Spanje / Malaga / Strand

Strand van Málaga

Playa de la Malagueta - strand van Malaga

Playa de la Malagueta

Strand van Málaga: Alles over het zandstrand Playa de Malagueta van Málaga op Spaansesteden.nl. Bereikbaarheid, voorzieningen van de zandstranden aan de Costa del Sol zoals Playa de la Malagueta.

Playa de la Malagueta in Málaga bezoeken

Informatie bezoeken strand (Playa de la Malagueta) Malaga

Faciliteiten: Douches, toiletten, parasols, reddingsbrigade, Eerste hulp en tal van barretjes en strandrestaurants (chiringuitos)
Bereikbaarheid: Het strand ligt op loopafstand van het centrum en de boulevard is ook ideaal voor een mooie zomeravond wandeling. Het ligt ten oosten van de haven en wanneer u de promenade van Muelle Uno afloopt richting de vuurtoren, komt u als eerste dit strand tegen.

Strand van Malaga

Málaga heeft een fantastisch breed en schoon zandstrand liggen bij de stad, namelijk het Playa de la Malagueta. Op warme dagen een populaire plek voor zowel toeristen als de inwoners van Málaga (met name in de weekenden), maar met 1200 meter lang strand is er altijd wel een plekje te vinden en is het niet zo overvol als de rest van de Costa del Sol. De zee is over het algemeen vrij rustig. De naam 'La Malagueta' slaat op de nabijgelegen wijk, waar o.a. de stierenvechtersarena La Malagueta ligt.

Boulevard 'Playa de la Malagueta'

's Avonds is het de perfecte plek voor een wandeling over de boulevard of om verse visgerechten te proberen bij een van de strandrestaurantjes, de zogenaamde chiringuitos. Met name de gegrilde sardientjes op bamboestokjes zijn een lokale specialiteit.

Vanuit Playa de la Malagueta kunt u eindeloos verder lopen en u komt steeds weer op een nieuw strand terecht, maar tijdens uw stedentrip in Málaga biedt dit strand alles wat u nodig heeft voor een geslaagde stranddag.

Strand van MalagaMalagueta - Strand van Málaga (iStock.com/ellebo1)
Strand van MalagaSardientjes op het strand (stock.adobe.com/thauwald-pictures)
Strand van MalagaPlaya de Malagueta (stock.adobe.com/Curioso Photography)

Lokatie Strand (Playa de la Malagueta) Málaga

Vlakbij het strand liggen ook:

Alcazaba Malaga kasteel
Gibralfaro Malaga kasteel
Plaza de toros Malaga stierenvechten
Muelle uno Malaga

Alcazaba

Gibralfaro
Plaza de Toros
Muelle Uno
malaga bezienswaardigheden