Spanje / Madrid

Madrid bezoeken?

De hoofdstad van Spanje bezoeken, Madrid

Madrid bezoeken

Alle tips over Madrid bezoeken. Al uw info voor een bezoek of stedentrip Madrid; bezienswaardigheden, musea, tickets, tips, vervoer, top 10, activiteiten in de hoofdstad van Spanje, Madrid.

Madrid bezoeken voor een stedentrip Spanje

Madrid is de hoofdstad van Spanje. De stad heeft meer dan 3 miljoen inwoners (Madrilenen of Madrileños) en is dan ook met stip de grootste Spaanse stad. Madrid ligt centraal in Spanje op de Spaanse Hoogvlakte en is het rijke centrum van politiek, economie en geschiedenis.

Madrid heeft vele bekende bezienswaardigheden zoals het Palacio Real (het Koninklijk Paleis), het Retiropark, de museumdriehoek met de grote musea zoals het Prado museum, het Museo Thyssen-Bornemisza en het Museo Nacional Centro de Arte Reina Sofía. Door vele autovrije plekken in het centrum en een uitstekend metro-netwerk is de stad eenvoudig te bezoeken als tourist. Madrid, een stad met indrukwekkende architectuur, drukke pleinen, sfeervolle strate en groene parken.

madrid bezoeken stedentrip

De Madrilenen sluiten 's middags winkels, restaurants en musea vanwege een welverdiende siësta. ’s Avonds blijft alles wel langer open. Naast de culturele en architectonische hoogstandjes vindt u in Madrid veel hippe winkelstraten, sfeervolle tapastentjes, een bruisend nachtleven en het stadion van een van de populairste voetbalclubs van Europa, Real Madrid. Oftewel, Madrid heeft voor jong en oud alle ingrediënten voor een gevarieerde stedentrip in het hartje van Spanje!

Bezienswaardigheden Madrid Spanje

Klik voor de top 10 bezienswaardigheden Madrid

Bezienswaardigheden Madrid in 10 foto's

Koninklijk paleis MadridEntree van het Koninklijke paleis van Madrid 'Palacio Real'
faro de moncloa madrid torenDe Faro de Moncloa rechts, met in het midden Arco de la Victoria
Almudena Kathedraal Madrid Dak van de Almudena kathedraal (iStock.com/lmartol)
metropolis gebouw aan de grote straatMetropolis gebouw aan de Gran Via (iStock.com/SeanPavonePhoto)
Templo de Debod MadridTemplo de Debod, de Egyptische tempel (iStock.om/sorincolac)
Plaza Mayor Madrid pleinHet oude bakkersgilde aan Plaza Mayor, het centrale plein van Madrid
Palacio de Cristal in Retiro Park MadridPalacio de Cristal in El Retiro Park
Puerta de Alcala MadridPuerta de Alcalá, een stadspoort in Madrid (iStock.com/Jordi_Santacana)
Plaza de cibeles MadridHet stadhuis van Madrid aan Plaza de Cibeles
Museu del Prado, Madrids bekendste museum (iStock.com/rramirez125)

Het weer in Madrid (Spanje)

Madrid heeft een landklimaat met kenmerken van een mediterraans klimaat. Dit houdt in dat de winters koud kunnen zijn en de zomers warm tot heet en de temperatuur soms boven de 40 graden Celsius kan stijgen. Veel inwoners van Madrid hebben daarom een tweede woning langs de Spaanse kust en verlaten deze warme zomermaanden Madrid.

Door de hogere ligging van Madrid (gemiddeld 667 meter) koelen de nachten wat af waardoor deze weer aangenaam worden. Madrid heeft een redelijk droog klimaat en is over het algemeen vrij zonnig. In het voorjaar en najaar kunnen de temperaturen in Madrid erg schommelen en grillig zijn; Koude regenachtige dagen worden snel afgewisseld met warme droge dagen.

Weer jan feb mrt apr mei jun jul aug sep okt nov dec
gem. maximum (°C) 10 12 15 18 22 28 32 32 27 21 14 10
gem. minimum (°C) 2 2 4 6 10 14 17 17 14 9 5 4
dagen met neerslag 11 11 10 11 9 6 3 4 6 9 11 11
zonuren per dag 4 5 6 7 9 10 11 11 8 6 5 4

Waar ligt Madrid in Spanje?

Afstanden tot de volgende steden: Zaragoza is 314 km, Barcelona is 621 km, Valencia is 355 km, Bilbao is 397 km, Malaga is 529 km en Sevilla 528 km.

madrid bezienswaardigheden