Spanje / Malaga / Plaza de la Constitución

Plaza de la Constitución Malaga

Plaza de la Constitución Malaga

Plaza de la Constitución Málaga: Alles over het plein in het historische centrum van Malaga in Andalusië. Bezoek het centrale Plaza de la Constitucion.

Plaza de la Constitución Málaga bezoeken

Het Plaza de la Constitución is een plein in het autovrije centrum van Málaga op het einde van de Calle Marqués de Larios, oftewel de grootste winkelstraat van de stad Malaga. Het plein heeft in het verleden meerdere namen gehad (o.a. het vierstratenplein), maar in 1812 werd het plein vernoemd naar de eerste Spaanse grondwet. In de Moorse tijd en tot de 15e eeuw was het plein het historische centrum van de stad en tot 1869 waren rond het plein belangrijke gebouwen gevestigd zoals het gerechtsgebouw, het stadhuis, een Augustijns klooster en een gevangenis. Tegenwoordig treft u rond dit plein vooral winkels en vlakbij het plein ligt het Museo Carmen Thyssen.

Plaza de la Constitution; plein van de grondwet

In de straat ziet u metalen plakkaten met krantenkoppen van Spaanse kranten naar aanleiding van het aannemen van de Spaanse grondwet op 6 december 1978. Deze metalen plakkaten liggen in het plein voor de entree van bakkerij La Canasta. Tijdens festivals worden er geregeld evenementen op het plein gehouden, zoals met de Feria de Málaga, oudejaarsavond en Semana Santa. Tijdens uw stedentrip in Malaga zal dit een van de mooiste en leukste pleinen zijn in het historische centrum van de stad.

Plaza de la Constitucion MálagaPlaza de la Constitucion, een levendig plein in Malaga
Calle Marqués de LariosCalle Marqués de Larios, de grote winkelstraat die eindigt op het plein

Locatie Plaza de la Constitucion in Málaga

Vlakbij het plein liggen ook:

plein malaga
Onze lezers beoordelen
4.8 (96.23%) 14 reviews
22 oktober 2023 Silvia: "De beste online reisgids over Spanje met leuke tips over de bezienswaardigheden en activiteiten in Spaanse steden."