Spanje / Malaga / Kathedraal

Kathedraal van Malaga

Catedral La Manquita de Málaga

Kathedraal Malaga

Alle informatie over de Cathedral La Manquita bezoeken, de 16e eeuwse kathedraal van Málaga. Nummer 2 bezienswaardigheid in Malaga.

Catedral de Málaga (La Manquita)

Info bezoeken Málaga Cathedral 'La Manquita'

Adres Calle Molina Lario, 9 Málaga
Tickets € 6 entree voor de kerk

Leuk: Voor slechts € 18 boekt u ook een leuke (Engelstalige) rondleiding door het centrum van Malaga inclusief een bezoek aan de kathedraal (Info en reserveringen)

Tijden
  • Maandag t/m zaterdag: 10:00 – 18:00 uur
  • Zondagen: 14:00 - 18:00 uur
Website http://malagacatedral.com

Geschiedenis Kathedraal van Malaga

De kathedraal van Málaga is een van de meest opvallende bezienswaardigheden van Málaga. De kathedraal ligt aan het plein "Plaza del Obispo" en vanuit alle kanten van de stad valt de toren van de kathedraal op. De volledige naam van de kathedraal is ‘La Santa Iglesia Cathedral Basilica de la Encarnación’. In 1528 is men begonnen om ruim 200 jaar te bouwen aan de kathedraal van Málaga. De kathedraal werd onder leiding van Diego de Siloe gebouwd op de fundering van een oude moskee uit de 8e eeuw, maar het bouwproces werd veelvuldig onderbroken door geldgebrek. De linkertoren van 84 meter is hierdoor wel compleet, maar de rechtertoren is nog steeds maar half afgebouwd.

Kathedraal MálagaCatedral de Malaga
La ManquitaInterieur van La Manquita

Málaga Cathedral 'La Manquita'

In de volksmond heet de kathedraal dan ook wel "La manquita", wat betekent de 'één-armige dame'. Het lange bouwproces heeft er ook voor gezorgd dat de kathedraal een grote variatie aan bouwstijlen heeft; de basis van de kerk is in Gotische stijl, de decoratieve elementen van de voorgevel zijn in Barokstijl en de tempeldeuren zijn in de stijl van de Renaissance. Deze verschillende stijlen zijn o.a. duidelijk te aanschouwen aan de zijgevel aan de Calle Cister. Binnen in de kerk 'La manquita' kun je de vele kapellen aanschouwen, het geheel uit hout gesneden 17e eeuwe priesterkoor en de orgels die een unieke geweldige klank schijnen te hebben met hun meer dan 4000 pijpen.

La ManquitaInterieur van La Manquita
De eenarmige kathedraal van MalagaDe eenarmige kathedraal van Malaga

Locatie Kathedraal van Málaga

Vlakbij de kathedraal liggen ook:

catedral de malaga
Onze lezers beoordelen
4.8 (96.23%) 14 reviews
22 oktober 2023 Silvia: "De beste online reisgids over Spanje met leuke tips over de bezienswaardigheden en activiteiten in Spaanse steden."