Spanje / Malaga / Bezienswaardigheden Malaga

Malaga Bezienswaardigheden

Top 10 Malaga highlights & bezienswaardigheden

Malaga bezienswaardigheden

Top 10 bezienswaardigheden Malaga: een overzicht van alle musea, parken en bijzondere gebouwen in Málaga Andalusië. Malaga bezienswaardigheden en highlights Málaga op Spaansesteden.nl

Malaga bezienswaardigheden & Top 10 Highlights

Tijdens uw bezoek aan Málaga in de regio Andalusië in Spanje zijn dit de top 10 meest bekende bezienswaardigheden Málaga. Naast het populaire strand en het Alcazaba fort heeft deze mooie stad nog vele andere bezienswaardigheden te bieden. Tijdens uw bezoek en citytrip Malaga zijn dit de top 10 leukste en meeste bezochte bezienswaardigheden en hoogtepunten van Malaga:

Alcazaba Malaga

1. Alcazaba Málaga

Het Alcazaba de Málaga is het voormalige Moorse fort en paleis dat op de helling van de Gibralfaroberg ligt. In het Alcazaba zit o.a. een archeologisch museum en zijn de restanten van het voormalige Moorse regeringspaleis te bezichtigen. Deze highlight mag niet ontbreken op uw stedentrip en bovendien heeft u hier ook nog een schitterend uitzicht over de Málaga. Meer info over 'Alcazaba'.

Kathedraal van Malaga en bezienswaardigheden

2. Kathedraal van Málaga

In het centrum ligt de kathedraal van Malaga die verschillende bouwstijlen bevat. In de volksmond heet de kathedraal ook wel "La Manquita", wat de 'één-armige dame' betekent. Tijdens het bouwproces van maar liefst 200 jaar is slechts één toren volledig afgebouwd.

Picasso museum Malaga

3. Picasso museum Málaga

In het 16e eeuwse 'Palacio de Buenavista' in het historische Joodse centrum zit het Picasso museum van Málaga met ruim 200 werken van Spaanse schilder Pablo Picasso welke geboren is in deze Spaanse stad. Het museum herbergt vooral werken uit zijn vroege en late schilderperiode.

Gibralfaro Malaga kasteel

4. Gibralfaro (kasteel van Málaga)

Het 'Castillo de Gibralfaro' is het kasteel gelegen op de 130 meter hoge Gibralfaroberg. Het 14e eeuwse kasteel met zijn opvallende verdedidigingsmuren ligt boven de paleizen en fort van het Alcazaba en biedt een schitterend panorama over de Málaga. Meer info over 'Gibralfaro'.

Teatro Romano Malaga

5. Teatro Romano (Romeins theater)

Dit Romeins theater ligt in het historische centrum van Málaga en dit Teatro Romano komt uit de laatste eeuw voor Christus en is gratis te bezoeken. Zomers vinden er zelfs geregeld voorstellingen plaats in het theater. Meer info over 'Teatro Romano'.

Plaza de toros Malaga stierenvechten

6. Plaza de Toros "La Malagueta"

La Malagueta is de zestienhoekige arena waar het traditionele stierenvechten plaats vindt. Bij de Plaza de Toros uit 1876 zit het Museo Taurino Antonio Ordóñez, oftewel het stierenvecht museum. Meer info over 'Plaza de Toros', de stierenvechtarena van Málaga.

Botanische tuinen Malaga

7. Botanische tuinen

De Jardín de la Concepción zijn de botanische tuinen, 5 kilometer gelegen buiten het stadscentrum. De 23 hectare van de botanische tuinen is een groene oase van rust en kunt hier genieten van een mooi uitzicht over het centrum van de stad Malaga.

Casa natal de Pablo Picasso

8. Geboortehuis Picasso

Aan het levendige plein Plaza de la Merced ligt het "Casa natal de Pablo Picasso" oftewel het geboortehuis van de wereldberoemde schilder Pablo Picasso. Tegenwoordig is dit huis te bezichtigen als klein museum waar u meer te weten komt over de jeugd en het leven van Picasso.

