Spanje / Madrid / Metropolis

Metropolis gebouw Madrid

Edificio Metropolis aan de Gran Via in Madrid

Metropolis gebouw Madrid

Metropólis gebouw Madrid: Alles over het Metropolis gebouw aan de Gran Via op Spaansesteden.nl. Lees meer over dit bijzondere gebouw in Madrid.

Metrópolis gebouw Madrid

Info Metropolis gebouw Madrid

Adres: Het ligt op de kruising van de Calle de Alcalá en Gran Vía
Metro: Sevilla of Banco de España
Openingstijden: Het gebouw is niet te bezichtigen, alleen maar van buiten

Edificio Metrópolis

Een van de bekendste en mooiste gebouwen van Madrid is het Edificio Metrópolis, gelegen op de kruising van de Calle de Alcalá en Gran Vía. Het Metropolis-gebouw is gebouwd tussen 1907 en 1911 door de Franse architecten Jules en Raymond Février. Zij wonnen met hun Franse Beaux-Arts stijl de ontwerpwedstrijd voor de verzekeringsmaatschappij La Unión en Phoenix. Het gebouw is 45 meter hoog en telt zes verdiepingen en daarmee destijds het hoogste gebouw van Madrid.

In het Metropolis gebouw zijn vier zuilen verwerkt, welke symbool staan voor de handel, industrie, mijnbouw en landbouw. De koepel van het gebouw is bedekt met 30000 stuks bladgoud van 24 karaat. Eerst sierde een feniks de koepel, maar toen verzekeringsmaatschappij Metrópolis het gebouw kocht in 1972, vervangen door een beeld van Victoria, de (gevleugelde) Romeinse godin van de overwinning.

Edificio Metropolis MadridMetropolis-gebouw op de kruising van Calle de Alcalá en Gran Vía

Locatie Edificio Metrópolis Madrid

Vlakbij het Metropolis gebouw liggen:

madrid bezienswaardigheden
Onze lezers beoordelen
4.8 (96.23%) 14 reviews
22 oktober 2023 Silvia: "De beste online reisgids over Spanje met leuke tips over de bezienswaardigheden en activiteiten in Spaanse steden."