Spanje / Malaga / Casa natal de Picasso

Geboortehuis Picasso Málaga

Casa natal de Pablo Picasso

Casa natal de Pablo Picasso

Geboortehuis van Picasso in Malaga bezoeken? Alles over het museum en Casa Natal de Pablo Picasso Malaga (Spanje).

Geboortehuis Pablo Picasso in Málaga

Info Casa natal de Picasso

Adres Plaza de la Merced 15, Málaga
Tickets
  • Standaard tickets € 4,00 (inclusief audioguide, reserveer uw tickets online)
  • 65+ en studenten tot 26 jaar € 2,00
  • Onder 18 jaar gratis entree
  • Gratis entree op zondag vanaf 16:00 uur
Openingstijden
  • Dagelijks 9.30 - 20.00 uur
  • Gesloten: 1 januari, 25 december
Website fundacionpicasso.malaga.eu
Bijzonderheden Gratis entree op: Dag van Andalusië 28 februari, Internationale Museum Dag 18 mei, 27 september en Pablo Picasso's geboortedag: 25 oktober

Op 25 oktober 1881 werd Pablo Picasso geboren in Málaga. Zijn geboortehuis ("Casa Natal"), een hoekhuis op de 1e etage van Plaza de la Merced, is tegenwoordig te bezichtigen als museum. Op het plein voor het geboortehuis vind je een bronzen standbeeld van de schilder Pablo Picasso zittend op een bankje. Tien jaar heeft Pablo Picasso maar in dit gebouw en Málaga gewoond. Daarna verhuisde hij in 1891 naar La Coruña om vervolgens in 1895 naar Barcelona te vertrekken. In Barcelona studeerde hij twee jaar aan de kunstacademie om vervolgens verder te studeren in Madrid. Uiteindelijk vertrok de kunstenaar Pablo Picasso naar Parijs.

Geboortehuis van Pablo Picasso

Het museum "Casa natal de Pablo Picasso" is niet groots, maar geeft een mooi beeld hoe Picasso's familie destijds woonde op de eerste verdieping, hoe hij opgroeide en hoe Pablo Picasso via zijn vader in contact kwam met de schilderwereld. Op de begane grond van Casa Natal de Picasso zijn de nodige voorwerpen en kledingstukken van Picasso en zijn familie tentoongesteld. Het huis is een klein museum waar u niet veel werk van de kunstenaar zult tegenkomen. Voor schilderijen uit de begin en eindperiode moet u het Picasso Museum in Málaga bezoeken. Bekendere kunstwerken van Pablo Picasso vindt u vooral in het Picasso Museum in Barcelona.

botanische tuinen van MalagaHet geboortehuis van Picasso in Malaga

Locatie Geboortehuis Picasso in Málaga

Vlakbij het geboortehuis liggen ook:

malaga geboortehuis picasso
Onze lezers beoordelen
4.8 (96.23%) 14 reviews
22 oktober 2023 Silvia: "De beste online reisgids over Spanje met leuke tips over de bezienswaardigheden en activiteiten in Spaanse steden."