Spanje / Madrid

Stedentrip Madrid, hoofdstad Spanje

Citytrip naar de hoofdstad van Spanje, Madrid

Madrid stedentrip

Alle tips tijdens uw citytrip Madrid. Info voor een bezoek of stedentrip Madrid; bezienswaardigheden, musea, tickets, tips, vervoer, top 10, activiteiten in de hoofdstad van Spanje, Madrid.

Een stedentrip naar Madrid (Spanje)

Madrid is de hoofdstad van Spanje en ligt in de gelijknamige Comunidad de Madrid. De stad heeft meer dan 3 miljoen inwoners (Madrilenen of Madrileños) en is dan ook met stip de grootste Spaanse stad. Madrid ligt centraal in Spanje op de Spaanse Hoogvlakte en is het rijke centrum van politiek, economie en geschiedenis. Madrid heeft vele bekende bezienswaardigheden zoals het Palacio Real (het Koninklijk Paleis), het Retiropark, de museumdriehoek met de grote musea zoals het Prado museum, het Museo Thyssen-Bornemisza en het Museo Nacional Centro de Arte Reina Sofía. Door vele autovrije plekken in het centrum en een uitstekend metro-netwerk is de stad eenvoudig te bezoeken als tourist. Madrid, een stad met indrukwekkende architectuur, drukke pleinen, sfeervolle strate en groene parken.

De Madrilenen sluiten 's middags winkels, restaurants en musea vanwege een welverdiende siësta. ’s Avonds blijft alles wel langer open. Naast de culturele en architectonische hoogstandjes vindt u in Madrid veel hippe winkelstraten, sfeervolle tapastentjes, een bruisend nachtleven en het stadion van een van de populairste voetbalclubs van Europa, Real Madrid. Oftewel, Madrid heeft voor jong en oud alle ingrediënten voor een gevarieerde stedentrip in het hartje van Spanje!

Bekijk de Top 10 Madrid

Populaire artikelen Madrid

Prado

Prado Museum

Liefhebber van schilderijen? Dan mag het Museo Nacional del Prado, onderdeel van de museumdriehoek van Madrid absoluut niet ontbreken.

real madrid stadion

Stadion Bernabeu

Het voetbalstadion van Real Madrid bezoeken? Bezoek een wedstrijd van de 'Koninklijke' of maak een rondleiding door Estadio Bernabeu van Real Madrid.

Het weer tijdens uw citytrip Madrid

Madrid heeft een landklimaat met kenmerken van een mediterraans klimaat. Dit houdt in dat de winters koud kunnen zijn en de zomers warm tot heet en de temperatuur soms boven de 40 graden Celsius kan stijgen. Veel inwoners van Madrid hebben daarom een tweede woning langs de Spaanse kust en verlaten deze warme zomermaanden Madrid. Door de hogere ligging van Madrid (gemiddeld 667 meter) koelen de nachten wat af waardoor deze weer aangenaam worden. De regio Madrid heeft een redelijk droog klimaat en is over het algemeen vrij zonnig. In het voorjaar en najaar kunnen de temperaturen in Madrid erg schommelen en grillig zijn; Koude regenachtige dagen worden snel afgewisseld met warme droge dagen.

Weer jan feb mrt apr mei jun jul aug sep okt nov dec
gem. maximum (°C) 10 12 15 18 22 28 32 32 27 21 14 10
gem. minimum (°C) 2 3 5 6 10 14 17 17 14 9 5 4
dagen met neerslag 11 10 10 11 9 6 3 3 6 9 11 11
zonuren per dag 4 5 6 7 9 10 11 11 9 6 5 4

Waar ligt Madrid in Spanje?

Afstanden tot de volgende steden: Zaragoza is 314 km, Barcelona is 621 km, Valencia is 355 km, Bilbao is 397 km, Malaga is 529 km en Sevilla 528 km.

madrid bezienswaardigheden
Onze lezers beoordelen
4.8 (96.23%) 523 reviews
6 mei 2021 Silvia: "De beste online reisgids met leuke tips over de bezienswaardigheden in Spaanse steden."