Spanje / Malaga / Bezienswaardigheden Malaga

Málaga Bezienswaardigheden

Top 15 Highlights, bezienswaardigheden en wat doen in Málaga Spanje

Malaga bezienswaardigheden

Top 15 bezienswaardigheden Malaga Spanje: een overzicht van alle musea, activiteiten, aanraders en wat te doen in Málaga Andalusië. Malaga bezienswaardigheden en highlights Málaga centrum op Spaansesteden.nl

Malaga bezienswaardigheden & Top 15 Highlights

Tijdens uw bezoek aan de stad Málaga in de regio Andalusië in Spanje zijn dit de Top 10 bezienswaardigheden Málaga Spanje. Naast het populaire strand en het Alcazaba fort heeft deze mooie stad nog vele andere bezienswaardigheden en highlights te bieden. Tijdens uw bezoek en citytrip Malaga zijn dit de top 10 leukste en meeste bezochte bezienswaardigheden, activiteiten en toeristische hoogtepunten van Malaga stad. Wat te doen in Malaga Spanje?

Alcazaba Malaga

1. Alcazaba Málaga

Het Alcazaba de Málaga is het voormalige Moorse fort en paleis dat op de helling van de Gibralfaroberg ligt. In het Alcazaba zit o.a. een archeologisch museum en zijn de restanten van het voormalige Moorse regeringspaleis te bezichtigen. Deze highlight mag niet ontbreken op uw stedentrip en bovendien heeft u hier ook nog een schitterend uitzicht over de Málaga. Meer info over 'Alcazaba'.

Kathedraal van Malaga en bezienswaardigheden

2. Kathedraal van Málaga

In het centrum ligt de kathedraal van Malaga die verschillende bouwstijlen bevat. In de volksmond heet de kathedraal ook wel "La Manquita", wat de 'één-armige dame' betekent. Tijdens het bouwproces van maar liefst 200 jaar is slechts één toren volledig afgebouwd.

Picasso museum Malaga Spanje

3. Picasso museum Málaga

In het 16e eeuwse 'Palacio de Buenavista' in het historische Joodse centrum zit het Picasso museum van Málaga met ruim 200 werken van Spaanse schilder Pablo Picasso welke geboren is in deze Spaanse stad. Het museum herbergt vooral werken uit zijn vroege en late schilderperiode.

Gibralfaro Malaga kasteel

4. Gibralfaro (kasteel van Málaga)

Het 'Castillo de Gibralfaro' is het kasteel gelegen op de 130 meter hoge Gibralfaroberg. Het 14e eeuwse kasteel met zijn opvallende verdedidigingsmuren ligt boven de paleizen en fort van het Alcazaba en biedt een schitterend panorama over Málaga centrum. Meer info over 'Gibralfaro'.

Wat te doen in Malaga

5. Teatro Romano (Romeins theater)

Dit Romeins theater ligt in het historische centrum van Málaga en dit Teatro Romano komt uit de laatste eeuw voor Christus en is gratis te bezoeken. Zomers vinden er zelfs geregeld voorstellingen plaats in het theater. Meer info over 'Teatro Romano'.

Plaza de toros Malaga activiteiten

6. Plaza de Toros "La Malagueta"

La Malagueta is de zestienhoekige arena waar het traditionele stierenvechten plaats vindt. Bij de Plaza de Toros uit 1876 zit het Museo Taurino Antonio Ordóñez, oftewel het stierenvecht museum. Meer info over 'Plaza de Toros', de stierenvechtarena van Málaga.

Botanische tuinen Malaga

7. Botanische tuinen van Málaga

De Jardín de la Concepción zijn de botanische tuinen, 5 kilometer gelegen buiten het stadscentrum. De 23 hectare van de botanische tuinen is een groene oase van rust en kunt hier genieten van een mooi uitzicht over het centrum van de stad Malaga.

Caminito del Rey

8. No.1 Excursie: El Caminito del Rey

Op ruim 50 kilometer van Malaga liggen de beroemde wandelpaden van 'El Caminito del Rey', welke na een grondige renovatie in 2015 weer te bewandelen zijn. Tegen de rotswanden van de Gaitanes-kloof ligt 3 km aan loopbruggen en de totale route is ongeveer 7 km. Deze wandelpaden zijn ideaal te bezoeken met een dagtocht vanuit Malaga. Let op: Vanwege de populariteit moet u enkele weken vooraf al reserveren! In dit artikel leest u alle praktische bezoektips voof El Caminito del Rey.

tours en tochten

9. Wat te doen in Málaga: Fietsen

Aanrader: Eén van de meest populaire activiteiten om de stad te ontdekken is op de fiets. Het autovrije centrum, goede fietspaden en de ligging aan de kust zorgen voor ideale fietsomstandigheden. Huur zelf een fiets of nog beter, ga mee op deze inspirerende fietstour met een Nederlandstalige gids die u interessante verhalen over de stad weet te vertellen (meer info en reserveren fietstours).

Haven van Malaga

10. Muelle Uno & Haven van Malaga

De Muelle Uno is onderdeel van de haven van Malaga stad. Deze pier heeft een flinke metamorfose ondergaan en is omgebouwd tot een schitterende promenade met een openlucht winkelcentrum, elegante terrasjes en restaurants. Opvallende bezienswaardigheden zijn de kleurrijke kubus van Centre Pompidou en de vuurtoren.

