Spanje / Andalusië / Rondreis Andalusië

Rondreis Andalusië - Stappenplan

Tips zelf samenstellen rondreizen Andalusië (Zuid-Spanje)

Rondreizen Andalusië

Tips voor het zelf samenstellen van rondreizen Andalusië. Met dit stappenplan van SpaanseSteden.nl regelt u uw vakantie en rondreis in Andalusië en Zuid-Spanje eenvoudig zelf.

Geregeld word ik door mijn omgeving om advies gevraagd bij het plannen van een rondreis in Andalusië en Zuid-Spanje. Om mijn ervaringen met iedereen te kunnen delen heb ik onderstaand stappenplan samengesteld, waarmee u stapsgewijs de perfecte Andalusië rondreis kunt samenstellen en op eigen gelegenheid deze prachtige regio in Zuid-Spanje kunt bezoeken.

Natuurlijk kunt u bijvoorbeeld ook voor een compleet samengestelde rondreis kiezen, zoals deze TUI-rondreis door Andalusië, maar met onderstaande tips krijgt u uw eigen unieke route met unieke hotels, waarmee u waarschijnlijk zelfs nog goedkoper uit bent. Wanneer u alle 5 stappen volgt heeft u dé perfecte rondreis Andalusië zo geregeld:

1) Boek uw vlucht naar Zuid-Spanje

Voor uw vakantie in Andalusië bent u altijd afhankelijk van twee luchthavens in Zuid-Spanje, namelijk die van Sevilla en Málaga. Bij de meeste autoverhuurbedrijven is het geen probleem (vaak wel met een one-way toeslag) wanneer u de auto wilt inleveren op de andere luchthaven. Door te kiezen voor twee verschillende luchthavens voor aankomst en vertrek bespaart u mogelijk weer reistijd. Voor het zoeken van de goedkoopste vlucht kunt u kiezen uit de volgende maatschappijen:

Sevilla:

Malaga:

2) Boek uw huurauto

Nu uw vlucht vastligt kunt u uw huurauto gaan boeken. Zelf heb ik de beste ervaringen met Easyterra. Zij vergelijken alle aanbieders van huurauto’s in Andalusië met elkaar en hebben uitstekende voorwaarden. Bekijk de mogelijkheden van een huurauto via Easyterra via onderstaande zoekmachine:

Bespaartip: Kies ervoor uw auto óf een paar dagen eerder in te leveren óf een paar dagen later op te halen. Tijdens uw verblijf in Sevilla en/of Málaga is de auto vanwege het parkeren u eerder tot last. Verschillende verhuurbedrijven van hebben naast hun kantoor op de luchthaven ook kantoren in het centrum van Sevilla of Málaga.

3) Bepaal uw route in Andalusië

In onderstaande kaart vindt u de 25 belangrijkste Andalusië bezienswaardigheden. In dit uitgebreide artikel leest u alles over deze 25 Andalusië bezienswaardigheden. Wanneer u voor de eerste keer Andalusië gaat bezoeken dan is het raadzaam de volgende 6 plaatsen zeker in uw reisschema op te nemen:

  • Sevilla (met het Alcazar): minimaal 2 volledige dagen
  • Granada (met het Alhambra): 1 of 2 volledige dagen
  • Córdoba (met het Mezquita): minimaal 1 volledig dag
  • Málaga: minimaal 1 volledige dag
  • Ronda: 1 dag
  • Enkele witte dorpjes: Maak een keuze uit bijvoorbeeld Frigiliana, Arcos de la Frontera, Vejer de la Frontera, Mijas of Setenil de las Bodegas

Top 25 in Andalusië

Met deze belangrijkste bezienswaardigheden en de af te leggen afstanden zijn eigenlijk al 10 dagen van uw reisschema gevuld, waardoor ik voor een ontspannen rondreis aanraad om minimaal 2 weken vakantie te boeken. De rest van uw reisschema vult u vervolgens aan met uw interesses. Voor wandelliefhebbers wil ik daarbij zeker ook El Caminito del Rey adviseren. Persoonlijk ben ik ook heel erg gecharmeerd van Jerez de la Frontera, waar je o.a. een rondleiding door één van de vele sherry bodega’s kunt volgen of een Andalusische paardrijshow kunt aanschouwen.

