Spanje / Stedentrip Málaga

Stedentrip Malaga Spanje

Reisgids met leuke tips voor uw citytrip Malaga Spanje

Málaga stedentrip

Wilt u Malaga bezoeken met een stedentrip? No.1 Malaga reisgids met info en tips over de leukste ativiteiten en bezienswaardigheden tijdens uw bezoek aan Málaga Spanje:

Malaga bezoeken in Andalusië?

Málaga ligt in Andalusië en is na Sevilla de grootste stad van Andalusië en met 569.009 inwoners (in 2019) de zesde stad in Spanje. De inwoners noemt men “Malagueños” en in de volksmond ook wel als “boquerones” (sardientjes). Málaga ligt aan de Costa del Sol aan de Middellandse Zee en wordt omgeven door bergen, de zogenaamde “Heuvels van Axarquía”. Málaga wordt doorkruist door twee rivieren, de Guadalhorce en de Guadalmedina. Het charmante en warme Málaga heeft een autovrij historisch stadscentrum waar u heerlijk kunt dwalen en is een levendige havenstad met een hippe pier 'Muelle Uno' met veel leuke strandtentjes, de zogenaamde chiringuitos voor bijvoorbeeld lekkere verse vis. Tijdens het dwalen door Málaga Spanje komt u vele bezienswaardigheden tegen, zoals het Romeins theater (Teatro Romana), het Gibralfaro kasteel, het Alcazaba, de kathedraal en het Picasso Museum. Naast alle culturele bezienswaardigheden is Málaga ook een paradijs om te kunnen winkelen. Met een Spaanse stedentrip naar Málaga heeft u dan ook de ideale combinatie van flamenco, tapas, zon, zee, strand en cultuur aan de Costa del Sol!

Bekijk de top 10 Malaga

Wat te zien tijdens uw stedentrip Málaga Spanje

Alcazaba

Alcazaba & Gibralfaro

Op de helling van de Gibralfaro berg in Malaga Spanje ligt het Alcazaba, een oude Moors kasteel en paleis. Bezoek het oude Alcazaba en geniet van een mooi uitzicht op Malaga.

tickets Caminito del Rey

Caminito del Rey

Op 59 kilometer van Malaga Spanje liggen de schitterende wandelpaden van de 'Caminito del Rey'. Tegen de steile rotswanden liggen looppaden en bruggen gebouwd met na elke bocht een nieuw adembenemend uitzicht. Deze bezienswaardigheid is deaal te bezoeken met een dagtocht vanuit Malaga.

Malaga Kathedraal

Kathedraal van Malaga

De kathedraal ligt aan het plein "Plaza del Obispo" en vanuit alle kanten van de stad valt de toren van de kathedraal op. De kathedraal heet ook wel 'La Manquita', wat betekent de 'één-armige dame'. Een mooie bezienswaardigheid wanneer u het centrum van Malaga aan het ontdekken bent.

Picasso museum Malaga

Picasso Museum

Malaga Spanje is de geboortestad van Pablo Picasso. In dit museum van Picasso, gevestigd in een oude familiepaleis, treft u meer dan 200 kunstwerken aan van deze beroemde schilder.

Beste reistijd stedentrip Málaga Spanje

Málaga Spanje heeft een mediterraans klimaat en is het grootste deel van het jaar zonnig. De streek heet niet voor niets Costa del Sol. Hierbij is het 's zomers warm en droog en is de winter zeer mild en wat natter. In de zomer is het warm (geregeld rond de 35 graden) maar door de lagere luchtvochtigheid niet zo benauwd en ideaal voor het strand. Tenzij de Terral-wind over Málaga waait; deze woestijnwind kan de temperaturen tot 40 graden of hoger doen oplopen en maakt de temperatuur in Málaga onaangenaam. Zelfs in de winter regent het zelden in Málaga Spanje en ligt de temperatuur gemiddeld nog tussen de 15 en 19 graden. In de winter houden de omringende bergen de koude winden tegen en regent het zelden. In de winter ligt de temperatuur gemiddeld nog tussen de 15 en 19 graden. De laatste 100 jaar heeft het in Málaga zelfs nooit gevroren. Dit alles maakt Malaga tot een leuke uitstapje en zelfs een ideale stedentrip voor singles.

Weer Málaga jan feb mrt apr mei jun jul aug sep okt nov dec
gem. maximum (°C) 17 17 19 22 24 27 30 31 27 22 19 16
gem. minimum (°C) 8 9 10 11 14 17 20 21 18 15 12 9
dagen met neerslag 12 11 8 8 4 2 1 1 3 8 11 12
zonuren per dag 5 6 6 8 9 11 11 10 8 7 5 5

Waar ligt Malaga in Spanje?

malaga stedentrip