Spanje / Benidorm

Benidorm bezienswaardigheden

Wat te doen in Benidorm Spanje, badplaats aan de Costa Blanca

Benidorm Spanje

Lees alles over de bezienswaardigheden in Benidorm, populaire badplaats aan de Costa Blanca in Spanje. Wat te doen in Benidorm centrum en de regio Valencia?

Benidorm bezoeken in Spanje?

Je kent het misschien wel van het televisieprogramma Benidorm Bastards, waarin een stel roekeloze bejaarden de straatsteen van de Costa del Sol onveilig maakten in hun scootmobielen. De werkelijkheid ziet er echter heel anders uit. Benidorm is in feite een rustige badplaats vol zon, strand en plezier. Ooit was Benidorm een klein en pittoresk vissersdorpje. Ondertussen is het één van de bekendste badplaatsen in heel Europa. De gemeente Benidorm telt in totaal 60.000 inwoners, maar tijdens de zomermaanden kan dit wel oplopen tot een kleine 500.000. Na Parijs, is Benidorm dan ook de tweede stad in Europa met de meeste hotelbedden. Door al benodigde slaapplaatsen voor toeristen heeft Benidorm ook nog eens de meeste hoge gebouwen per inwoner in heel Europa.

BenidormDe stranden, de trekpleister van Benidorm
Benidorm bezienswaardighedenWat te zien: Het kanon op de Mirador del Castello

De reden dat de Spaanse badplaats zoveel populariteit geniet is zijn verschillende aantal faciliteiten. Zo is de plek prima geschikt voor bejaarden en gepensioneerden om de winter door te brengen, en tegelijkertijd een populair oord onder gezinnen en jongeren om hun zomervakantie door te brengen. Zo heeft Benidorm uitgestrekte stranden en een meer dan bruisend nachtleven. De twee bekendste stranden van Benidorm zijn Playa de Levante en Playa de Ponent. Met je voeten in het fijne zand heb je een ver uitzicht over de Middellandse zee. Voor een hapje en een drankje loop je per direct de boulevard op en kan je in de schaduw van een palmboom gaan zitten. Wat Benidorm verder zo populair maakt lees je hier in onze lijst van de 15 leukste Benidorm bezienswaardigheden.

Dé 15 leukste bezienswaardigheden Benidorm

Benidorm bezienswaardigheden

1. El Casco Antiguo, Benidorm centrum

Tussen de twee welbekende stranden van Benidorm, Playa de Levante en Playa de Ponent, ligt El Casco Antiguo. Dit is het oude stadcentrum van Benidorm zelf en ligt vol met gezellige restaurantjes waar je tapas proberen kan, en leuke winkeltjes om een aanzichtkaart of souvenir te bemachtigen. De straatjes zijn er smal en bieden verkoeling. Ook is het leuk om op alle pittoreske huisjes te letten, die in de gekste kleuren beschilderd zijn. Tussen al dat feestgedruis en drukke toerisme brengt El Casco Antiguo een oase van rust.

Benidorm

2. Balcon del Mediterraneo

Het letterlijke hoogtepunt van El Casco Antiguo is misschien het Balcon del Mediterraneo. Dit is een terras dat precies tussen de twee stranden van Benidorm inligt en waarvan af je over de zee uitkijken kunt. Het terras zit vast aan mooi en sierlijk wit gebouw en is betegeld met zwart-witte plavuizen. De straatjes die naar het balkon toelopen zijn hier en daar een beetje stijl, wat de wandeling, al helemaal na een avondje stappen, misschien ietwat vermoeiend kan maken. Maar met het vergezicht over de hele baai van Benidorm is dat het meer dan waard. Rust hier gerust een tijdje uit van de klim naar het balkon toe, en haal een frisse neus in de zeewind.

