Spanje / Catalonië / Figueres - Museo Dalí

Dalí Museum Figueres (Spanje)

Teatro Museo Dalí, het surrealistische museum van Salvador Dalí

Dali Museum Spanje

In Figueres (Spanje) ligt het Dali Theater-Museum, het museum van de surrealistische kunstenaar Salvador Dalí. Lees alle tips over tickets en hoe u Teatro Museo Dalí kunt bezoeken vanuit Barcelona:

Dalí Museum Figueres

Info bezoeken Dali museum Spanje

Adres
Gala-Salvador Dalí Square, 5 Figueres
Tickets
 • Tickets, vanaf € 19 (Reserveer hier uw tickets)
 • 0 – 8 jaar gratis entree
 • Tip: Het Dalí museum heeft geregeld lange wachttijden, aangezien er per tijdslot een beperkt aantal bezoekers naar binnen mogen. In het hoogseizoen raden we u dan ook aan eenvoudig uw tickets voor een bepaald tijdslot vooraf te reserveren.
Boek nu
Andere tickets
Locatie

Het museum ligt in Figueres, een Spaanse stad 147 kilometer ten noorden van Barcelona. Met eigen vervoer doet u waarschijnlijk 1 uur en 40 minuten over de rit vanuit Barcelona. Vanaf Perpignan treft u de stad 56 kilometer ten zuiden van de Franse stad. Doordat Figueres aan de E-15 (AP-7) ligt is het museum daarom een ideale tussenstop wanneer u met de auto Barcelona of Girona bezoekt.

Bus vanuit Barcelona: Wilt u een bustour vanuit Barcelona naar het Dalí museum? Kies dan voor een volledig dagtocht met Engelse gids, waarbij zowel het Dalí museum en Girona bezocht worden. Deze leuke dagtocht boekt u via deze website of deze website.

Parkeren: Komt u met eigen vervoer dan zult u uw auto moeten parkeren op een van de betaalde parkeerplaatsen in Figueres. Parkeren is vrij prijzig in het centrum, u betaalt snel 25 euro voor een dag parkeren. De volgende parkeerplaatsen bevinden zich vlakbij het museum:

 • Parking Formula al centre de Figueres (Carrer de la Jonquera, 34, 17600 Figueres)
 • Parking Passeig Nou Empark (Passeig Nou, 1, 17600 Figueres)
 • Parking Saba El Garrigal (Carrer Canigó, 17600 Figueres)

Trein: Figueres heeft een treinstation dat op 12 minuten lopen van het museum ligt. Vanuit Barcelona bedraagt de reistijd ongeveer 1 uur en 30 minuten. Meer info op de website van Renfe.

Tijden
 • 01/01 - 28/02 van 10:30 tot 18:00 uur
 • 01/03 - 31/03 van 9:30 tot 18:00 uur
 • 01/04 - 30/09 van 9:00 tot 20:00 uur
 • 01/10 - 31/10 van 9:30 tot 18:00 uur
 • 01/11 - 31/12 van 10:30 tot 18:00 uur
 • Nachtelijke opening: 27/07 – 31/08 van 22:00 tot 01:00 uur (reserveren)
 • Gesloten: Meeste maandagen gesloten (behalve in juli, augustus en september). 25 december en 1 januari gesloten.
Praktisch

Rugzakken, andere schoudertassen en kinderwagens zijn niet toegelaten in het museum (er is een gratis bagage-opslag).

In het stadje Figueres, 147 kilometer ten noorden van Barcelona, ligt een van de mooiste attracties van Spanje, het Dalí Theater-Museum (Teatro Museo Dalí). Het museum is één groots surrealistisch object en is gevestigd in een voormalig theater. Dit 19e eeuwse stadstheater is tijdens de Spaanse burgeroorlog flink verwoest, waarna Salvador Dalí op de ruïnes besloot zijn eigen museum te vestigen in zijn geboortedorp. Wanneer u in de buurt op vakantie bent mag dit legendarische museum eigenlijk niet tijdens uw reis ontbreken.

Salvador Dalí

Salvador Dalí (1904 – 1989) was een Spaanse kunstschilder die zich had toegelegd op het surrealisme en tegenwoordig tot één van de grootste kunstenaars ter wereld wordt gerekend in deze stroming. In 1934 trouwde Dalí met Gala, de vrouw die zijn grote muze was en waar hij het meeste werk aan had opgedragen. In 1974 opende hij bij leven zijn museum, waarna hij na vele jaren hard werken aan verdere uitbreiding van dit museum op 23 januari 1989 overleed Dalí aan een hartstilstand in de Galatea-toren. Hij werd later in zijn eigen museum begraven in een crypte onder de glazen koepel van het museum. Dalí stond ook bekend vanwege zijn dunne, langwerpige snor, waarvan zijn snorpunten omhoog gekruld waren. De snor was geïnspireerd op de snor van de bekende Spaanse schilder, Diego Velázquez. Dalí beweerde dat hij via deze snorharen inspiratie uit de kosmos ontving.

