Spanje / Malaga / Romeins Theater

Teatro Romano Málaga

Het Romeinse theater van Malaga bezoeken

Malaga

Het Romeinse theater in Málaga, oftewel het Teatro Romano, is een van de bezienswaardigheden van Málaga. Alle informatie hoe u deze bezienswaardigheid kunt bezoeken:

Teatro Romano, het Romeins theater van Malaga

Info Teatro Romano in Málaga

Adres Calle Alcazabilla, Málaga
Tickets
  • Het Romeinse theater is gratis te bezoeken (behalve bij voorstellingen)
  • Tip: Een leuke manier om het Alcazaba en het Teatro Romano te bezoeken is onder leiding van een gids (Engels). Met deze populaire tour van € 15 bezoekt u de 2 belangrijkste monumenten van Málaga en komt u meer te weten over de geschiedenis van de stad. Meer info en reserveringen.
Tijden
  • Vanaf 22 juni: dinsdag t/m zaterdag van 10.00 tot 18.00 uur
  • Zon- en feestdagen van 10.00 tot 16.00 uur
  • Gesloten: 1 en 6 januari, 1 mei, 24, 25 en 31 december

Romeins theater van Málaga

Het Teatro Romano Málaga is een Romeins theater in het historische centrum van Málaga. Het Romeinse theater komt uit de laatste eeuw voor Christus en werd bij toeval ontdekt in 1951 tijdens opgravingswerkzaamheden van de bouw van La Casa de la Cultura (gemeentelijk archief en bibliotheek). Eind jaren 80 is La Casa de Cultura zelfs afgebroken om verdere opgravingen te kunnen verrichten en zijn ze bijna 30 jaar bezig geweest het Teatro Romano te restaureren.

teatro romano malagaHet Romeinse theater van Malaga

Geschiedenis Teatro Romano Malaga

Het theater werd gebouwd in opdracht van de Romeinse Keizer Caesar Augustus en tot de derde eeuw werd het theater zelfs nog gebruikt door de Moorse overheersers. Een deel van het oorspronkelijke theater is verdwenen onder invloed van zowel de Romeinen als de Moren. Zo is een deel van het theater zelfs gebruikt voor de bouw van het Alcazaba. Zo zijn bijvoorbeeld in de doorgang ‘Puerta de las Columnas’ marmeren zuilen verwerkt in dit Moorse fort.

Zomers worden geregeld voorstellingen gegeven in dit Teatro Romano van Málaga en er is ook een expositieruimte waar u aan de hand van beeld en geluid informatie kunt vinden over de Romeinse tijd in Andalusië.

Locatie Teatro Romano in Málaga

Vlakbij het Romeins theater liggen ook:

romeins theater malaga

Partnerlinks: Neuschwanstein Castle Germany, Parijs bezoeken en Colosseum, Rome's amphitheatre

Onze lezers beoordelen
4.8 (96.23%) 14 reviews
22 oktober 2023 Silvia: "De beste online reisgids over Spanje met leuke tips over de bezienswaardigheden en activiteiten in Spaanse steden."