Benidorm vakantie

3. Església de San Jaumu i Santa Anna

Buiten de oude straatjes in het centrum en het balkon dat over de zee uitkijkt, is er ook nog de oude kerk van Benidorm die je bewonderen kan. Deze heet de Església de Sant Jaume i Santa Anna. Tussen al die terrasjes, drukke winkeltjes en ronddwalende toeristen is dit een zee van rust die je ook nog eens vlak bij het strand kan vinden. Aangezien je na zo’n dag onder de Spaanse zomerzon misschien wel puft van de hitte, is een bezoek aan de kerk ook nog eens een hele verfrissing. Met zijn hoge plafond en dikke muren is het namelijk heerlijk koel. Tijdens het opzoeken van de kou kan je ook nog eens de pracht en praal van het gebouw zelf bewonderen.

Benidorm Spanje

4. Mundomar Dierenpark

Mundomar is een kleinschalige dierentuin in de buurt van Benidorm. Met name de dolfijnenshows die hier gegeven worden staan bekend als de beste die je in de buurt vinden kunt. Ook worden er shows gegeven met zeehonden, evenals papegaaien. Buiten het aanschouwen van diverse shows, is het ook nog eens mogelijk om met zowel zeehonden als dolfijnen te zwemmen. Zowel voor kinderen als volwassenen een fantastische en onvergetelijke ervaring dus (Meer info & tickets).

bezoeken Benidorm

5. Terra Natura

Terra Natura is een modern dierenpark dat een uiteenlopende hoeveelheid soorten tentoonstelt. Je kunt hier olifanten zien, giftige schorpioenen en zelfs tijgers. Ook worden er geregeld shows gegeven. In totaal heeft het park 1500 dieren, van meer dan 200 verschillende soorten. Zeker de moeite waard dus. Buiten de hoeveelheid dieren die je hier te zien krijgt, is ook het ontwerp van de habitatten de moeite waard. In Terra Natura is alles zo ingericht dat het soms net lijkt alsof er geen hek tussen jou en dieren staat (Meer info & tickets).

Benidorm

6. Wat te doen: Aqualandia waterpark

Aqualandia is een waterpark in de buurt van Benidorm. Wanneer je huid al dat zoute water van de Middellandse zee even niet meer verdragen kan, of de kinderen nu al dagen vragen naar een glijbaan, dan is dit de plek voor jou. Je vindt hier een uitgebreid scala aan glijbanen, zwembaden en eet- en drinktentjes. Let wel op de drukte, die kan nogal hoog oplopen namelijk. Wacht niet te lang met het bezoeken van het park en vertrek dus zo vroeg mogelijk. Hele dagen in de rij staan met die snikhete zon is immers geen plezier. Desalniettemin staat je bij Aqualandia een leuke dag te wachten (Meer info & tickets).

Benidorm Spanje

7. Terra Mitica

Terra Mitica biedt alles dat je van een pretpark wensen kan. Je komt hier achtbanen tegen, draaimolens en botsauto’s. Het mooiste is misschien nog dat al die attracties gehuld gaan in een plaatselijk jasje. Terra Mitica is namelijk onderverdeeld in verschillende thema’s, die allen zijn afgeleid van oude, Mediterrane beschavingen. Zo is er een stuk Egypte, een stuk Rome en een stuk Griekenland. Buiten de attracties die je in ieder pretpark verwachten kan, zijn er in Terra Mitica ook nog waterattracties, om eens flink af te koelen na al dat gewoel en plezier (Meer info & tickets).

Bezienswaardigheden Benidorm

8. Doen: Ontdek omgeving Benidorm per fiets

Mocht je toch niet zo’n zin hebben in al die waterparken en achtbanen, en meer van je welverdiende rust willen genieten, dan kun je ook een fiets huren om de omgeving van Benidorm te verkennen. Aanrader: Als je echt iets te weten wil komen over Benidorm zelf, kun je zelfs een tour boeken voor een uur of vier. Op deze fietstour met Nederlandse gids kom je langs sinaasappelplantages en charmante plaatsen zoals Altea en Albir. Een leuk middagje beweging en cultuur snuiven (meer info & reserveringen). Een andere optie is deze e-bike tour naar Villajoyosa.

