Spanje / Malaga / Plaza de la Merced

Plaza de la Merced Malaga

Het gezellige plein met het geboortehuis van Picasso

Plaza de la Merced Malaga

Plaza de la Merced Málaga: Alles over het plein met het geboortehuis van Pablo Picasso in het centrum van Malaga Spanje. Bezoek het Plaza de la Merced.

Plaza de la Merced Málaga bezoeken

Het Plaza de la Merced is een van de mooiste pleinen in het centrum van Malaga en met name 's avonds een van de ontmoetingsplaatsen van de Malagueños. De lokals zullen rondhangen bij de vele bankjes of bij een van de vele terrassen of barretjes rond dit plein. Zeker rond voetbalwedstrijden van Malaga CF is dit plein een belangrijk trefpunt. De jacaranda bomen op het plein staan soms schitterend paars in bloei.

De bekendste bezienswaardigheid aan het plein is het geboortehuis van Pablo Picasso (Casa natal de Picasso). Voor dit geboortehuis, dat tegenwoordig te bezoeken is als museum, is een standbeeld van Picasso zitten op een bankje.

Centraal op het plein staan een obelisk (“Obelisco de Torrijos”) uit 1842 ter nagedachtenis aan generaal Torrijos met zijn 48 medestrijders voor vrijheid. Zij werden allen op 11 december 1831 op het strand van San Málaga geëxecuteerd. Generaal Torrijos probeerde, zonder succes, het bewind van Ferdinand VII omver te gooien.

Mercado de la Merced

Vlakbij het plein (Calle Merced, 1) ligt ook de Mercado de la Merced, een hippe foodmarkt met tal van lekkere gerechten, een versmarkt, muziek, tentoonstellingen en theater. Wilt u lokale gerechten proeven in een leuke sfeer dan is dit een van de gastronomische hoogtepunten van de stad. De versmarkt is van maandag t/m zaterdag geopend van 8.00 tot 14.00 uur. De culinaire kraampjes zijn dagelijks geopend van 11.00 - 24:00 uur, en vrijdag en zaterdags zelfs tot 02:00 uur. Breng zeker 's avonds een keer een bezoek aan dit levendige plein en zie hoe de Malagueños hun avond op typisch Spaanse wijze doorbrengen.

Plaza de la MercedHet plein Plaza de la Merced in Málaga
Plaza de la Merced in MálagaObelisco de Torrijos ter nagedachtenis aan generaal Torrijos en zijn vrijheidstrijders

Locatie Plaza de la Merced in Málaga

Vlakbij het plein liggen ook:

plaza de la merced malaga