Spanje / Madrid / Kathedraal van Madrid

Kathedraal van Madrid

Catedral de la Almudena in Madrid

Kathedaal van Madrid

Almudena kathedraal Madrid: Alles over de Almudena-kathedraal en het Kathedraal Museum in Madrid bezoeken. Openingstijden, tickets van deze bezienswaardigheid in de Spaanse stad Madrid.

Catedral de la Almudena Madrid & museum van kathedraal

Info bezoeken Almudena kathedraal van Madrid

Adres Calle Bailén, 10 Madrid
Metro Metrohalte Opera (L2 en L5)
Tickets
  • De entree van de kathedraal is gratis (vrijwillige bijdrage)
  • Het museum: € 7,00 (incl. de entree voor de sacristie, kapittelzaal en koepel). Studenten en 65+: € 5,00
Openingstijden
  • Kathedraal: Dagelijks van 10.00 tot 20.00 uur(juli en augustus tot 21.00 uur)
  • Museum: Maandag t/m zaterdag van 10.00 tot 14.30 uur. Gesloten op zondagen en feestdagen
Website

Santa María la Real de La Almudena

De kathedraal van Madrid heet officieel 'Santa María la Real de La Almudena' en de bouw is begonnen in 1883. De kathedraal is gewijd aan “Virgen de la Almudena”, oftewel het Middeleeuws icoon van Maagd Maria, moeder van Jezus Christus en tevens de beschermheilige van de stad. Meer dan honderd jaar later in 1993 werd het afgeronde gebouw officieel ingewijd als kathedraal door Paus Johannes Paulus II. Aan de oostzijde is daarom ook een standbeeld van de Paus te zien.

Om de bouw van de kathedraal goed aan te laten sluiten op het naast gelegen Koninklijk Paleis is een neoclassicitische stijl gebruikt in plaats van de oorspronkelijke bedachte Gotische stijl. Bijzonder is dat het interieur van deze kathedraal pop-art invloed heeft. De deuren van de kathedraal zijn van brons, de plafonds zijn in alle kleuren geschilderd en de ramen zijn glas-in-lood. Daarnaast heeft de Almudena kathedraal een indrukwekkende crypte met 558 zuilen die het bezoeken meer dan waard is.

Museum van de kathedraal van Madrid

De Almudena kathedraal heeft ook een klein museum met o.a. kostbaarheden en stukken uit de geschiedenis van het aartsbisdom van Madrid. Het bezoek aan het museum laat o.a. de beschermheiligen van Madrid zien: La Virgen de la Almudena en San Isidro Labrador. Vanuit het museum is ook het balkon van de koepel te betreden waarbij u een mooi uitzicht over Madrid heeft.

kathedraal van MadridInterieur van de kathedraal
Almudena Kathedraal Madrid De kathedraal van Madrid

Locatie Almudena kathedraal Madrid

Niet ver van de kathedraal liggen:

madrid kathedraal
Onze lezers beoordelen
4.8 (96.23%) 14 reviews
21 maart 2023 Silvia: "De beste online reisgids over Spanje met leuke tips over de bezienswaardigheden en activiteiten in Spaanse steden."