniet van de prachtige gevels in renaissancestijl.

Hoteltip Úbeda: Zoekt u nog een uniek hotel in Úbeda? Bekijk dan eens Hotel Ordóñez Sandoval, gevestigd in een mooi historisch pand en met zeer stijlvolle inrichting. Een andere fantastische locatie is Palacio de la Rambla, een intiem stadspaleisje. Bij beide locaties zult u het gevoel hebben dat u even terug gaat in de tijd.

14. 'Hoogtepunt': Sierra Nevada & Las Alupjarras

Spanje AndalusiëCapileira in Las Alpujarras
sierra nevadaSkiën in Pradollano

Sierra Nevada, gelegen in de buurt van Granada, betekent in het Spaans 'besneeuwde bergketen'. Na de Alpen is dit de hoogste bergketen van Europa, met in totaal 16 bergtoppen van boven de 3000 meter hoogte (de hoogste berg is de Mulhacén van 3482 m). De Sierra Nevada is 's winters populair om te skiën, zomers een ideaal wandelgebied in het Nationale park. In het zuidelijke deel ligt de streek 'Las Alpujarras' met de karakteristieke witte dorpjes; deze dorpjes bevatten typisch witgekalkte Moorse huisjes met platte daken.

15. Tarifa

TarifaVanaf Tarifa is Marokko in Afrika zichtbaar
Tarifar bezienswaardighedenVanwege de ideale wind een écht surfersparadijs

Surfparadijs Tarifa is de meest zuidelijke stad van Spanje op slechts 14 kilometer afstand van Marokko. Bij goed weer kunt u Marokko zien liggen aan de andere kant van de straat van Gibraltar. Het stadje is de laatste jaren uitgegroeid van een vredige vissersplaats naar een hippe ontmoetingsplek voor wind,- en kitesurfers. Door de ligging van Tarifa in de Straat van Gibraltar is er bijna een constante wind op de uitgestrekte stranden. De oude binnenstad ademt nog steeds een Moorse sfeer uit met de witgekalkte huisjes, smalle straatjes en de stadsmuren.

Meer over Tarifa

16. (Parador de) Carmona

Carmona AndalusiëDe parador van Carmona in de 14e eeuwse vesting
Carmona bezienswaardighedenDe stad Carmona in Andalusia

Carmona is een middeleeuws stadje omgeven door stadswallen ten oosten van Sevilla met veel mooie monumenten, kerken en kloosters in de stad. Op de mooiste locatie in Carmona, in een voormalige 14e eeuwse vesting met schitterend uitzicht, heeft de Spaanse overheid een parador ('staatshotel') gebouwd. Het gebouw is een voorbeeld van Moorse architectuur, heeft mooie binnentuinen en spectaculair uitzicht op het landschap en rivier de Corbones. Een unieke ervaring om te overnachten (meer info en reserveringen Parador de Carmona) in een stad die nog niet wordt overlopen door toeristen.

17. Nationaal park 'El Torcal'

bezienswaardigheden in AndalusieNationaal park El Torcal

Ongeveer 45 kilometer ten noorden van Málaga bij het dorpje Villanueva de la Concepción ligt Nationaal park 'El Torcal'. Opvallend in dit natuurpark Torcal de Antequera zijn de bijzonder gevormde kalkrotsen; het resultaat van miljoenen jaren erosie van wind en water. Buiten de bijzondere rotsformaties heeft het park een uitgebreide flora en fauna. Een wandeling door dit prehistorisch aandoende gebied is een onvergetelijke ervaring voor jong en oud.

Hoteltip El Torcal & Antequera: Zoekt u nog een goede uitvalsbasis om het natuurpark El Torcal en het witte stadje Antequera te bezoeken? Dan is Hotel Dwo Convento la Magdalena een mooie locatie. Dit is een prachtig gerenoveerd klooster met tal van oude elementen, maar ook luxe faciliteiten zoals een spa en zwembad.

