Spanje / Malaga / Park

Parque de Malaga

Malaga

Parque de Malaga: Alles over het park van Málaga dat parallel loopt aan de pier van Muelle Uno en een groene oase van rust in in de drukke en warme stad. Wandel ontspannend over de Paseo del Parque.

Parque de Málaga bezoeken

Praktische informatie bezoeken Park van Málaga

Adres: Paseo del Parque / Paseo España, 2 Málaga
Bijzonderheden: Elke zondag om 12:00 uur speelt een fanfarekorps bij het Eduardo Ocon platform

Het park van Málaga

Het park van Málaga, oftewel de Paseo del Parque, is een 800 meter lang openbaar park dat parallel loopt aan de pier van de haven. De Paseo del Parque loopt vanaf het oude centrum (Plaza de la Marina) naar de wijk Malagueta, waar u uitkijkt op het Alcazaba paleis. Het meer dan 100 jaar oude park is een groene oase van rust in de stad Malaga met zijn tropische beplanting of tijdens hete zomerdagen de ideale plaats om op een van de bankjes in de schaduw te ontspannen of de drukte van de stad te ontlopen.

Naast de diversiteit van bomen en planten uit verschillende delen van de wereld, treft u tal van beelden van bekende Málagueños (zoals schilder Bernardo Ferrándiz en de dichter Salvador Rueda) aan en zijn er in het park de nodige Azulejos verwerkt, oftewel typisch Andalusisch tegelwerk. In de tegelwerken zijn bijvoorbeeld alle gemeentewapens uit de provincie van Málaga verwerkt.

Voor jong en oud, voor Málagueño of toerist, voor iedereen zal dit park van Málaga een plek zijn om tot rust te komen en te ontspannen.

Parque de MálagaDe 800 meter lange Paseo del Parque (iStock.com/bruev)

Video: Parque de Málaga bezoeken


Lokatie Parque de Málaga

Vlakbij het park liggen ook:

Picasso museum Malaga
Atarazanas markt Malaga
Plaza de toros Malaga stierenvechten
Muelle uno Malaga

Picasso museum

Atarazanas markt
Plaza de Toros
Muelle Uno
malaga bezienswaardigheden