Spanje / Malaga / Gibralfaro

Castillo de Gibralfaro Málaga

Het kasteel 'Gibralfaro' van Malaga bezoeken?

Gibralfaro Malaga

Castillo de Gibralfaro Málaga: Alles over het kasteel van Malaga op Spaansesteden.nl. Openingstijden, tickets, adres van Castillo de Gibralfaro in de Spaanse stad Málaga in Andalusië.

Gibralfaro kasteel Malaga bezoeken

Praktische info bezoeken Castillo de Gibralfaro Malaga

Adres: Camino Gibralfaro 11
Tickets:
  • Normaal: € 2,20
  • Kinderen 6-16 jaar: € 0,60
  • Combinatie ticket met Alcazaba: € 3,55
Openingstijden:
  • Winter: Van 9.00 tot 18.00 uur
  • Zomer: Van 9.00 tot 20:00 uur
  • Maandags sluit het kasteel eerder
Bereikbaarheid: Indien u niet via het stijle wandelpad de berg wilt beklimmen kunt u met bus 35 of de Málaga city toeristenbus de top bereiken. Ook met de auto is het kasteel prima te bereiken en heeft voldoende parkeergelegenheid.

Castillo de Gibralfaro

Het 'Castillo de Gibralfaro' is het kasteel en fort gelegen op de 130 meter hoge Gibralfaroberg in Málaga. Het kasteel ligt boven de paleizen en fort van het Alcazaba en aan de oostzijde loopt een stijl wandelpad die beide forten met elkaar verbindt. De verdedigingsmuren die over de bergrug van het Alcazaba naar het Gibralfaro kasteel lopen zijn vanuit de haven goed te zien.

Geschiedenis kasteel Malaga

Het kasteel werd gebouwd in de 14e en 15e eeuw in opdracht van de Moorse Sultan Yusuf I van Granada. Het belangrijkste doel van het kasteel was om als vesting het Alcazaba te verdedigen. Het woord Gibralfaro komt van het Fenisische woord gebel-faro, wat vuurtoren-rots betekent. Waarschijnlijk heeft hier vroeger een vuurbaken heeft gestaan om het scheepsverkeer in goede banen te kunnen leiden. Na de uitputtende en bloedige ‘reconquista’ in 1487, namen de Christenen Málaga en het kasteel weer in bezit en daarbij verdween de in het kasteel gebouwde moskee.

Binnen het kasteelterrein was vroeger o.a. een moskee, bakkersovens, uitkijktorens en een kruitmagazijn. In het kasteel kunt u de kasteelmuren beklimmen, is er een klein museum met soldatenkleding en staat een maquette van Málaga tijdens de Moorse overheersing.

GibralfaroVestingsmuren van Gibralfaro kasteel op de vuurtorenberg
Castillo de GibralfaroOnder het Alcazaba en bovenop de berg de vestingsmuren van het Gibralfaro kasteel (iStock.com/Sloot)

Hoe kom je bij het Castillo de Gibralfaro?

De Castillo is per voet te bereiken in ongeveer 20 minuten. Het wandelpad van de voet van de berg tot de top met het kasteel is wel erg pittig en stijl, en midden op de dag kan het erg heet worden op dit wandelpad dat maar weinig schaduw biedt. Doe deze klim dus bij voorkeur 's ochtends of in het begin van de avond. De beloning vanaf het kasteel is echter een fantastisch uitzicht over de stad Málaga.

Het Gibralfarokasteel en het Alcazaba mogen als cominatie van bezienswaardigheden niet ontbreken tijdens uw stedentrip in Málaga!

Video: Castillo de Gibralfaro bezoeken


Lokatie Gibralfaro kasteel Malaga

Vlakbij het Gibralfaro kasteel liggen ook:

Plaza de toros Malaga stierenvechten
Playa de la Malagueta Strand Malaga
Alcazaba Malaga kasteel
Teatro Romano Malaga

Plaza de Toros

Strand Malagueta
Alcazaba
Romeins theater
malaga bezienswaardigheden