18. Antequera

Dolmenes de AntequeraEen van de Dolmenes, oftewel de grafheuvels van Antequera
Antequera bezienswaardighedenHet opvallende Alcazaba van Antequera

Het witte stadje Antequera ligt 47 kilometer ten noorden van Málaga aan de rand van de hierboven genoemde bergketen El Torcal. Opvallend in de stad ligt het Alcazaba, een Moors kasteel dat op een overhangende rots boven de stad Antequera uittorent. De stad heeft tal van mooie kerken zoals El Carmen, Los Remedios en de Renaissancekerk Real Colegiata de Santa María la Mayor. Bijzonder in Antequera zijn ook enkele enorme grafheuvels uit de Bronstijd, genaamd Dolmens, waarvan de Dolmen de Menga de meest bezochte is met een goed informatiecentrum. Deze Dolmens staan zelfs op de werelderfgoedlijst van UNESCO.

Meer over Antequera

19. Almería & Tabernas woestijn

Almería AndalusiëKathedraal van Almería
andalucia bezienswaardighedenFilmsets op de Tabernas woestijn

Almería is vooral bekend als strandbestemming, maar toch is er in Almería en omstreken genoeg te beleven. In het stadcentrum zijn een aantal bezienswaardigheden zoals de kathedraal, maar de meest interessante bezienswaardigheden liggen buiten de stad. Bekijk bijvoorbeeld het grauwe en dorre landschap van de Tabernas woestijn (de enige echte woestijn in Europa) of bezoek de prachtige stranden van het natuurpark Cabo de Cata-Níjar. Lees meer over de bezienswaardigheden rond Almería.

Meer Almería bezienswaardigheden

20. Bonus: Gibraltar

GibraltarDe rots van Gibraltar
gibraltarBerberapen in Gibraltar

Nee, Gibraltar is inderdaad géén deel van Andalusië. Toch heb ik als extra bezienswaardigheid Gibraltar toegevoegd, aangezien dit Britse overzeese gebied vaak wordt toegevoegd als tussenstop bij een rondreis door Andalusië. Vanuit de plaatsen aan de Costa del Sol is Gibraltar vaak goed te bereiken en de stad heeft een aantal interessante bezienswaardigheden, zoals de strategische Rots van Gibraltar welke u met een kabelbaan kunt bestijgen en waar u bovenop de kolonie van brutale berberapen zult aantreffen. U kunt verder de grotten van de Saint Michael's Cave en de Great Siege Tunnels bezoeken of u vermaakt zich hier met tax-free shoppen. Leuk om een dag (maar ook niet langer) te bezoeken. Meer over de Gibraltar bezienswaardigheden.

Meer Gibraltar

21. Grotwoningen van Guadix

De plaats Guadix, op 55 kilometer van Granada, is bekend vanwege de vele nog bewoonde grotwoningen in de Barrio de las Cuevas. Deze grotwoningen vinden hun oorsprong bij de Moren die tijdens de Reconquista verdreven werden en zich destijds verstopten in de grotten en deze ombouwden tot woningen. Enkele van deze grotwoningen wordt verhuurd aan toeristen, een manier om eens anders te overnachten in Andalusië (enkele grotwoningen waar u kunt overnachten zijn: de Cuevas Abuelo Ventura, Cuevas Pedro Antonio de Alarcon en Cueva Alegria). Een andere manier om meer te weten te komen over het leven in de grotten is in het grottenmuseum. Verder is Guadix ook gewoon een leuke plaats met o.a. de sfeervolle Plaza de la Constitución en de 16e eeuwse kathedraal.

22. Marbella

MarbellaHet oude gedeelte van Marbella
Interessante plaatsen AndalusiëPuerto Banus, de luxe jachthaven van Marbella

Ooit een schattig wit vissersdorpje aan de Costa del sol, maar tegenwoordig de meest luxueuze badplaats van Spanje. Marbella ligt op een dik half uur rijden van Málaga en de ontmoetingsplek van de jet-set, beroemdheden en miljonairs. Een leuk stadje om te wandelen door het oude centrum, over de boulevard of jachten te bekijken in de beroemde jachthaven Puerto Banús, welke 6 kilometer van het oude gedeelte van Marbella ligt.

