Spanje / Malaga / Transport & Metro

Openbaar vervoer & Metro Málaga

Openbaar vervoer, metro, toeristenbussen en vliegveld Malaga

openbaar vervoer malaga

Alle info over de transport mogelijkheden in Málaga: openbaar vervoer, Hop on hop off bus, metro, taxi, trein en vliegveld. Vervoer en transport in Málaga.

Openbaar vervoer in Málaga

Indien u binnen de stad Málaga wilt verplaatsen dan heeft de stad een uitstekend openbaar vervoer netwerk van EMT bussen naar bestemmingen binnen en buiten de stad. In Málaga zijn twee busstations: Estación Muelle de Heredia bij de haven en het Estación de Autobuses Málaga, het belangrijkste busstation bij het treinstation Maria Zambrano. Een busrit binnen de stad kost u waarschijnlijk 1,30 euro. Meer info over de buslijnen van EMT vindt u hier.

Metro Malaga

Sinds 2014 heeft Malaga een metro netwerk. Op dit moment zijn er twee lijnen L1 en L2 in gebruik, welke uiteindelijk nog met vier lijnen uitgebreid zal worden. Een enkele rit zal rond de 1,35 euro kosten en metrotickets zijn te koop bij elk metrostation uit een van de kaartautomaten.

metro malaga

Taxi Málaga

vliegveld malagaTaxi's in Málaga zijn een stuk goedkoper dan in Nederland en prijzen van de taxi's in Málaga gaan altijd volgens meter en prijzen hangen altijd duidelijk in de taxi. Officiële taxi's zijn wit en herkenbaar aan een blauwe baan en het wapen van de gemeente Malaga op de zijkant. 's Nachts, in het weekend en op feestdagen geldt een hoger tarief. U kunt op twee manieren aan een taxi komen; U gaat naar één van de vele standplaatsen of hou er een aan op straat. Een taxirit van vliegveld Malaga naar het centrum Málaga kost ongeveer 30 euro, waarbij een luchthaventoeslag van € 5,50 is inbegrepen. Een taxirit binnen het centrum kost u waarschijnlijk maar rond de 7 euro.

  • Unitaxi (+34) 952 333 333
  • Taxi Municipal Institute (+34) 952 122 040
  • Taxi-Unión (+34) 952 040 804

Vervoer van vliegveld naar centrum Málaga

Málaga Airport Costa del Sol ligt op ongeveer 25 minuten rijden van het centrum van de stad Málaga. U heeft de mogelijkheid per bus, trein of taxi van het vliegveld naar het centrum van Málaga te gaan:

  • Trein vanaf vliegveld: Het ondergrondse treinstation van het vliegveld ligt tegenover Terminal 3. Hier kunt u trein C1 nemen richting halte Alameda Principal. De reis duurt slechts 12 minuten en kost maar €1,80. Vanaf halte Alameda Principal is het nog ongeveer tien minuten lopen tot het oude centrum van Málaga.
  • Taxi: Een taxirit van vliegveld Málaga naar het centrum Málaga kost ongeveer 35 euro, waarbij een luchthaventoeslag van € 5,50 is inbegrepen.
  • Airport Bus Malaga: U heeft de keuze uit twee bussen. Lijn C19 gaat elke 25 minuten naar het centrum en eindigt bij de haven (Muelle de Heredia) of Lijn 75 (Express Airport Bus). In ongeveer 20 minuten reist u voor 3 euro naar het centrum (Halte Paseo del Parque of Alameda Principal). Buskaartjes zijn te koop bij de chauffeur en bussen rijden tussen 7:00 en 24:00 uur.

Hop on hop off bus Malaga

Malaga beschikt net zoals elke grote stad over een hop on hop off bus. Het is een handige en snelle manier om alle bezienswaardigheden van Malaga te bekijken. De totale route duurt 80 minuten. U kunt een dag lang lang in en uitstappen bij elk van de 20 haltes, verdeeld over een rode en groene lijn. De bussen rijden met een frequentie van elke 20 minuten en de bussen rijden van 9:40 uur tot 20:00 uur. U kunt uw tickets eenvoudig en met korting bestellen op deze website. Voor een volwasse betaalt u 18 euro en voor kinderen tot 15 jaar slechts 10 euro.

Rode lijn: Museo Carmen ThyssenCentro de Arte Contemporaneo – Puerto de Malaga – Paseo del Parque – Paseo de la Farola. Muelle 1 - Farola. Faro Portuario – Playa de la Malagueta Plaza de torosGibralfaro – Basilica de Sta.Maria de la Victoria – Geboortehuis Picasso Kathedraal van MálagaAlcazabaTeatro Romano Picasso museum

Groene lijn: Museo de Malaga Club de Futbol – Estacion Autobuses Malaga – Estacion Tren Alta Velocidad - Vialia – Museo del AutomovilBotanische tuinen van Málaga

malaga metro
Onze lezers beoordelen
4.8 (96.23%) 523 reviews
6 mei 2021 Silvia: "De beste online reisgids met leuke tips over de bezienswaardigheden in Spaanse steden."