Spanje / Madrid / Plaza de Cibeles

Plaza de Cibeles Madrid

Het iconische plein met Fuente de Cibeles in Madrid

Plaza de Cibeles Madrid

Alles over het plein Plaza de Cibeles in Madrid bezoeken. Het plein met de fontein Fuente de Cibeles en het Palacio de Comunicaciones in de Spaanse stad Madrid.

La Plaza de Cibeles Madrid

Info Plaza de Cibeles Madrid

Adres Plaza Cibeles Madrid
Metro Metrohalte Banco de España (Lijn 2)

Het Plaza de Cibeles is een van de bekendste pleinen in de Spaanse hoofdstad Madrid. Op dit verkeersplein komen enkele belangrijke straten samen: de boulevards Paseo del Prado, Paseo de Recoletos, Paseo de la Castellanaen de Calle de Alcalá.

Fuente de Cibeles standbeeld

Midden op het plein staat een grote ronde fontein met een marmeren beeld (Fuente de Cibeles) van de Romeinse godin van de vruchtbaarheid Cybele (in het Spaans godin Cibeles). Zij zit in een strijdwagen die door twee leeuwen wordt voortgetrokken. Eind 18e eeuw werd de fontein in opdracht van Koning Karel III ontworpen door de architect Ventura Rodriguez. De fontein wordt ook wel gezien als het symbool van Madrid en zeker bij grote prijzen van voetbalclub Real Madrid komen de fans massaal naar Plaza de Cibeles om dit te vieren.

Gebouwen rondom Plaza de Cibeles

Rondom het plein Plaza de Cibeles liggen enkele bekende gebouwen zoals het Palacio de Comunicaciones. Dit voormalige hoofdpostkantoor uit 1909 dient sinds 2007 als stadhuis van Madrid en als werkplaats voor de burgemeester van Madrid. Door de mooie versieringen heeft het gebouw twee bijnamen: “Onze Lieve vrouwe van de Post”, of “De bruidstaart”. Andere markante gebouwen rondom Plaza de Cibeles zijn De Banco de España, de centrale bank van Spanje en het Palacio de Buenavista uit 1707 voor de generalen van het Spaanse Leger.

Plaza de cibeles MadridPalacio de Comunicaciones, het stadhuis van Madrid op Plaza de Cibeles
Plaza de Cibeles standbeeld De fontein met het beeld van de Romeinse godin van de vruchtbaarheid Cybele

Locatie Plaza de Cibeles Madrid

Vlakbij Plaza de Cibeles liggen:

madrid cibeles plein
Onze lezers beoordelen
4.8 (96.23%) 14 reviews
22 oktober 2023 Silvia: "De beste online reisgids over Spanje met leuke tips over de bezienswaardigheden en activiteiten in Spaanse steden."