Spanje / Madrid / Reina Sofia

Museo Reina Sofia Madrid

Museo Nacional Centro de Arte Reina Sofía bezoeken?

Museo Reina Sofia

Het Reina Sofia Museum is een belangrijk museum voor moderne kunst in Madrid. Het Museo Nacional Centro de Arte Reina Sofía maakt deel uit van de befaamde museumdriehoek van Madrid.

Info Museo Nacional Centro de Arte Reina Sofía

Adres Calle de Santa Isabel, 52 Madrid
Metro
  • Lijn 1. Metrostation: Atocha
  • Lijn 3. Metrostation: Lavapiés
Tickets Reina Sofia
  • Standaardtickets, vanaf € 12,00 (inclusief tijdelijke tentoonstelling) (Handig: reserveer online)
  • Gratis: tot 18 jaar, studenten t/m 25 jaar, 65+
  • Rondleiding met gids (incl. entree € 24,00) (reserveren is noodzakelijk)

Tip: Bent u van plan ook het Prado museum en Thyssen-Bornemisza museum te bezoeken? Bestel dan een 'Paseo del Arte Card'. Voordeliger en hiermee ontloopt u alle wachtrijen.

Openingstijden
  • Maandag en woensdag t/m zaterdag: 10:00 - 21:00 uur
  • Dinsdag gesloten
  • Zondag 10:00 - 14:30 uur
  • Gesloten op: 1 en 6 januari, 1 mei, 16 mei, 9 november, 24, 25 en 31 december
Website museoreinasofia.es
Bijzonderheden

Gratis entree Museum Reina Sofia:
– Maandag 19:00 – 21:00 uur
– Woensdag t/m zaterdag 19:00 – 21:00 uur
– Zondag 12:30 – 14:30 uur
– 18 april, 18 mei en 12 oktober

Museo Nacional Centro de Arte Reina Sofía

Het Reina Sofia, officieel "Museo Nacional Centro de Arte Reina Sofía (MNCARS)" is het belangrijkste museum voor hedendaagse en moderne kunst van Madrid en Spanje met o.a. 4000 schilderen en 1400 beelden. In tegenstelling tot het Prado museum richt het Reina Sofia zich op de moderne kunst. Het museum werd geopend in 1992 en is vernoemd naar de Spaanse koningin Sofía. Het is gevestigd in een voormalig 18e eeuws ziekenhuis (Hospital de San Carlos) en bevindt zich in de gouden museumdriehoek samen met het Prado museum en het Museo Thyssen-Bornemisza.

Collectie Museo Reina Sofia

De collectie van het Reina Sofia museum bestaat vooral uit Spaanse kunst, met als bekendste kunstwerk in de centrale hal 'La Guernica' van Picasso. Het museum heeft een uitgebreide permanente collecatie van deze meester, net als van de kunstenaar Salvador Dalí. Daarnaast vindt u werken van o.a. Antoni Tàpies, Juan Gris, Joan Miró, Julio González, Jorge Oteiza, Eduardo Chillida, Lucio Muñoz, Luis Gordillo, Gerardo Rueda en José Gutiérrez Solana in het Reina Sofia museum. De collectie is chronologisch opgebouwd: u start in museumzaal 1 met werk uit het begin van de 20e eeuw en eindigt in zaal 45 met hedendaagse kunst. In 2005 is een futuristische aanbouw geplaatst aan het Reina Sofia museum. Dit is te zien door de twee panoramische liften aan de voorkant. Hierdoor werd het Reina Sofia museum anderhalf keer zo groot met o.a. een bibliothee, auditorium en meer ruimte voor tijdelijke tentoonstellingen.

Reina Sofia Madrid museumEntree van Museo Reina Sofia in Madrid
Reina Sofia Madrid museumLa Guernica van Pablo Picasso

Locatie Museo Reina Sofia Madrid

Vlakbij het Reina Sofia liggen:

reina sofia
Onze lezers beoordelen
4.8 (96.23%) 14 reviews
21 maart 2023 Silvia: "De beste online reisgids over Spanje met leuke tips over de bezienswaardigheden en activiteiten in Spaanse steden."