Spanje / Sevilla / Real Alcazar de Sevilla

Real Alcazar Paleis Sevilla

Koninklijk paleis van Sevilla - Tickets Real Alcazar Sevilla

Alcazar Sevilla

Real Alcazar Sevilla bezoeken en tickets reserveren: Alles over Reales Alcazares, het koninklijk paleis van Sevilla: Openingstijden, tickets, kaarten van dit kasteel en koninklijk Alcazar paleis in de Andalusische stad Sevilla.

Koninklijk paleis van Sevilla & Tickets Real Alcazar

Info & Tickets Real Alcazar Sevilla

Bereikbaarheid

Makkelijk in het centrum te voet (adres: Patio de Banderas) of metrohalte Puerta de Jerez

Tickets Alcazar Sevilla kopen?

Tip: Het Alcazar heeft een maximum capaciteit van 750 bezoekers. In het hoogseizoen kunnen wachttijden enorm zijn. Reserveer daarom altijd uw Real Alcazar tickets online en u voorkomt flinke wachtrijen!

  • Alcazar Sevilla tickets, vanaf € 18,50 (Bestel uw tickets online)
  • Studenten (14 - 30 jaar), 65 plus € 8,50, tot 13 jaar € 1,20
  • Meer dan 12 personen? Klik hier voor assistentie bij een groepsboeking
  • Handig: Met deze populaire Sevilla Super Combi heeft u ook uw tickets voor de kathedraal inbegrepen. Bekijk hier meer info over deze voordelige Sevilla Super Combi.
Boek nu

Sevilla Super Combi (+ Kathedraal)

Rondleiding met gids

Openingstijden

  • 29 Oktober - maart: openingstijden dagelijks van 9.30 - 17.00 uur.
  • April - 28 oktober: openingstijden dagelijks van 9.30 - 19.00 uur.
  • Gesloten op 1 en 6 januari, Goede Vrijdag en 25 december.

Bijzonderheden paleis

  • Let op: De maximale capaciteit van het Alcazar Sevilla is 750 personen. Zodra de capaciteit bereikt is, zal de toegang tot het Alcazar niet mogelijk zijn. Vol = vol
  • Van april t/m oktober is het mogelijk 's avonds het Real Alcazar te bezoeken. Elke avond zijn 4 sessies, waarbij een beperkte groep mensen het paleis mag bezoeken. Deze tickets zijn te koop aan de kassa.

Alcazar Sevilla - het koninklijk paleis bezoeken

Het Real Alcázar de Sevilla is het koninklijk paleis van Sevilla. De naam 'Alcazar' betekent kasteel in het Spaans en is afgeleid van het Arabische woord al-qasr (vesting of paleis). Het complex van paleizen is in Mudéjar-stijl; een bouwstijl met veel invloeden van de Moorse en Christelijke cultuur. Het is waarschijnlijk het oudste nog in gebruik zijnde paleis van Europa; wanneer Koning Felipe V in Sevilla op bezoek is, is dit paleis van de UNESCO-lijst nog steeds zijn residentie.

Koninklijk paleis van SevillaPatio van het Alcazar paleis in Sevilla
Alcazar Sevilla ticketsReales Alcazares

Geschiedenis Real Alcázar

In 913 gaf Abd-ar-Rahman III (de eerste kalief van Al-Andalus) de opdracht van de bouw van een kasteel op deze plek waar oorspronkelijk een Romeins fort stond. In de 11e eeuw werd het kasteel verder uitgebreid tot een paleis door de koning Al-Moetamid (de laatste koning van de Abbadiden-dynastie). In de 14e eeuw werd het paleis weer herroverd van de Moren, waarna koning Alfons X van Castilië het paleis verder liet uitbreiden. In 1364 gaf koning Peter I van Castilië ("De Wrede") de opdracht tot de bouw van een nieuw paleis, het Alcázar Sevilla, waarna zijn opvolgers het paleis verder bleven uitbouwen.

