Spanje / Bezienswaardigheden Valencia

Valencia Bezienswaardigheden

Top 10 Highlights Valencia & Bezienswaardigheden

Bezienswaardigheden Valencia

De Valencia bezienswaardigheden top 10 en een overzicht van alle musea, parken en bijzondere gebouwen. Valencia bezienswaardigheden en highlights in Valencia. Wat is er te zien in deze mooie stad in Spanje?

Valencia bezoeken & bezienswaardigheden

Valencia is qua grootte de derde stad van Spanje. Het is de hoofdstad van de gelijknamige provincie Valencia en van de autonome regio. De stad (València in het Valenciaans) heeft een inwonertal van 807.396 en in de agglomeratie van Valencia wonen ongeveer 1,8 miljoen mensen. De stad met vele bezienswaardigheden ligt aan de Middellandse Zee en langs de kuststad loopt de rivier de Turia.

Valencia is bekend als geboorteplaats van de Spaanse paella, een van de bekendste gerechten uit de Spaanse keuken. De Spaanse stad staat verder bekend om de sinaasappelen, om de gebouwen van Calatrava, het Fallas festival in maart en uw stedentrip is niet compleet zonder het lokale drankje Horchata (melkachtig drankje gemaakt van aardamandelen) te drinken.

Valencia: een mix van oud & modern

Op de plek waar vroeger (voor de overstromingen van 1957) de rivier Turia stroomde, vindt men nu onder andere het Turia park met het befaamde “Ciudad de las Artes y Ciencias” oftewel de Stad van kunsten en wetenschappen. Deze Ciutat de les Art i les Ciències bestaat uit een wetenschapsmuseum, een IMAX-theater, het grootste aquarium (Oceanografic) van Europa, vele exposities, sportvoorzieningen en de Turia parken.

Daarnaast heeft Valencia mooie zandstranden en een klein gezellig historisch centrum met een oude kathedraal welke beide het bezoeken meer dan waard is. Al deze punten maken Valencia tot een stad die ideaal is voor een stedentrip van enkele dagen.

Valencia bezienswaardigheden & Top 10 Highlights

Tijdens uw bezoek of stedentrip zijn dit de 10 meest bekende Valencia bezienswaardigheden. Kies hier onder een top 10 highlight:

ciudad de las artes y ciencias

1. Ciudad de las Artes y las Ciencias

De 'Ciutat de les Arts i les Ciències' oftewel 'de Stad van Kunst en Wetenschap' is een cultureel en wetenschappelijk complex van 7 bijzonder gebouwen ontworpen door Calatrava en is gelegen in de droog gelegde Turia rivier van Valencia. Het bevat o.a. het mooiste aquarium (L'Oceanographic) van Spanje, een planetarium, een IMAX-theater, een wetenschapsmuseum en een opvallende evenementenhal. Dit wetenschapspark is absoluut de nummer 1 bezienswaardigheid van Valencia! Meer info.

Jardines de Turia

2. Park 'Jardines de Turia'

De Jardín del Turia is het 9 kilometer lange park dat is aangelegd in de drooggelegde Turia-rivier en de tuinen zijn een belangrijk recreatiegebied van de stad Valencia. Wandel tussen de Ciudad de las Artes y las Ciencias en het Bioparc, de groene dierentuin. Het Turia-park bevat o.a. mooie tuinen, sportvelden, fonteinen, vijvers en een Gulliver-speeltuin voor de kinderen.

Kathedraal van Valencia

3. Kathedraal van Valencia

De Catedral de Santa María (La Seu ) is de kathedraal in het oude stadscentrum. Naast de kathedraal van Valencia aan het plein Plaza de la Virgen ligt El Miguelete, de karateristieke klokkentoren van de Spaanse stad. De kathedraal van Valencia heeft een museum met werken van o.a. Goya en de Heilige Graal.

mercado central valencia markt

4. Mercado central

De Mercado central is de overdekte versmarkt in het oude centrum van Valencia. Wandel gezellig rond over de markt en verras uw zintuigen; kijk en proef lokale producten op deze typische Spaanse markt. Meer info over 'Mercado central'.

La Lonja de la Seda

5. La Lonja de la Seda

La Lonja de la Seda is de 15e eeuwse zijdebeurs in het historische stadscentrum. Het 'La Seda' gebouw is van binnen en buiten een bijzondere bezienswaardigheid van de stad Valencia. Meer info over 'La Lonja de la Seda'.

Torres de serranos Valencia

6. Torres de Serranos

De Torres de Serranos is een imposante 14e eeuwse toegangspoort in de voormalige stadsmuren en de oude hoofdingang van de stad. Beklim de stadspoort voor een mooi uitzicht over de stad. Samen met de Torres de Quart is dit een van de twee overgebleven stadspoorten.

Oceanografic Valencia Aquarium

7. l'Oceanografic (Aquarium van Valencia)

Het Oceanogràfic is onderdeel van la Ciudad de las Artes y las Ciencias en is een van de modernste en tevens het grootste zeeaquarium van Europa. Een hoogtepunt voor jong en oud en voor mij persoonlijk met stip het mooiste aquarium van Europa. Kijk uw ogen uit bij een van de vele grote aquaria of de vermakelijke dolfijnenshow. Meer info 'Oceanografic'.

El miguelette Valencia kathedraal

8. El Miguelete toren

El Miguelete is de karakteristieke klokkentoren gelegen naast de kathedraal La Seu van Valencia. Vanaf de toren heeft u mooit uitzicht over de binnenstad van de wijk 'El Carme' en het plein Plaza de la Virgen.

