Spanje / Madrid / Museo del Prado

Prado museum Madrid

Museo Nacional del Prado Madrid bezoeken & tickets

Prado museum Madrid

Alles over het Prado Museum in Madrid bezoeken. Openingstijden en tickets voor deze bezienswaardigheid Museo Nacional del Prado, het kunstmuseum van Madrid.

Tips bezoeken Museo Nacional del Prado Madrid

Adres Paseo del Prado, Madrid
Metro Metrohaltes Banco de España of Atocha
Tickets Prado
  • Tickets Prado vanaf € 15,00 (Handig: Bestel eenvoudig uw skip the line tickets en loop de wachtrij mis!)
  • Korting op ticket: € 7,50 voor 65+
  • Gratis entree: tot 18 jaar / studenten van 18-25 jaar
  • Wilt u een rondleiding met gids? Boek hier een rondleiding.

Tip 1: Wilt u ook het Koninklijk paleis bezoeken en gebruik maken van de Hop on Hop off Bus? Dan bent u waarschijnlijk voordeliger uit met deze populaire Madrid City Pass

Tip 2: Bent u van plan ook het Reina Sofia en Thyssen-Bornemisza museum te bezoeken, koop dan een 'Paseo del Arte Card'. Voordeliger en hiermee ontloopt u alle wachtrijen.

Openingstijden
  • Van maandag tot en met zaterdag 10:00 - 20:00 uur
  • Zon- en feestdagen 10:00 - 19:00 uur
  • Gesloten: 1 januari, 1 mei en 25 december
  • Aangepaste opening: 6 januari, 24 en 31 december, 10:00 - 14:00 uur
Website museodelprado.es
Bijzonderheden museum Het Prado museum is gratis te bezoeken op:
  • Maandag tot en met zaterdag van 18.00 tot 20.00 uur
  • Zon- en feestdagen 17:00 tot 19:00 uur

Museo Nacional del Prado Madrid

Het Prado museum (officieel Museo Nacional del Prado) in Madrid is een van de bekendste kunstmusea ter wereld. De collectie van het museum bestaat uit o.a. schilderijen (meer dan 7600), tekeningen, prenten en beelden uit de 14e tot en met de 19e eeuw. Door de enorme grootte van de collectie van het Prado museum is slechts een deel tentoongesteld.

El Rastro markt MadridMuseo del Prado in Madrid
Rastro MadridDe wachtrijen van het Prado

Oorspronkelijk was het Prado museum niet bedoeld als kunstmuseum. Koning Carlos III gaf in 1785 opdracht voor de bouw van een natuurwetenschappelijk museum. Nadat 35 jaar later de bouw eindelijk af was besloot de koning de kunstcollectie van de Spaanse koninklijke familie onder te brengen.

PradoLas Meninas van Velasquez

De collectie van het Prado museum Madrid

In het Prado museum treft u de werken van grote Spaanse schilders zoals El Greco, Diego Velázquez, Bartolomé Murillo, Francisco Goya, Luis de Morales en Francisco de Zurbará. Daarnaast treft u werken van internationale kunstschilders zoals Rembrandt, Rafael, Caravaggio, Jeroen Bosch en Rubens. Deze werken stammen nog uit de tijd dat die gebieden onder Spaanse heerschappij stonden.

Het beroemdste werk van het Prado Madrid is waarschijnlijk van Velázquez: Las Meninas. Dit is een zelfportret terwijl de schilder de koning en de koningin vereeuwigt. In de spiegel achter Velázquez is dat koninklijke paar te zien.

Prado museum bezoeken & tickets

Reken er gerust op dat uw bezoek aan het Prado museum een halve dag kost; door de grootte van het museum is het bijna onmogelijk alles te bewonderen. Om tijd te besparen kunt u vooraf eenvoudig skip-the-line-tickets kopen om de wachtrij aan de kassa te voorkomen. Verder is een rondleiding met gids de ideale manier om dit grote Prado-museum en zijn vele schilderijen meer tot leven te laten komen.

Video: Prado Museum bezoeken


Locatie Prado Museum Madrid

Vlakbij het Pradomuseum liggen:

museu del prado madrid
Onze lezers beoordelen
4.8 (96.23%) 14 reviews
16 januari 2023 Silvia: "De beste online reisgids over Spanje met leuke tips over de bezienswaardigheden en activiteiten in Spaanse steden."