Benidorm bezienswaardigheden

9. La Cruz de Benidorm

‘La Cruz de Benidorm’ is Spaans voor het kruis van Benidorm. Net zoals het grote Jezusbeeld dat over Rio de Janeiro uitkijkt, heb je in Benidorm een reusachtig kruis dat boven de stad uittorent. Het kruis zelf mag dan misschien niet super bijzonder zijn, het uitzicht over Benidorm is dat wel. Vanuit hier kun je fantastisch uitkijken over de skyline van de drukke toeristenplaats. Na een stukje rijden met de auto, en een kort maar stijl klimmetje omhoog, sta je al op de berg waar het kruis zich bevindt. Overdag kun je natuurlijk het verste kijken, maar ’s nachts, als iedereens lichten aanstaan is het ook meer dan de moeite waard.

Wat te doen in Benidorm Spanje

10. Isla de Benidorm

Evenals het kruis van Benidorm, kun je ook een prachtig uitzicht van het New York aan de Costa del Sol verkrijgen door jezelf naar Isla de Benidorm te begeven. Door middel van het huren van een boot kun je naar het eiland toe varen, dat vlak voor de kust van Benidorm te zien is. Als een soort zinkend schip ligt het eiland met één van zijn kanten stijl naar boven. Voor de avonturiers is het dan ook mogelijk om de top van het eiland te bereiken, vanuit hier heb je een mooi vergezicht over de Spaanse kustplaats.

Wat te doen in Benidorm

11. Aqua Natura Waterpark

Vlakbij Terra Natura en Terra Mitica, heb je ook nog het Aqua Natura. Dit is een groot waterpark met meer dan 1000 meter aan glijbaan. Jezelf vervelen zal je dus niet. Het park telt meerdere zwembaden en biedt ook nog eens gelegenheid tot een hapje, drankje en zelfs tot overnachting (Meer info & tickets).

Benidorm activiteiten

12. Intempo

Een uitblinker binnen de skyline van Benidorm is de Intempo, een uniek woongebouw vol appartementen. Als een soort torenhoge letter N staat de toren met zijn beide voeten stevig op de grond. Het gehele gebouw bestaat uit 47 verdiepingen en heeft onder meer de hoogste spa en gym van geheel Europa. Er is een buitenzwembad en restaurant, maar deze zijn slechts toegankelijk voor bewoners.

Altea

13. Altea (10 km)

Altea is een plaatsje dat tien kilometer verwijderd ligt van Benidorm. Als je even klaar bent met alle drukte die Benidorm met zich meebrengt, is een dagje erop uit naar Altea een goed idee. In dit rustige en stille dorpje vind je ook een oud centrumpje, Casco Antiguo. Hier is een oude kerk te zien, evenals diverse gezellige restaurantjes en winkeltjes. Altea is met de auto en bus te bereiken, maar ook met deze eerdergenoemde fietstour.

Villajoyosa

14. Villajoyosa (10 km)

Even dicht bij Benidorm als Altea, ook 10 kilometer, ligt Villajoyosa. Deze inmiddels dertigduizend tellende badplaats, is een prachtig dorpje om ook even een uitstapje naar te maken. De plek is ondertussen iets toeristischer geworden, maar blijft onophoudelijk karakteristiek. Zodra je Villajoyosa binnenloopt vallen haar gekleurde huisjes meteen op. Tezamen met een boulevard vol palmbomen is het bijna net alsof je jezelf op een Curaçao begeeft. Verder is er hier ook een chocoladefabriek die je bezoeken kunt. Vanaf Benidorm kun je ook deze tour naar Villajoyosa boeken inclusief een bezoek aan de chocoladefabriek of met deze leuke fietstour (e-bike) met een enthousiaste gids.

