Spanje / Malaga

Stedentrip Málaga

Tips & Bezienswaardigheden Malaga Spanje

Stedentrip Málaga

Alles over Málaga bezoeken in Spanje. Al uw info voor een bezoek of stedentrip Málaga in Andalusië; musea, tickets, Picasso, bezienswaardigheden, vervoer, tips, activiteiten tijdens uw citytrip Málaga.

Malaga bezoeken, een stedentrip in Andalusië

Málaga ligt in Andalusië en is na Sevilla de grootste stad van Andalusië en met 568,479 inwoners (in 2013) de zesde stad in Spanje. De inwoners noemt men “Malagueños” en in de volksmond ook wel als “boquerones” (sardientjes). Málaga ligt aan de Costa del Sol aan de Middellandse Zee en wordt omgeven door bergen, de zogenaamde “Heuvels van Axarquía”. Málaga wordt doorkruist door twee rivieren, de Guadalhorce en de Guadalmedina.

malaga bezienswaardigheden bezoeken

Het charmante en warme Málaga heeft een autovrij historisch stadscentrum waar u heerlijk kunt dwalen en is een levendige havenstad met een hippe pier 'Muelle Uno' met veel leuke strandtentjes, de zogenaamde chiringuitos voor bijvoorbeeld lekkere verse vis. Tijdens het dwalen door Málaga komt u vele bezienswaardigheden tegen, zoals het Romeins theater (Teatro Romana), het Gibralfaro kasteel, het Alcazaba, de kathedraal en het Picasso Museum.

Naast alle culturele bezienswaardigheden is Málaga ook een paradijs om te kunnen winkelen. Met een Spaanse stedentrip naar Málaga heeft u dan ook de ideale combinatie van flamenco, tapas, zon, zee, strand en cultuur aan de Costa del Sol!

Bezienswaardigheden Málaga (Andalusië)

Klik voor de top 10 bezienswaardigheden Malaga

Bezienswaardigheden Malaga in 10 foto's

Alcazaba de MalagaRechts het Alcazaba kasteel van Malaga (iStock.com/SeanPavonePhoto)
Kathedraal MálagaDe eenarmige kathedraal in het centrum van Malaga (iStock.com/Sloot)
Castillo de GibralfaroOnder het Alcazaba paleis en bovenop de berg de vestingsmuren van het Gibralfaro kasteel (iStock.com/Sloot)
Atarazanas marktDe Atarazanas markt met schitterend brandglas (iStock.com/typhoonski)
Muelle Uno Málaga De Muelle Uno promenade in de haven van Malaga (iStock.com/bbsferrari)
teatro romano malagaTeatro Romano, het Romeinse theater van Malaga (iStock.com/Charles03)
Picasso's museum Málaga bezoekenHet Museu de Pablo Picasso in Malaga (iStock.com/Leonid Andronov)
botanische tuinen van MalagaUitzicht over Malaga vanaf de botanische tuinen (iStock.com/t-s-x)
Strand van MalagaHet strand La Malagueta van Málaga (iStock.com/ellebo1)
restaurants in malagaGezellig eten in het centrum van de stad (iStock/Adam Khaled)

Het weer in Málaga Spanje

Málaga heeft een mediterraans klimaat en is het grootste deel van het jaar zonnig. De streek heet niet voor niets Costa del Sol. Hierbij is het 's zomers warm en droog en is de winter zeer mild en wat natter. In de zomer is het warm (geregeld rond de 35 graden) maar door de lagere luchtvochtigheid niet zo benauwd en ideaal voor het strand. Tenzij de Terral-wind over Málaga waait; deze woestijnwind kan de temperaturen tot 40 graden of hoger doen oplopen en maakt de temperatuur in Málaga onaangenaam. Zelfs in de winter regent het zelden in Málaga en ligt de temperatuur gemiddeld nog tussen de 15 en 19 graden. In de winter houden de omringende bergen de koude winden tegen en regent het zelden. In de winter ligt de temperatuur gemiddeld nog tussen de 15 en 19 graden. De laatste 100 jaar heeft het in Málaga zelfs nooit gevroren.

Weer Málaga jan feb mrt apr mei jun jul aug sep okt nov dec
gem. maximum (°C) 17 17 19 21 24 27 30 31 27 23 19 16
gem. minimum (°C) 8 9 10 11 14 17 20 21 18 15 12 9
dagen met neerslag 12 11 9 8 4 2 1 1 3 8 11 12
zonuren per dag 5 6 7 8 9 11 11 10 8 7 5 5

Waar ligt Malaga in Spanje en Andalusië?

malaga stedentrip bezienswaardigheden