Even ontsnappen aan de warmte van de stad? Vanuit de haven kun je verschillende leuke boottochten maken:

Playa de la Malagueta Strand Spanje

11. Playa de la Malagueta

De Playa de la Malagueta is het 1200 meter lange strand van Málaga stad gelegen aan de Costa del Sol met bijbehorende boulevard met 'chrininguitos', strandtentjes waar u heerlijk verse vis (o.a gegrilde sardientjes) kunt eten. Een schoon en breed strand, welke ondanks zijn populariteit voldoende ruimte heeft. Meer info over het strand.

Atarazanas markt

12. Atarazanas markt

De Mercado de Atarazanas is de grootste overdekte versmarkt in het stadscentrum; deze markthal met zijn schitterend gekleurde ramen is een ideale plek om de Spaanse sfeer en gerechten te proeven. Verwen uw zintuigen! Ruik, maar proef vooral.

wat doen in Malaga

13. Plaza de la Merced

Plaza de la Merced is een van de levendigste pleinen van Malaga centrum en met name 's avonds een van de ontmoetingsplaatsen van de Malagueños. Aan dit levendige plein met de opvallende obelisk ligt verder de "Casa Natal de Pablo Picasso" oftewel het geboortehuis van de wereldberoemde schilder Pablo Picasso, welke u kunt bezoeken als een klein museum

Malaga

14. Museo Automovilistico y de la Moda

Dit museum is een bijzondere combinatie van auto's en mode. Het automuseum is op een mooie locatie gevestigd in een oude tabaksfabriek van Malaga stad en bevat veel oldtimers waarbij mode uit dezelfde periode gepresenteerd wordt. Een uniek auto en modemuseum waar de passie van zowel mannen als vrouwen gecombineerd wordt.

Alhambra de Granada

15. Excursie in omgeving: Alhambra in Granada

Inderdaad; het Alhambra ligt op ruim 120 kilometer van Málaga stad, maar voor veel toeristen het absolute hoogtepunt van Andalusië, vandaar dat deze bezienswaardigheid een extra plekje verdient in de top 10. Het Alhambra is een prachtig Moors fort en paleis met vele details. Het Alhambra heeft echter beperkte toegang en is vaak al weken vooraf uitverkocht, dus bestel uw tickets tijdig online. Voor vervoer naar Granada is een (huur)auto verreweg de handigste optie, maar u kunt ook met deze georganiseerde dagtocht het Alhambra bezoeken vanuit Malaga.

Verder kun u vanuit Málaga ook dagtochten boeken naar bijvoorbeeld de witte dorpen Ronda en Setenil of naar natuurpark El Torcal:

Museum in Málaga

Malaga heeft enkele mooie kunstmusea. Hoogtepunt is het museum van Picasso. De schilder Pablo Picasso is geboren in Malaga en naast zijn geboortehuis kunt u meer dan 200 van zijn werken aanschouwen in dit museum. Andere leuken musea om te bezoeken zijn:

Populaire tours en activiteiten

Overige bezienswaardigheden Málaga

Kies hier boven een van de Malaga bezienswaardigheden, musea, activiteiten of highlights van de stad Malaga Spanje in Andalusia. Deze Spaanse stad aan de Costa del Sol heeft naast de stranden vele hoogtepunten en attracties te bieden tijdens uw stedentrip Málaga. Lees meer over de vele bezienswaardigheden en ervaar waarom de stad Malaga een van de populairste bestemmingen van Spanje is.

Wat te doen in regio Málaga: Andalusië

Verder is een bezoek aan de stad Malaga perfect te combineren met een rondreis door door de omgeving en regio van Andalusië. Bezoek andere hoogtepunten van het Spaanse Andalusië met vele Moorse invloeden zoals Sevilla, Ronda, Cordoba en Granada met het wereldberoemde Alhambrapaleis.

FAQ Malaga Spanje bezoeken - Dingen om te doen in Málaga

Wat zijn de belangrijkste bezienswaardigheden in Malaga?

Populairste bezienswaardigheden in Malaga zijn het Alcazaba kasteel op de Gibralfaro berg, de kathedraal en het Picasso museum. Aanraders zijn ook het Romeinse theater en de Plaza de Toros. Lees meer over alle Top 15 Malaga bezienswaardigheden.

Wat zijn populaire tours en activiteiten?

Met stip de populairste excursie is het maken van een dagtocht naar de El Caminito del Rey, het koningspaadje in een enorme kloof op ruim 50 kilometer van Malaga. Verder is Malaga een leuke stad om te fietsen of om de haven Muelle Uno te bezoeken.

Kan ik het Alcazaba-fort bezoeken?

Ja, dat is zeker mogelijk. Voor het bezoeken van het ommuurde Moorse fort Alcazaba op de Gibralfaro berg moet u een kleine entree betalen, namelijk 3,50 euro. Meer info over het Alcazaba de Málaga bezoeken.

Welke musea heeft Malaga centrum?

Het meest bezochte museum in Malaga Spanje is het Picasso museum. Het meest verrassende museum is Museo Automovilistico, een gecombineerd automobiel en modemuseum. Kunstliefhebbers gaan naar het Museo Carmen Thyssen, het CAC of Centre Pompidou in de haven.

malaga bezienswaardigheden
Onze lezers beoordelen
4.8 (96.23%) 14 reviews
22 oktober 2023 Silvia: "De beste online reisgids over Spanje met leuke tips over de bezienswaardigheden en activiteiten in Spaanse steden."