Excursie Gaudalest

15. Excursie: Algar watervallen (19 km) en/of Gaudalest

Iets in het binnenland achter Benidorm kan je ook zeker je ogen uitkijken. En zwemmen uiteraard. Maak bijvoorbeeld een uitstapje naar de Algar watervallen. Op 19 kilometer afstand van Benidorm is dit een rivier die van nature een aantal watervallen en bijbehorende beekjes heeft gevormd. Het water is helderblauw en zo rustig dat je praktisch van een zwembad spreken kunt. Verder is het leuk om Guadalest te bezoeken. Guadalest is een eeuwenoud dorpje dat prachtig in de rotsen van de vallei is verwerkt. Het lijkt ondertussen net als het kerkje en de paar huis uit de berg zelf zijn komen groeien.

Voor een dagtocht vanaf Benidorm heeft u de keuze uit 3 excursies:

Meer in Regio Valencia

Activiteiten en tours vanaf Benidorm

Beste reistijd Benidorm Spanje

Benidorm wordt zo goed als het hele jaar door bezocht. De plek is populair onder bejaarden om tijdens de wintermaanden te bezoeken, en populair onder gezinnen en jongeren om tijdens de zomer uit te gaan en aan het strand te liggen. Wanneer je naar Benidorm vertrekt maakt dus niet heel veel uit, aangezien het klimaat er altijd matig is. Je moet simpelweg bepalen wat het beste bij je past. In de zomermaanden kan de temperatuur bijvoorbeeld wel oplopen tot een graad of dertig. Als je niet goed tegen hitte kan is het verstandig om ietsje later of eerder te vertrekken. Denk aan mei of oktober. In de winter, in hoeverre je het zo noemen kan, wordt het rond de 18 graden in Benidorm. Zeker niet koud dus, maar ook weer net niet warm genoeg om lekker aan het strand te gaan liggen.

Weer j f m a m j j a s o n d
gem. max (°C) 14 15 17 19 23 27 30 30 26 23 17 15
gem. min (°C) 6 6 8 11 14 18 21 21 19 15 10 7
dagen neerslag 4 4 4 5 4 2 1 3 6 6 6 4
zonuren / dag 6 6 7 8 9 10 11 9 8 7 6 5

Video: Impressie Benidorm


Waar ligt Benidorm in Spanje?

Benidorm ligt in de autonome Spaanse regio Valencia. De stad Alicante ligt 44 kilometer ten zuiden van de populaire badplaats en Valencia ligt al op 139 kilometer ten noorden.

FAQ Wat te doen in Benidorm Spanje

Wat zijn de bezienswaardigheden in Benidorm?

Bezienswaardigheden zijn El Casco Antiguo, oftewel de oude stad van Benidorm gelegen tussen de twee standen, Poniente en Levant met daartussen het Balcon del Mediterraneo. Verder is de stad rijk aan dieren,- en pretparken zoals Mundomar, Terra Natura, Terra Mitica en Aqualandia. Lees alles over de Benidorm bezienswaardigheden.

Wat is er te doen in de omgeving?

Altea is een mooi oud dorp op 10 km van Benidorm en ook het kleurrijke Villajoyosa met zijn chocoladefabriek is een bezoek waard. Ook een excursie naar de Guadalest vallei en de Algar watervallen is een geliefd uitstapje. Lees meer over de rest van de bezienswaardigheden in de regio Valencia.

Wat zijn leuke activiteiten in Benidorm?

Maak een wandeling naar La Cruz de Benidorm voor mooi uitzicht, ontdek de omgeving per fiets, bezoek met kinderen een van de vele water,- en dierenparken of maak een dagtocht naar de Algar watervallen. Lees meer over activiteiten in Benidorm.

Waar ligt Benidorm?

Benidorm ligt in de autonome Spaanse regio Valencia. De stad Alicante ligt 44 kilometer ten zuiden van de populaire badplaats en Valencia ligt al op 139 kilometer ten noorden.

Onze lezers beoordelen
4.8 (96.23%) 14 reviews
21 maart 2023 Silvia: "De beste online reisgids over Spanje met leuke tips over de bezienswaardigheden en activiteiten in Spaanse steden."