Spanje / Sevilla / Real Alcazar de Sevilla

Alcazar paleis Sevilla

Koninklijk paleis van Sevilla 'Real Alcazar' & Tickets

Alcazar Sevilla

Alcazar Sevilla bezoeken & tickets: Alles over Reales Alcazares, het koninklijk paleis van Sevilla: Openingstijden, tickets, kaarten van dit kasteel en koninklijk Alcazar paleis in de Andalusische stad Sevilla.

Koninklijk paleis van Sevilla & Tickets Real Alcazar

Info Real Alcazar Sevilla & Tickets

Bereikbaarheid

Makkelijk in het centrum te voet (adres: Patio de Banderas) of metrohalte Puerta de Jerez

Tickets Alcazar kopen?

Tip: Het Alcazar heeft een maximum capaciteit van 750 bezoekers. In het hoogseizoen kunnen wachttijden enorm zijn. Reserveer daarom altijd online en u voorkomt flinke wachtrijen!

  • Standaard Alcazar tickets € 12,50 (Bestel online)
  • Tot 16 jaar € 2,00
  • Handig: Met deze populaire Sevilla City Pass heeft u alle tickets incl. de kathedraal en de hop on hop off bus bij elkaar. Bekijk hier meer info over deze voordelige Sevilla City Pass.
Reserveer tickets online Reserveer Alcazar + Kathedraal

Rondleiding met gids

Openingstijden

  • Oktober - maart: dagelijks 9.30 - 17.00 uur.
  • April - september: dagelijks 9.30 - 19.00 uur.
  • Gesloten op 1 en 6 januari, Goede Vrijdag en 25 december.

Bijzonderheden paleis

  • Let op: De maximale capaciteit van het Alcazar is 750 personen. Zodra de capaciteit bereikt is, zal de toegang tot het Alcazar niet mogelijk zijn. Vol = vol
  • Van april t/m oktober is het mogelijk 's avonds het Alcazar te bezoeken (€ 14,-). Elke avond zijn 4 sessies, waarbij een beperkte groep mensen het paleis mag bezoeken. Deze tickets zijn te koop aan de kassa.

Alcazar Sevilla - het koninklijk paleis bezoeken

Het Real Alcázar de Sevilla is het koninklijk paleis van Sevilla. De naam 'Alcazar' betekent kasteel in het Spaans en is afgeleid van het Arabische woord al-qasr (vesting of paleis). Het complex van paleizen is in Mudéjar-stijl; een bouwstijl met veel invloeden van de Moorse en Christelijke cultuur. Het is waarschijnlijk het oudste nog in gebruik zijnde paleis van Europa; wanneer Koning Felipe V in Sevilla op bezoek is, is dit paleis van de UNESCO-lijst nog steeds zijn residentie.

Geschiedenis Real Alcazar paleis Sevilla

In 913 gaf Abd-ar-Rahman III (de eerste kalief van Al-Andalus) de opdracht van de bouw van een kasteel op deze plek waar oorspronkelijk een Romeins fort stond. In de 11e eeuw werd het kasteel verder uitgebreid tot een paleis door de koning Al-Moetamid (de laatste koning van de Abbadiden-dynastie). In de 14e eeuw werd het paleis weer herroverd van de Moren, waarna koning Alfons X van Castilië het paleis verder liet uitbreiden. In 1364 gaf koning Peter I van Castilië ("De Wrede") de opdracht tot de bouw van een nieuw paleis, het Alcázar, waarna zijn opvolgers het paleis verder bleven uitbouwen.

Koninklijk paleis van SevillaPatio van het Alcazar paleis in Sevilla
Alcazar paleis van SevillaReales Alcazares

Bezienswaardigheden koninklijk paleis van Sevilla

Een van de hoogtepunten van het Alcazar paleis is de Patio de las Doncellas (foto). In de 'patio van de maagden' ligt een langwerpige vijver, omgeven door verzonken tuinen en een galerij met gekartelde bogen met toegang naar de ontvangstzalen. Indrukwekkend is ook de Salón de Embajadores (Ambassadeurszaal) met een schitterend koepel van bewerkt cederhout.

Een ander historisch gebouw is het Casa de Contratación. In dit contracthuis uit 1503 ontvingen Koning Ferdinand en Koningin Isabella o.a. de ontdekkingsreiziger Columbus. Alle Spaanse handel met de Nieuwe Wereld werd hier geadministreerd en bevatte ook een zeevaartschool onder leiding van Vespucci.

Daarnaast heeft het Alcazar paleiscomplex mooie uitgestrekte tuinen; van Moorse tot renaissance stijl met vele vijvers, exotische bomen, schaduwrijke wandelpaden en paviljoens.

Tips bezoeken Real Alcazar

Het Real Alcazar paleis is met stip de nummer één bezienswaardigheid van Sevilla en mag niet ontbreken tijdens uw stedentrip Sevilla. Om teleurstelling van lange wachtrijen in hete temperaturen en uitverkochte tickets te voorkomen (er mogen niet meer dan 750 bezoekers tegelijk dit paleis bezoeken), raden we u in de populaire maanden zeker aan uw tickets eenvoudig vooraf online te kopen.

Alcazar paleis SevillaBijzondere details in het Alcazar-paleis
Real Alcazar de SevillaTuinen van Real Alcazar
Alcazar Sevilla
Alcazar Koninklijk paleis van Sevilla

Video Alcazar & koninklijk paleis van Sevilla


Waar ligt het koninklijk paleis Real Alcazar in Sevilla?


De ingang van het koninklijk paleis van Sevilla ligt in het historische centrum vlak achter de kathedraal. Hier ligt het plein Plaza del Triunfo met het Archivo de Indias. Vanaf dit plein zult u de ingang van het Palacio Real eenvoudig kunnen zien.

Meer websites van het Alcazar: sevillecityguide.com, sevillatipps.de en visiterseville.fr

Vlakbij Real Alcazares liggen ook:

Kathedraal Sevilla & Giralda
Casa de Pilatos Sevilla
Barrio de Santa Cruz Sevilla
archivo general de indias sevilla

Kathedraal & Giralda

Casa de Pilatos
Santa Cruz wijk
Archivo Gen. de Indias
sevilla koninklijk paleis Alcazar bezoeken
Onze lezers beoordelen
4.8 (96.21%) 1382 reviews
14 juni 2020 Silvia: "De beste online reisgids met leuke tips over de bezienswaardigheden in Spaanse steden."