Barrio El Carmen Valencia wijk

9. Historische wijk "Barrio del Carmen"

Barrio 'El Carme' is de oude historische volkswijk van Valencia met o.a. de kathedraal, de oude stadspoorten en tegenwoordig een middelpunt van moderne kunst en gezellige restaurantjes. Tijdens een wandeling door de stad overdag en 's avonds zult u deze wijk 'El Carme' zeker bezoeken.

Plaza de la Virgen

10. Plaza de la Virgen

De Plaza de la Virgen is een levendig plein in de historische en Valenciaanse wijk 'El Carmen' in de buurt van de kathedraal, El Miguelete toren en met de fontein 'Fuente del Agua de la Acequia'. Daarnaast is het plein een gezellige ontmoetingsplek met zijn vele terassen.

Plaza de la Virgen Valencia

11. Valencia per fiets verkennen

Valencia is de perfecte stad om op te fiets te gaan ontdekken, vandaar dat dit een extra plekje in de top 10 waard is. Goede fietspaden, het uitgebreide park in de bedding van de Turia rivier of als u verder weg wilt fietsen langs het strand of richting natuurpark Albufera. Huur zelf een fiets of laat u verrassen door een van de georganiseerde tours met gids. Meer info.

Musea in Valencia

Museo de bellas artes
Museo de Bellas Artes (Museum van de schone kunsten)
Ciudad de las artes y las ciencias
IVAM
IVAM (Moderne kunst in het museum Institut Valencià d'Art Modern)
plaza de toros Valencia stierenvechten
Museo Taurino (Museum over het stierenvechten)
keramiekmuseum Valencia
Keramiek museum (Museo Nacional de Cerámica y Artes Suntuarias)
Casa museo Benlliure Valencia

Pleinen en markten

plaza de ayuntamiento Valencia
Plaza del Ayuntamiento, het plein met het stadhuis
Plaza de la Virgen
Plaza de la Virgen, het plein nabij de kathedraal
plaza redonda
Plaça Redona (Plaza Redonda)
mercado central valencia markt
Mercado central, de versmarkt van Valencia

Overige bezienswaardigheden Valencia

Bioparc Valencia dierentuin
Bioparc Valencia, de mooie en ruime dierentuin in Valencia
Strand Valencia
Strand Valencia, de stranden Las Arenas en Playa de la Malvarrosa
Museo nacional Ceramica Valencia
El palacio Marqués de Dos Aguas, met het keramiek museum
Ciutat de les Art i les Ciències valencia
Ciutat de les Art i les Ciències, de stad van de kunst en wetenschappen van 'Calatrava'
Parque national de Albufera Valencia
Parque Natural de la Albufera, natuurgebied op 18 km van Valencia
Estacio del Nord
Stadion Valencia Mestalla
Stadion Valencia, het Estadio Mestalla stadion van Valencia CF
plaza de toros Valencia stierenvechten
Plaza de Toros, de arena voor stierenvechten het het 'Museo Taurino'

Las Fallas Festival ValenciaLas Fallas (iStock.com/Jorgefontestad)Kies hier boven een van de bezienswaardigheden in de Spaanse stad Valencia, de derde stad van Spanje. Valencia is bekend van zijn paella, de gebouwen van Calatrava en het jaarlijks Fallas festival met zijn schitterende praalwagens. Voor sommige toeristen is Valencia de ideale strandbestemming, maar ook het oude historische centrum met de grote kathedraal en de drooggelegde Turia rivier met zijn Ciudad de las Artes y las Ciencias zal iedereen doen verbazen. Valencia heeft alle ingredienten voor een stedentrip van enkele dagen. Kies een van de top 10 highlights of bezienswaardigheden om een idee te krijgen van Valencia!

Beste reistijd Valencia Spanje

Het klimaat in de regio is typisch mediterraans, aangezien het onder de invloed staat van de Middellandse zee. Hierdoor is Valencia het hele jaar door geschikt om te bezoeken; de zomers zijn droog en niet te warm doordat de zeewind voor wat verkoeling zorgt.

In de winter heeft de regio een milde temperatuur met vaak heldere blauwe luchten. Normaal komt de temperatuur tijdens uw stedentrip Valencia nooit onder het vriespunt. Doordat 's winters de zon geregeld schijnt stijgt overdag de temperatuur snel, waardoor het 's winters goed vertoeven is in de zon. Deze Spaanse stad is ideaal geschikt als je een stedentrip wilt combineren met zee, zon en strand.

Weer jan feb mrt apr mei jun jul aug sep okt nov dec
gem. maximum (°C) 16 17 19 20 23 27 30 30 28 24 19 16
gem. minimum (°C) 6 7 8 10 13 17 20 20 18 14 9 7
dagen met neerslag 11 10 10 9 8 5 2 3 5 8 10 11
zonuren per dag 5 6 7 7 8 9 10 9 8 6 5 5

Valenciaanse taal

Het Valenciaans (Valencià) is een variëteit of hoofddialect van het Catalaans en wordt hoofdzakelijk gesproken in de Spaanse regio Valencia. Ook het Spaans (‘Castellano‘ of ‘Español‘) wordt als landstaal geaccepteerd. Op veel plekken in de Spaanse stad wordt informatie in beide talen aangegeven. Op alle toeristische plekken kunt u tijdens uw stedentrip goed terecht met de Engelse taal.

Video: Impressie bezienswaardigheden Valencia

Waar ligt Valencia in Spanje?

De afstanden van Valencia tot de volgende steden: Madrid is 355 km, Barcelona is 350 km, Zaragoza is 318 km, Bilbao is 586 km en Sevilla op 654 km gelegen.

stedentrip valencia bezienswaardigheden