4) Belangrijk: reserveer bezienswaardigheden

Om grote teleurstellingen tijdens uw rondreis in Andalusië te voorkomen is het echt noodzakelijk enkele belangrijke tickets van bezienswaardigheden vooraf te reserveren. Betaalbare tickets voor het wereldberoemde Alhambra in Granada zijn tijdens het hoogseizoen vaak al weken vooraf uitverkocht! Ook is sinds corona de markt van toegangstickets flink veranderd, waardoor voor attracties zoals het Alcazar in Sevilla de meeste bezoekers al tickets online hebben gekocht. Wanneer u onvoorbereid op reis gaat zult u geconfronteerd worden met lange wachtrijen of uitverkochte tickets. Voor de volgende bezienswaardigheden is het echt raadzaam tickets te reserveren:

  • Granada: Alhambra (reserveer hier uw tickets), dit paleis in Granada is tijdens het hoogseizoen vaak al weken vooraf uitverkocht.
  • Sevilla: het Real Alcazar (reserveer hier uw tickets) kan uitverkocht raken tijdens het hoogseizoen. Verder kunt u overwegen de kathedraal te reserveren, deze heeft vaak enorme wachtrijen die u eenvoudig kunt ontlopen. Bestel in dat geval een voordelige Sevilla Super Combi.
  • El Caminito del Rey: Dit populaire ‘wandelpad van de koning’ is in het hoogseizoen standaard uitverkocht. Lees meer over ‘El Caminito del Rey reserveren’.
  • Jerez de la Frontera: Wanneer u de Andalusische paardrijshow wilt aanschouwen kunt u beter via deze website reserveren.

5) Boek uw hotels of B&B

Het voordeel van uw eigen rondreis samenstellen is dat u zelf unieke of kleinschalige hotelovernachtingen kunt boeken. In elk artikel over een stad in Andalusië heb ik een aantal unieke en/of uitstekend beoordeelde hotels op een rij gezet. Kies hieronder uw stad waar u een hotel of B&B wilt zoeken.

Meer unieke hotels voor uw Andalusië rondreis

rondreis zuid spanje

Parador de Jaén

Uniek overnachten in een kasteel bovenop de heuvel van Jaén.

Meer info
Hotels Antequera

Dwo Convento la Magdalena

Overnacht in een klooster vlakbij Antequera en El Torcal.

Meer info
rondreis Spanje

Parador de Carmona

Een voormalige Moorse vesting uit de 14e eeuw in Carmona.

Meer info
Beste Hotels Nerja Spanje

Hotel Rural los Caracoles

Bijzonder hotel vlakbij het prachtige witte dorpje Frigiliana.

Meer info
Ronda Spanje hotel

Catalonia Ronda

Hotel in Ronda met schitterend uitzicht vanaf zwembad.

Meer info
Beste Hotels Marbella Spanje

Hotel Castillo de Monda

Overnachten in een kasteel op 14 km van Marbella.

Meer info
Jerez de la Frontera

Casa Palacio María Luisa

Hotel voor als u ultieme luxe zoekt in Jerez de la Frontera.

Meer info
Parador de Granada

Parador de Granada

Luxe staatshotel gelegen in de tuinen van het Alhambra.

Meer info
Cordoba hotels

Palacio del Bailio

Een vijfsterren hotel in een 16e eeuws paleis hartje Córdoba.

Meer info
Sevilla hotel

El Rey Moro

Prachtig boetiekhotel in 16e eeuws herenhuis in Sevilla.

Meer info
Hotels Antequera

Hotel Ordóñez Sandoval

Overnacht in een historisch Renaissance pand in Úbeda.

Meer info
Beste Hotels El Torcal Spanje

La Posada del Torcal

Deze sfeervolle 'posada' ligt in het natuurpark El Torcal.

Meer info
Onze lezers beoordelen
4.8 (96.23%) 14 reviews
22 oktober 2023 Silvia: "De beste online reisgids over Spanje met leuke tips over de bezienswaardigheden en activiteiten in Spaanse steden. Het ideale begin van onze rondreis Zuid-Spanje."