Spanje / Malaga / Alcazaba

Alcazaba de Málaga

Het Moorse fort Alcazaba op de Gibralfaro berg

Alcazaba Malaga

Alle informatie over dit Moorse fort Alcazaba de Malaga, een oude vesting en paleis gevestigd op de helling van de Gibralfaro berg in Malaga.

Alcazaba in Malaga bezoeken

Info bezoeken Alcazaba de Malaga

Adres Calle Alcazabilla, 2 Malaga. De ingang van het Alcazaba ligt naast het Romeins theater.
Tickets
  • € 3,50 (Combiticket met Gibralfaro kasteel voor € 5,50)
  • Tip: Een leuke manier om het Alcazaba en het Teatro Romano te bezoeken is onder leiding van een gids (Engels). Met deze tour van € 15 bezoekt u de 2 belangrijkste monumenten van Málaga en komt u meer te weten over de geschiedenis van de stad. Meer info en reserveringen.

Tijden
  • Dinsdag t/m zondag:
    1 april t/m 31 oktober van 9.00 tot 20.00 uur
    1 november t/m 30 maart van 9.00 tot 18.00 uur
  • Gesloten op 25 december en 1 januari

Het Alcazaba Malaga is het voormalige Moorse (Arabisch) fort dat op de helling van de Gibralfaro-berg ligt. Alcazaba is afgeleid van het Arabische woord voor citadel "al-qasbah" en in het geheel ommuurde fort treft u tal van Arabische tekens, versieringen, mozaïeken en bogen. De vesting is gebouwd tijdens de Hammudidendynastie. De basis van het fort is gelegd in de 9e eeuw en in de 11e eeuw werd het verder uitgebreid als onderdeel van de vestingsmuren rondom Malaga.

Alcazaba de MalagaCourtyard van het Alcazaba de Malaga
Alcazaba de MalagaRechts het Alcazaba kasteel

Alcazaba fort & Gibralfaro

Vanuit het hoger gelegen kasteel Gibralfaro kon de vesting goed verdedigd worden. Een specialiteit van de Moren was ook het aanleggen van irrigatiesystemen, die u nu nog aantreft in de vijvers en tuinen. Verder komt u ook Romeinse invloeden tegen zoals in enkele zuilen van het Alcazaba. Deze onderdelen zijn afkomstig van het slopen van het nabijgelegen Teatro Romano. Het Alcazaba fort is een wirwar van gangen en muren. De reden van deze doolhofachtige bouw is om eventuele indringers te verwarren. Binnen de muren treft u o.a. de voormalige paleizen van de Moorse regering en het Moorse paleis 'Palacio Nazari'. Vanuit de tuinen en vestingsmuren van het fort heeft u een fantastisch uitzicht over de historische stad, de haven van Malaga met de Muello Uno promenade en de bergen van Montes de Malaga.

Alcazaba de MalagaSchitterende details van het Nasridenpaleis
Alcazaba de MalagaMiddeleeuwse entree Alcazaba

Bezienswaardigheden rondom Alcazaba Malaga

In het hoofdpaleis van het Alcazaba Malaga is tegenwoordig een archeologisch museum gevestigd met een verzameling van Moors aardewerk, beeldhouwwerk en mozaïek. Vlakbij het fort treft u andere bezienswaardigheden zoals het Teatro Romano en de ruïnes van het kasteel van de Gibralfaro. Het Alcazaba mag zeker niet ontbreken in uw stedentrip Malaga. Het is een korte klim vanaf het Romeins theater, maar indien u slecht ter been bent kunt u aan de andere kant (bij het stadhuis) met een lift naar boven.

Video: Alcazaba de Málaga


Locatie fort Alcazaba in Malaga

Vlakbij het Alcazaba paleis liggen ook:

malaga fort kasteel bezienswaardigheden
Onze lezers beoordelen
4.8 (96.23%) 14 reviews
22 oktober 2023 Silvia: "De beste online reisgids over Spanje met leuke tips over de bezienswaardigheden en activiteiten in Spaanse steden."