Spanje / Malaga / Activiteiten, Excursies & Tours

Activiteiten: Wat te doen in Malaga?

Tips voor activiteiten, (fiets)tours en excursies Málaga

activiteiten, tours en feestdagen in Málaga

Alle tips voor leuke activiteiten, excursies en tours tijdens een stedentrip Málaga. Van fietstours tot een bezoek aan de Caminito del Rey.

Tips voor activiteiten in Málaga

Fietsen huren en fietstours in Málaga

Fietsen Malaga fietstochtEen leuke manier om de stad Málaga te leren kennen is met een fietstour. Huur zelf een fiets bij BajaBikes of doe mee aan een georganiseerde fietstour met (Nederlandstalige) gids en leer interessante kanten van de stad Malaga kennen op de fiets. Voorbeelden van fietstours zijn:

  • Fietstochten van BajaBikes: Deze organisatie biedt verschillende soorten fietstochten met gids aan en het is mogelijk losse fietsen te huren. Meer informatie over hun aanbod vindt u hier.
  • Málaga Highlights fietstour: Dagelijkse fietstocht vanaf 27,50 euro, en duurt drie uur onder leiding van een Nederlandstalige gids langs de belangrijkste bezienswaardigheden van Málaga fietsen. Meer info vindt u hier.
  • Málaga Tapas fietstour: Wilt u alle highlights van Málaga combineren met tapas, ga dan mee op deze tapas fietstour. Meer info vindt u hier.
  • Málaga E-MTB Tour: Fiets maar liefst 4 uur lang in de omgeving van Málaga en ontdek o.a. oude Moorse wegen, dennenbossen en het prachtige dorpje Olias op een E-MTB. Meer info vindt u hier.

Strand in Málaga

Málaga heeft een fantastisch breed en schoon zandstrand liggen bij de stad, namelijk Playa de la Malagueta. Meer informatie over de stranden van Málaga.

Excursie Caminito del Rey

Ruim 50 kilometer van Malaga liggen de schitterende wandelpaden van de 'Caminito del Rey', die na een grondige renovatie in 2015 weer te bezoeken zijn. Tegen de rotswanden van de Gaitanes-kloof ligt ruim 3 kilometer aan loopbruggen gebouwd en de totale looproute is ongeveer 7 kilometer. Deze wandelpaden zijn ideaal te bezoeken met een georganiseerde dagtocht vanuit Malaga of wanneer u zelf een huurauto tot uw beschikking heeft kunt u hier uw toegang reserveren. De Caminito del Rey is absoluut een uitstapje waard als u langere tijd in de regio van Malaga verblijft.

Excursies & Tours vanaf Malaga

Excursies in Andalusië

Combineer een bezoek aan Málaga met een excursie, dagtocht of rondreis in Andalusië. Lees meer over alle bezienswaardigheden in Andalusië.

Een van de populairste attracties in Andalusië is het Alhambra in Granada. Dit wereldberoemde paleis is vaak al maanden vooraf uitverkocht. Lees hier hoe u aan tickets kunt komen of nog handiger; boek deze georganiseerde dagtocht naar het Alhambra vanuit Malaga.

Agenda evenementen & festivals Málaga

5 - 6 Januari Drie Koningen: Deze feestdag van de Drie Koningen wordt groots gevierd in Spanje. Op de avond van 5 januari is een grote optocht waar rijkelijk met snoep wordt gestrooid. 6 Januari is een vrije dag voor de Spanjaarden.
Februari Carnaval van Málaga: Een maand lang staat Malaga in het teken van carnaval met kleurrijke en luidruchtige parades ter voorbereiding op de grote parade op carnavalszondag. Vele malen stijlvoller dan het Nederlandse carnaval.
Maart Festival de Cine Español: Spaans (en Latijns-Amerikaans) filmfestival. Officiële website.
Maart Semana Santa: De Heilige week voor Pasen met processies waarbij de lijdensweg van Jezus aan het kruis herdacht wordt. Iedere wijk of parochie heeft zijn eigen processie.

Atarazanas markt
Markt Malaga
1 Mei Dag van de Arbeid: In tegenstelling tot Nederland is dit een vrije dag in heel Spanje. Hou er rekening mee dat veel winkels en sommige bezienswaardigheden gesloten zijn.
23 Juni Noche de San Juan: Ga naar het strand van La Malagueta en ervaar hier de nacht van 23 op 24 juni
Augustus Ferias de Málaga: 10-daags feest halverwege augustus ter ere van de overwinning van de katholieke koningen op de Moren. Officiële website.
8 September Dia de la Victoria: de patroonheilige van Málaga (Virgen de la Victoria) gaat in een processie door de stad naar de kathedraal
12 Oktober Fiesta Nacional de España, een nationale feestdag in heel Spanje
1 November Fiesta de Todos los Santos, oftewel Allerheiligen, een nationale feestdag in Spanje
December Verdiales Mayor: Verdiales is een flamencostijl die centraal staat tijdens dit feest.
6 December Día de la Constitución, oftewel de dag van de grondwet. Nationale vrije feestdag in Spanje
8 December La inmaculada, de onbevlekte ontvangenis van de heilige maagd Maria. Nationale vrije feestdag in heel Spanje.
31 December La Noche Vieja: Oudejaarsavond wordt in Malaga eerst gevierd op de pleinen met wat vuurwerk. Om 12 uur eet men op elke klokslag een druif. Daarna verplaatst het feest zich naar (besloten) feestjes in disco's of in familiaire kring.
malaga bezienswaardigheden
Onze lezers beoordelen
4.8 (96.23%) 14 reviews
22 oktober 2023 Silvia: "De beste online reisgids over Spanje met leuke tips over de bezienswaardigheden en activiteiten in Spaanse steden."