Spanje / Madrid / Parque Madrid Rio

Parque Madrid Río

Het park langs de Manzanares rivier van Madrid

Madrid

Alles over het openbare park langs de rivier Manzanares; het park Madrid Rio en het Arganzuela park in de Spaanse hoofdstad.

Parque Madrid Río & Arganzuela park

Info bezoeken Parque Madrid Río

Adres Puente de Segovia, s/n
Metro
  • Noordelijk: Príncipe Pío (L6, L10, R) of Puerta del Ángel (L6)
  • Middendeel: Piramides of Marques de Vadillo
  • Zuidelijk (Arganzuela-kant): Legazpi of Almendrales
Entreeprijs Het openbare park is uiteraard gratis te bezoeken
Openingstijden Het park is 24 uur per dag te bezoeken
Bijzonderheden Klik Klik hier voor een uitgebreide plattegrond van het parque Madrid Río

Parque Madrid Río aan de Manzanares rivier

Het "Parque Madrid Río" is een nieuw park langs de rivier Manzanares die door Madrid loopt en gebouwd bovenop de overkapte ringweg. Het stadspark is ingehuldigd in 2011 en de groene strook loopt over de hele lengte (10 kilometer) en aan beide zijdes van het stedelijke deel van de Manzanares-rivier. Het gebied loopt aan de zuidzijde over in het Arganzuela park, aan de noordzijde staat het park in verbinding met het grote park 'Casa de Campo'. In totaal zijn er 33 bruggen om de rivier te kunnen oversteken, zoals de oudste 16e eeuwse brug "Puente de Segovia" en de 18e eeuwse bruggen "Puente de Toledo" en "Puente del Rey". De opvallendste brug is waarschijnlijk de 274 meter lange "Arganzuela" voetgangersbrug die is gemaakt van twee enorme stalen buizen.

Wat is er te doen in Parque Madrid Rio?

Het park is met 30 kilometer aan fietspaden de ideale plek voor een fietstocht of lange wandeling. Maar ook andere sportmogelijkheden zijn er in dit park zoals tennisbanen, een klimwand, voetbalvelden, skatebanen, roeien op de rivier, een BMX-circuit en fitness-apparaten. Naast sportief bezig zijn in Parque Madrid Rio kunnen kinderen zich uitleven in een van de zeventien speeltuinen die zijn gemaakt van duurzame materialen. Verder zijn er drie ovale watergebieden met fonteinen waar u tegen de enorme zomerhitte uw afkoeling kunt vinden en het gevoel van een stadstrand moeten geven. Kortom, het stadspark is de ideale plek als u even de drukte van de stad Madrid wilt ontvluchten.

Park Madrid RioDe Arganzuela-voetgangersbrug gemaakt van twee enorme stalen buizen.
Parque Madrid RioDe 'Puente de Segovia' over de Manzanares rivier

Locatie Parque Madrid Río

Niet ver van het park liggen:

madrid bezienswaardigheden
Onze lezers beoordelen
4.8 (96.23%) 14 reviews
22 oktober 2023 Silvia: "De beste online reisgids over Spanje met leuke tips over de bezienswaardigheden en activiteiten in Spaanse steden."