Meer over Marbella

23. Aracena (La Gruta de la Maravillas)

Aracena SpanjeHet kasteel bij Aracena
La gruta de maravillas van AracenaLa gruta de maravillas van Aracena

Aracena is een wit dorp in het noordelijke deel van de provincie Huelva en in de grootste plaats in het gelijknamige natuurgebied Sierra de Aracena. Opvallend op de top van de heuvel staan een kasteelruïne en een kerk. De grootste toeristentrekker in Aracena is echter La Gruta de la Maravillas, oftewel de ‘Grot der Wonderen’, welke zich bevindt onder de eerdergenoemde heuvel. U kunt hier een rondleiding van ruim een kilometer door de enorme kalksteengrotten volgen (rondleiding reserveren). Wanneer u in de buurt bent en liefhebber bent van kleine authentieke dorpen, breng dan ook een bezoek aan het 26 kilometer verderop gelegen Almonaster la Real. Een schilderachtig wit dorpje op de lijst van mooiste dorpen in Spanje en eveneens gelegen in de Sierra de Aracena.

24. Juzcar

Highlights AndaluciaHet smurfendorp Juzcar
Juzcar Spanje

Juzcar, ook wel het Smurfendorp genoemd, is een dorpje met slechts 240 inwoners in de Sierra de Ronda. Ter promotie van de smurfenfilm werd dit dorpje destijds volledig blauw geverfd. Na een juridische strijdover de rechten van smurfartikelen is dit dorp sinds 2017 officieel geen smurfendorp meer; echter de blauw geverfde huizen, kerk en gemeentehuis geven het dorp toch een opvallende uitstraling.

25. Interessante plaatsen: Osuna

Osuna
Osuna Spanje

Ongeveer 90 kilometer ten zuidoosten van Sevilla ligt het mooie stadje Osuna, met een straatbeeld van herenhuizen, kloosters en kerken uit de periode van zowel de Renaissance als Barok. In de 16e eeuw kende de stad een enorme bloeiperiode door enkele adellijke families die hier hun paleizen lieten bouwen welke nu kenmerkend zijn voor het straatbeeld in het oude centrum. Een van de mooiste straten is de Calle San Pedro. Bezoek ook bovenop de heuvel het 16e eeuwse Colegiata de Osuna, een kerk met o.a. indrukwekkende graftombes. Onder Spaanse toeristen was Osuna altijd al een geliefde stad, maar sinds locaties in de stad zoals de stierenvechtarena gebruikt werden bij opnames van Games of Thrones is het toerisme flink toegenomen in Osuna.

Hoteltips Osuna: Zoekt u nog een hotel in Osuna? Bekijk dan eens het goed betaalbare en charismatische Palacio Marques de la Gomera , een 18e eeuws stadspaleis met traditionele inrichting. Verder is Hospedería del Monasterio een prachtig historisch klooster met een ideale ligging en vooral een fijne buitenruimte.

Plattegrond bezienswaardigheden Andalusië

FAQ Andalucia bezoeken

Wat zijn de bezienswaardigheden in Sevilla?

De populairste bezienswaardigheid van Sevilla is het Real Alcazar, oftewel het koninklijk paleis, daarnaast zijn de kathedraal met de Giralda toren en Plaza de España geliefde bezienswaardigheden in Sevilla.

Wat zijn de bezienswaardigheden in Granada?

De populairste bezienswaardigheid van Granada is met stip het Moorse Alhambra, het wereldberoemde paleis op de heuvel van Granada.

Wat zijn de bezienswaardigheden in Malaga?

Malaga staat bekend vanwege het Alcazaba fort en het Picasso Museum. In dit artikel leest u de top 10 Malaga bezienswaardigheden.

Wat zijn de bezienswaardigheden in Cordoba?

In Cordoba mag u absoluut de Mezquita niet missen, dit is de moskee-kathedraal in de Joodse wijk. Andere Cordoba bezienswaardigheden zijn het Alcazar de los Reyes Cristianos en de schitterende patio's vol met bloemen.

Onze lezers beoordelen
4.8 (96.23%) 14 reviews
22 oktober 2023 Silvia: "De beste online reisgids over Spanje met leuke tips over de bezienswaardigheden en activiteiten in Spaanse steden."