Dalí-museumHet opvallende Dalí-museum
Museo Dalí in FigueresIngang Museo Dalí in Figueres

Teatro Museo Dalí

Het prachtige museum (zowel van binnen als buiten) is absoluut ook laagdrempelig voor mensen die minder van kunst houden. Er zijn veel creatieve objecten, schetsen en schilderijen te bewonderen in de surrealistische stijl van Salvador Dalí. U zult het gevoel en de verwondering krijgen dat u echt de surrealistische wereld van Dalí en Gala in stapt, waardoor dit museum door veel jonge bezoekers ook gewaardeerd zal worden. Alles in en rond het museum is naar de hand en de ideeën van Salvador Dalí. Het museum bevat zowel kunstwerken uit zijn vroege periode (1917-1928), de surrealistische (1929-1940), als zijn meer klassieke periode (1941-1983).

Gemiddeld zult u ongeveer twee uur kwijt zijn met het bezoeken van het Dalí Theater-Museum, waarbij u alle hoogtepunten van het museum zoals de Mae West kamer zult bezoeken. Houdt er wel rekening mee dat in het hoogseizoen het museum dusdanig populair is dat er een bezoekerslimiet is, waardoor het sterk aanbevolen is in deze periode tijdig uw tickets te reserveren.

Video: Impressie van Dali museum


Andere musea van Dalí in Spanje

Behalve het meest bezochte Teatro Museo Dalí zijn er nog twee gebouwen van Dalí die u kunt bezoeken in de omgeving van Figueres:

dali museum figueres ticketsCastell Gala Dalí Púbol
salvador dali museum spanjeHouse Salvador Dalí Portlligat

Castell Gala in Púbol

40 km zuidelijk vanaf Figueres, vlakbij Girona ligt in het dorp Púbol het Gala Dalí-kasteel. De buitenkant is een schitterend kasteel uit de 11e eeuw, van binnen is het kasteel één grote creatieve uitspatting van Dalí, gericht op één persoon, zijn muze Gala. Castell Gala Dalí Púbol was bedoeld als de ultieme rustplaats voor Gala, waar ze ook haar laatste jaren van haar leven doorbracht. Het kasteel is te bezoeken (entree 8 euro, meer info en tickets) en geeft een prachtige kijk in het leven van zijn muze Gala en de bijzondere band die zij had met Dalí.

House Salvador Dalí Portlligat

40 km ten oosten van Figueres, in de kustplaats Cadaqués ligt het Salvador Dalí Portlligat huis-museum. Dit huis was destijds de enige vaste verblijfplaats van Dalí, waar hij woonde en werkte tot 1982. Na Gala’s dood nam hij pas intrek in het kasteel van Púbol. (Meer info en reserveringen)

Waar ligt Figueres in Spanje?

Het museum ligt in Figueres, een Spaanse stad 147 kilometer ten noorden van Barcelona. Met eigen vervoer doet u waarschijnlijk 1 uur en 40 minuten over de rit vanuit Barcelona. Vanaf Perpignan treft u de stad in Spanje 56 kilometer ten zuiden van de Franse stad. Doordat Figueres aan de E-15 (AP-7) ligt is het museum daarom een ideale tussenstop wanneer u met de auto Barcelona of Girona bezoekt.

FAQ Teatro-Museo Dalí Barcelona bezoeken

Waar ligt het Salvador Dali museum in Spanje?

De populaire bezienswaardigheid Teatro-Museo Dalí ligt in Catalonië in het plaatsje Figueres. Figueres ligt op slechts 40 kilometer van Girona en 147 kilometer van Barcelona. Lees meer over het bezoeken van dit Dalí museum.

Wat is er te zien in het museum?

Dit is het museum van de kunstenaar Salvador Dalí. Het museum is één groots surrealistisch object en is gevestigd in een voormalig theater. Er zijn veel creatieve objecten, schetsen en schilderijen te bewonderen in de surrealistische stijl van Salvador Dalí. U zult het gevoel en de verwondering krijgen dat u echt wereld van Dalí en en zijn muze Gala in stapt. Lees meer over het Teatro-Museo Dali.

Hoe kan ik tickets reserveren?

In het hoogseizoen hefet het museum wachtrijen, aangezien het werkt met een beperkt aantal bezoekers per tijdslot. Het is daardoor aanbevolen vooraf tickets te reserveren, wat u eenvoudig online kunt doen. Lees meer over het reserveren van Dali museum tickets.

Hoe bezoek ik het museum vanuit Barcelona?

Met eigen vervoer doet u waarschijnlijk 1 uur en 40 minuten over de rit vanuit Barcelona. U kunt ook kiezen voor een volledig georganiseerde dagtocht met Engelse gids, waarbij zowel het Dalí museum, Figueres en Girona bezocht worden. Lees meer over het bezoeken van dit Dalí museum.

Onze lezers beoordelen
4.8 (96.23%) 14 reviews
21 maart 2023 Silvia: "De beste online reisgids over Spanje met leuke tips over de bezienswaardigheden en activiteiten in Spaanse steden."