Alcazar paleis SevillaBijzondere details in het Alcazar-paleis
Real Alcazar de SevillaTuinen inbergepen in de Real Alcazar Sevilla tickets

Bezienswaardigheden koninklijk paleis van Sevilla

Een van de hoogtepunten van het Alcazar paleis is de Patio de las Doncellas (foto). In de 'patio van de maagden' ligt een langwerpige vijver, omgeven door verzonken tuinen en een galerij met gekartelde bogen met toegang naar de ontvangstzalen. Indrukwekkend is ook de Salón de Embajadores (Ambassadeurszaal) met een schitterend koepel van bewerkt cederhout.

Een ander historisch gebouw is het Casa de Contratación. In dit contracthuis uit 1503 ontvingen Koning Ferdinand en Koningin Isabella o.a. de ontdekkingsreiziger Columbus. Alle Spaanse handel met de Nieuwe Wereld werd hier geadministreerd en bevatte ook een zeevaartschool onder leiding van Vespucci.

Daarnaast heeft het Alcazar paleiscomplex mooie uitgestrekte tuinen; van Moorse tot renaissance stijl met vele vijvers, exotische bomen, schaduwrijke wandelpaden en paviljoens.

Tickets Real Alcázar de Sevilla

Het Real Alcazar de Sevilla is met stip de nummer één bezienswaardigheid van Sevilla en mag niet ontbreken tijdens uw stedentrip Sevilla. Om teleurstelling van lange wachtrijen in hete temperaturen en uitverkochte tickets te voorkomen (er mogen niet meer dan 750 bezoekers tegelijk dit paleis bezoeken), raden we u in de populaire maanden zeker aan uw Alcazar Sevilla tickets eenvoudig vooraf online te kopen.

Alcazar Sevilla
Alcazar Koninklijk paleis van Sevilla

Video: Koninklijk paleis van Sevilla


Waar ligt het koninklijk paleis Real Alcazar in Sevilla?

De ingang van het koninklijk paleis van Sevilla ligt in het historische centrum vlak achter de kathedraal. Hier ligt het plein Plaza del Triunfo met het Archivo de Indias. Vanaf dit plein zult u de ingang van het Palacio Real eenvoudig kunnen zien.

Meer websites van het Alcazar: Seville City Guide - Alcazar, Sevilla Tipps - Alcazar en Visiter Alcazar Séville

FAQ Real Alcázares bezoeken

Moet je tickets kopen voor het Real Alcázar?

Dat is zeker aan te bevelen! Het paleis heeft vanwege de bezoekerslimiet vaak lange wachtrijen, waardoor u in het hoogseizoen mogelijk pas op het einde van de dag terecht kunt. U kunt deze teleurstelling voorkomen door eenvoudig online tickets te reserveren, waarna u op een vast tijdstip het Alcazar kunt bezoeken.

Mag je afwijken van het geboekte tijdslot?

Nee, het is belangrijk dat u arriveert binnen uw geboekte tijdslot. Wanneer u uw tijdslot mist zal het Alcazar u vrijwel zeker niet meer binnen laten.

Het Alcazar is uitverkocht. Wat nu?

U heeft een paar opties. Vaak heeft de Sevilla City Pass nog beschikbaarheid en de andere optie is dat u aansluit bij een van de georganiseerde tours met een gids welke meer beschikbaarheid hebben op kortere termijn. Meer info tours en Sevilla City Pass.

Wat zijn de andere bezienswaardigheden in Sevilla?

Dit zijn de enorme kathedraal waarbij u de Giralda-toren kunt beklimmen. Het plein Plaza de España bij het Maria Luisa park, het historische centrum Santa Cruz, de Torre del Oro aan de rivier en Metropol Parasol. Lees alles over de Sevilla bezienswaardigheden.

Vlakbij Real Alcazares liggen ook:

sevilla koninklijk paleis Alcazar bezoeken
Onze lezers beoordelen
4.8 (96.23%) 14 reviews
22 oktober 2023 Silvia: "De beste online reisgids over Spanje met leuke tips over de bezienswaardigheden en activiteiten in Spaanse steden."