Playa de la Malagueta Strand Spanje

9. Playa de la Malagueta

De Playa de la Malagueta is het 1200 meter lange strand van Málaga gelegen aan de Costa del Sol met bijbehorende boulevard met 'chrininguitos', strandtentjes waar u heerlijk verse vis (o.a gegrilde sardientjes) kunt eten. Een schoon en breed strand, welke ondanks zijn populariteit voldoende ruimte heeft. Meer info over het strand.

tours en tochten

10. Fietsen in Málaga

Een verrassend leuke manier om de stad te verkennen is op de fiets. Het autovrije centrum en de ligging aan de kust zorgen voor ideale fietsomstandigheden. Huur zelf een fiets of ga mee op een van de leuke fietstours met een Nederlandstalige gids die u interessante verhalen over de stad weet te vertellen. Meer info.

Caminito del Rey

11. El Caminito del Rey

Op ruim 50 kilometer van Malaga liggen de beroemde wandelpaden van 'El Caminito del Rey', welke na een grondige renovatie in 2015 weer te bewandelen zijn. Tegen de rotswanden van de Gaitanes-kloof ligt 3 km aan loopbruggen en de totale route is ongeveer 7 km. Deze wandelpaden zijn ideaal te bezoeken met een dagtocht vanuit Malaga. Let op: Vanwege de populariteit moet u enkele weken vooraf al reserveren! In dit artikel leest u alle praktische bezoektips voof El Caminito del Rey.

Alhambra Granada etnree

12. Excursie: Alhambra in Granada

Inderdaad; het Alhambra ligt op ruim 120 kilometer van Málaga, maar voor veel toeristen het absolute hoogtepunt van Andalusië, vandaar dat deze bezienswaardigheid een extra plekje verdient in de top 10. Het Alhambra is een prachtig Moors fort en paleis met vele details. Het Alhambra heeft echter beperkte toegang en is vaak al weken vooraf uitverkocht, dus bestel uw tickets tijdig online. Voor vervoer naar Granada is een (huur)auto verreweg de handigste optie, maar u kunt ook met deze georganiseerde dagtocht het Alhambra bezoeken vanuit Malaga.

Atarazanas markt

13. Atarazanas markt

De Mercado de Atarazanas is de grootste overdekte versmarkt in het stadscentrum; deze markthal met zijn schitterend gekleurde ramen is een ideale plek om de Spaanse sfeer en gerechten te proeven. Verwen uw zintuigen! Ruik, maar proef vooral.

Populaire tours en tickets

Museum bezoeken in Málaga

Malaga heeft enkele mooie kunstmusea. Hoogtepunt is het museum van Picasso. De schilder Pablo Picasso is geboren in Malaga en naast zijn geboortehuis kunt u meer dan 200 van zijn werken aanschouwen in dit museum. Andere musea zijn:

Carmen Thyssen museum
Glas museum
Glasmuseum, Museo del Vidrio y Cristal
Picasso museum Malaga
Picasso museum Malaga, bekijk de werken van Pablo Picasso
Centro de artes contemporary
CAC Málaga, Centro de Arte Contemporáneo
automuseum Malaga
Museo Automovilistico, Auto & Mode museum
Museo taurino
Museo Taurino Antonio Ordóñez Málaga, het museum over stierenvechten

Pleinen in Málaga

Overige bezienswaardigheden Málaga

Alcazaba
Alcazaba Málaga, het Moorse fort op de heuvel
muelle uno
Muelle Uno, de moderne promenade aan de haven
Parque de Malaga
Sea life bezoeken
Sea life Málaga, park 10 km buiten Malaga in Benalmádena

Kies hier boven een van de Malaga bezienswaardigheden, musea of highlights van de stad Malaga in Andalusië in Spanje. Deze Spaanse stad aan de Costa del Sol heeft naast de stranden vele hoogtepunten en attracties te bieden tijdens uw stedentrip Málaga. Lees meer over de vele bezienswaardigheden en ervaar waarom Malaga een van de populairste bestemmingen van Spanje is.

Rondreis Andalusië

Verder is een bezoek aan Malaga perfect te combineren met een rondreis door Andalusië. Bezoek andere hoogtepunten van het Spaanse Andalusië met vele Moorse invloeden zoals Sevilla, Cordoba en Granada met het wereldberoemde Alhambrapaleis.

wat te doen in Sevilla
Sevilla (166 km) met het Alcazar, het koninklijke paleis
wat te doen in Granada
Granada (126 km), met het beroemde Alhambra paleis
Cordoba
Cordoba (158 km) met de prachtige Mezquita moskee - kathedraal
Ronda in Andalusie
malaga bezienswaardigheden