Spanje / Madrid / Bernabeu Stadion

Bernabeu stadion Real Madrid

Rondleiding en tickets Estadio Bernabéu van Real Madrid

Bernabeu stadion Real Madrid

Bernabeu stadion Real Madrid bezoeken: Alles over het Estadio Bernabeu, het stadion van Real Madrid; Openingstijden, tickets, rondleidingen, westrijden. Bezoek het voetbalstadion van de Koninklijke!

Bernabeu stadion Real Madrid bezoeken & stadiontour

Info Bernabeu stadium Real Madrid

Adres Av de Concha Espina, 1 Madrid
Metro Metrohalte 'Santiago Bernabéu'. Lijn 10

Tickets

Boek uw tour

Gaat u ook het koninklijk paleis van Madrid bezoeken? Boek dan de gunstige Royal Madrid Combo

Royal Madrid Combo boeken

Wedstrijd van Real Madrid bezoeken? Hier de beschikbaarheid van tickets voor een voetbalwedstrijd:

Wedstrijdtickets
Tijden
 • Maandag t/m zaterdag: 9.30 - 19.00 uur
 • Zon- en feestdagen: 10.00 - 18.30 uur
 • Gesloten op 25 december en 1 januari
 • Op wedstrijddagen zijn beperkte rondleidingen in het stadion. U kunt alleen een volledige stadiontour maken indien u meer dan 5 uur voor de aftrap aanwezig bent.
Wedstrijd bezoeken?

Wist u dat u eenvoudig tickets kunt kopen voor een wedstrijd van Real Madrid? Via de officiële Real Madrid site gaan een week vooraf de ongebruikte plaatsen van seizoenkaarthouders in de verkoop. Wilt u eerder vooraf zeker zijn van uw ticket kunt u terecht bij deze aanbieder.

Estadio Santiago Bernabéu

Het indrukwekkende stadion van Real Madrid heet officieel “Estadio Santiago Bernabéu” en het voetbalstadion biedt plaats aan 81.044 toeschouwers. Real Madrid is opgericht op 6 maart 1902 en is sindsdien de meest succesvole Spaanse voetbalclub. In 1920 kreeg het van Koning Alfons XIII de titel Koninklijke ('Real'). In de volksmond heten ze ook wel 'Los Blancos' en 'Los Merengues'. Het Bernabéu stadion is in gebruik genomen in 1954 en is vernoemd naar de toenmalige voorzitter van de voetbalclub Bernabéu die geld leende voor de bouw van dit stadion.

Bernabeu stadion Real MadridStadion Estadio Santiago Bernabeu Madrid
Bernabeu Stadion Real Madrid bezoekenWarming-up tijdens een wedstrijd van Real Madrid

Stadiontour Bernabeu stadion Real Madrid

Naast het bezoeken van een wedstrijd van Real Madrid is een stadiontour en rondleiding de beste manier om het Bernabeu stadion te bezichtigen. Tijdens deze rondleiding van 1½ tot 2 uur loopt u zelfstandig (zonder gids, maar met Engelstalige audioguide) langs de speciale plekken van het voetbalstadion, zoals de kleedkamers, spelerstunnel, spelersbank, de presidentiële box, ziet u een tentoonstelling van alle grote trofeeën, de perskamer en heeft u een geweldig panorama vanaf het dak. Uiteindelijk eindigt de stadiontour in de Bernabéu Megastore, waar u alle mogelijke souvenirs en outfits van Real Madrid kunt aanschaffen.

Voor een échte voetballiefhebber mag deze rondleiding door het Bernabéu stadion van Real Madrid niet ontbreken! Maak het uzelf gemakkelijk en bestel voordelig uw tickets online.

Route Stadion Bernabeu Tour

Tijdens uw bezoek aan het Estadio Bernabeu krijgt u achtereenvolgens de volgende bezienswaardigheden van het stadion van Real Madrid te zien:

 • Panoramisch uitzicht van het stadion
 • 'Beste club in de geschiedenis'-ruimte
 • 'Sensations room'
 • Fotomontages
 • Voetbalveld
 • Presidentiele box
 • Kleedkamers Real Madrid
 • Tunnel, dug out en technische ruimte
 • Persruimte
 • Officiële 'Real Madrid' winkel

Wedstrijd bezoeken?

Wilt u een voetbalwedstrijd bezoeken van Real Madrid? Via onderstaande aanbieder kunt u tijdig uw tickets vooraf boeken:

Voetbalticketshop.nl - De specialist in voetbaltickets

Locatie Bernabéu voetbalstadion Real Madrid

Wist u dat?

 • Real Madrid won:
  • 34 keer de Primera División. De laatste titel was in 2019/2020.
  • 19x de Copa del Rey
  • 2x de UEFA Cup
  • 13 keer de Champions League (Hiermee de Europese recordhouder)
 • Real Madrid een eigen trainingsstadion heeft met een capaciteit van 6000 personen. Dit Estadio Alfredo de Stefano is tevens het thuisstadion van Real Madrid Castilla (Segunda Division B)
 • Real Madrid heeft een jaaromzet van 438,6 miljoen euro. Ze hebben op dit moment ook een schuld van 590 miljoen euro. Dit terwijl de totale waarde van de club 1,4 miljard euro is.

FAQ Stadion Real Madrid

Kan ik het stadion van Real Madrid bezoeken?

Jazeker, met behulp van een audioguide kunt u zelfstandig een rondleiding maken door het voetbalstadion waarbij u belangrijke plekken zoals de kleedkamers, spelerstunnel, de presidentiële boxen, de prijzenkamer en perskamer kunt bekijken. Meer info over Bernabeu bezoeken.

Hoe reserveer ik tickets?

U kunt eenvoudig online een ticket reserveren voor de rondleiding door het stadion, maar ook aan de kassa van het stadion is dit mogelijk. Let wel op dat op wedstrijddagen een volledige stadiontour niet mogelijk is. Meer info over Bernabeu tickets reserveren.

Hoeveel toeschouwers passen er in het stadion?

De capaciteit van Estadio Santiago Bernabéu is 81.044 toeschouwers.

Naar wie is het Bernabéu stadion vernoemd?

Het stadion werd in 1955 vernoemd naar de toenmalige clubpresident Santiago Bernabéu, welke destijds geld leende voor de bouw van het stadion van Real Madrid.

Andere hoogtepunten in Madrid:

Onze lezers beoordelen
4.8 (96.23%) 14 reviews
21 maart 2023 Silvia: "De beste online reisgids over Spanje met leuke tips over de bezienswaardigheden en activiteiten in Spaanse steden."