Spanje / Malaga / Plaza de Toros

Plaza de Toros Malaga

Stierenvechten in de arena van La Malagueta

Plaza de Toros Malaga

Plaza de Toros La Malagueta is de arena voor stierenvechten in Málaga. De Plaza de Toros ligt in de wijk La Malagueta en bevat o.a. het Museo Taurino Antoni Ordóñez.

Plaza de Toros Málaga "La Malagueta" bezoeken

Info Plaza de Toros La Malagueta Málaga

Adres Paseo de Reding 8, Málaga
Tickets
  • Tickets voor het stierenvechten variëren tussen de € 10,- en € 100,-. De tickets voor stierenvechten zijn te koop bij de Plaza de Toros zelf of bij een UniCaja bank in Málaga
  • Museum Taurino € 1,80 (Tot 7 jaar gratis)
Openingstijden museum Maandag t/m vrijdag:
10.00 uur tot 13.00 uur & 17.00 uur tot 20.00 uur
Bijzonderheden Vaak kunt u overdag gewoon de stierenvecht arena inlopen om de binnenkant te bekijken. (Aan de kant van de Paseo Reding)

Plaza de Toros Malaga - stierenvechten

Een van de bekendste bezienswaardigheden van Málaga is La Malagueta. La Malagueta is de plaats waar het stierenvechten plaats vindt, oftewel de "Plaza de Toros Malaga". La Malagueta is ontworpen door de architect Joaquín Rucoba en wordt sinds 1876 gebruikt voor stierenvechten. De naam "La Malagueta" is afgeleid van de wijk La Malagueta waar deze arena voor stierenvechten is gelegen, onderaan de voet van de Gibralfaro berg.

plaza de toros malagaPlaza de Toros Malaga 'La Malagueta'
plaza de toros malagaDe arena van Plaza de Toros

Stierenvechten in 'La Malagueta' van Malaga

De vorm van de arena bestaat uit zestien hoeken, is in neo-moorse stijl gebouwd en biedt plaatst aan 14000 toeschouwers. Onder de tribunes zijn de stallen voor de stieren en paarden, een ziekenboeg, net zoals de kleedruimtes voor de stierenvechters (de matadors of toreros). De piste van de arena heeft een doorsnee van 52 meter. In tegenstelling tot veel andere provincies van Spanje is in Málaga het stierenvechten nog niet verboden. In de periode april tot en met september zijn er geregeld stierengevechten, met als hoogtepunt de Feria de Málaga (de feestweek van de stad) in augustus, waarbij dagelijke gevechten zijn in de plaza de toros. Daarnaast vinden er ook concerten plaats in de plaza de toros van Malaga. Tijdens uw stedentrip in Málaga loont het zeker de moeite even binnen te kijken bij Plaza de Toros La Malagueta.

Museo Taurino Antonio Ordóñez

In een van de gebouwen vindt u sinds 1999 het Museo Taurino Antonio Ordóñez. Dit is het museum van de stierenvechtarena, waar o.a. kostuums, foto's en voorwerpen rondom het stierenvechten tentoongesteld worden en u een uitgebreide rondleiding door de wereld van het stierenvechten krijgt. Antonio Ordóñez was een legendarische stierenvechter met een orthodoxe en zuivere stijl, waarmee hij uiteindelijk meer dan 3000 stierengevechten op zijn naam heeft gezet.

Locatie Plaza de Toros La Malagueta Málaga

Vlakbij de Plaza de Toros liggen ook:

malaga stierenvechten