Spanje / Bilbao / Bezienswaardigheden

Bilbao Bezienswaardigheden

Bilbao

Top 10 bezienswaardigheden Bilbao: Een overzicht van alle musea, parken en bijzondere gebouwen. Bilbao bezienswaardigheden en highlights bezoeken in Bilbao op Spaansesteden.nl.

Bilbao Bezienswaardigheden - Top 10 Highlights

Tijdens uw bezoek en stedentrip aan Bilbao zijn dit de 10 meest bekende bezienswaardigheden Bilbao. Kies hieronder een van de Top 10 highlights van deze Baskische stad, zoals het wereldberoemde Guggenheim museum in Bilbao of een van de andere hoogtepunten in het historische centrum van de Baskische stad:

Guggenheim museum Bilbao

1. Guggenheim museum Bilbao

Het Museo Guggenheim Bilbao is een van de vier Guggenheim musea op de wereld. Het bijzondere gebouw van het Guggenheim met de titanium buitenkant is ontworpen door de architect Frank O. Gehry en heeft een mooie moderne kunstcollectie verdeeld over 20 gallerijen. U treft hier zeer moderne kunstwerken aan, maar ook werk van bijv. Picasso en Salvador Dalí. Dit Guggenheim museum is de absolute nummer 1 bezienswaardigheid van Bilbao en het Baskenland. Meer info en tickets 'Guggenheim museum'.

Bezienswaardigheden Bilbao centrum

2. Casco Viejo, het historische centrum van Bilbao

De Casco Viejo is het gezellige en historisch centrum van Bilbao met "Las Sietes Calles", de zeven straten die de oorspronkelijke centrum van de stad vormden. In deze oude en levendige wijk liggen diverse bezienswaardigheden en gezellige restaurants en bars, waar u zeker 's avonds even langs moet gaan voor pinxtos en een drankje.

Santiago kathedraal Bilbao

3. Santiago Kathedraal Bilbao

De 'Donejakue Katedrala' is de Gotische kathedraal verscholen in het oude centrum Casco Viejo van Bilbao. De Santiago-kathedraal ligt op de bekende pelgrimsroute naar Santiago de Compostela.

Bilbao Spanje

4. Funicular & Mount Artxanda

De Artxanda Funicular is de tandradbaan van het centrum naar het recreatiegebied op de top van de nabijgelegen berg Mount Artxanda, vanwaar u een schitterend uitzicht heeft over Bilbao en zijn omgeving.

Museum Bilbao

5. Museo de Bellas Artes

Het Museo de Bellas Artes van Bilbao is het "Museum voor Schone Kunsten", oftewel een kunstmuseum met ruim 8000 werken in het park Casilda Iturrizar. Na het Guggenheim is dit museum het grootste museum van het Baskenland met werken van de 12 eeuw tot hedendaagse kunst. Meer info over 'Museo de Bellas Artes'.

Mercado de la Ribera Bilbao

6. Mercado de la Ribera (markt)

De Mercado de la Ribera uit 1929 is de grootste overdekte versmarkt van Spanje en Europa, gelegen in de oude wijk Casco Viejo. De 'Mercado de la Ribera' bestaat uit drie verdiepingen en heeft diverse art-deco elementen. Laat uw zintuigen het werk doen op deze versmarkt. Meer info 'Markt van Bilbao'

Bezienswaardigheden van Bilbao

7. Basilica de Begoña

De Basílica de Begoña is een 16e eeuwse pelgrimskerk en is gelegen boven op de heuvel in de Casco Viejo wijk; een klim heuvelop met de nodige trappen. De Basilica de Begoña is gewijd aan de Maagd van Begoña.

Zubizuri brug, highlight Bilbao

8. Zubizuri brug

De Zubizuri brug is de voetgangersbrug over de rivier de Nervión. De karakteristieke witte boogbrug is een ontwerp van de bekende architect Calatrava (o.a. ontwerper van de Ciudad de las Artes y las Ciencias in Valencia). Meer info 'Zubizuri brug'.

Theater Bilbao bezoeken

9. Teatro Arriaga

Het Arriaga Theater ("Teatro Arriaga") is het operahuis in het historische centrum ('Casco Viejo') van Bilbao. Het neo-barokke theater werd in 1890 gebouwd vlakbij de Nervion rivier. Meer info over 'Teatro Arriaga'.

Puente colgante brug Bilbao Baskenland

10. Puente Colgante (Vizcayabrug)

De Puente Colgante is een zweefbrug die de verbinding vormt tussen de vissersdorpen Getxo en Portugalete. Deze Vizacayabrug ligt op 10 kilometer van het centrum van Bilbao en via een wandeling over de zweefbrug kunt u beide dorpen bezoeken.

Bilbao bezienswaardigheden

11. Fietsen door Bilbao

Mijn persoonlijke favoriet: Een leuke manier om de highlights van Bilbao te ontdekken is per fiets; bij de make-over van het centrum zijn goede fietspaden zeker niet vergeten. Huur zelf een fiets of ga mee op een van de inspirerende fietstochten met gids. Op bezoek voor slechts één dag? Er zijn zelfs tours inclusief het Guggenheim museum. Meer informatie over fietsen.

Museum bezoeken in Bilbao

Maritiem museum Bilbao
Museo Vasco Bilbao
Museo Vasco, het Baskische museum over de Baskische cultuur
Museu Guggenheim
Museo de bellas artes
Museo de Bellas Artes, het museum van de schone kunsten

Gebouwen en monumenten Bilbao

Santiago kathedraal Bilbao
Basilica de Begona Bilbao
Alhondiga Bilbao
Alhondiga, een mooi en multi functioneel centrum in Bilbao
Palaccio Chavarri
Teatro Arriaga Bilbao theater
Ayuntamiento
Ayuntamiento, oftewel het stadhuis van Bilbao

Parken in Bilbao

Pleinen en straten Bilbao

Plaza nueva Bilbao plein
Plaza Nueva, levendig plein met vele bars en restaurants in het oude stadshart
Casco Viejo, historisch centrum
Las Sietes Calles, de zeven levendige straatjes in het oude centrum van Bilbao

Overige bezienswaardigheden & highlights Bilbao

Flower Puppy
Flower puppy, een bekend kunstwerk van Jeff Koon bij het Guggenheim museum van Bilbao
Fuente del Perro
Fontein "Fuente del Perro", de hondenfontein
Puente colgante brug Bilbao Viccaya
Puente Colgante, oftewel deVizcayabrug gelegen op 10 km van Bilbao
Zubizuri brug Calatrava
Zubizuri brug, gelegen over de Nervion rivier en ontworpen door Calatrava

Kies hier boven één van de Bilbao bezienswaardigheden en Top 10 highlights waar u meer over te weten wilt komen tijdens uw bezoek of citytrip in de mooie stad Bilbao in het Baskenland van Spanje.

Mooi weer? Neem dan ook eens de metro naar het strand. Met slechts één metrorit staat u aan het strand waar u perfect kunt surfen of de aangrenzende vissersdorpjes kunt bezoeken.

U kunt een stedentrip Bilbao perfect combineren met een rondreis door het Baskenland. Bezoek andere leuke steden in de regio zoals Santander en de luxe badplaats San Sebastian, of rij naar een van de typische Baskische vissersdorpjes aan de kust. Meer over excursies naar dorpen en steden rondom Bilbao leest u op de activiteitenpagina.

Nuttige links: Guggenheim, Tripadvisor, Toeristenbureau

Bilbao bezienswaardigheden top 10 highlights