Spanje / Malaga / Carmen Thyssen

Museo Carmen Thyssen Malaga

Museo Carmen Thyssen Malaga

Museo Carmen Thyssen Málaga: Alles over het Carmen Thyssen museum in Malaga: Openingstijden, tickets, adres van Museo Carmen Thyssen in de Spaanse stad Málaga in Andalusië.

Museo Carmen Thyssen Málaga bezoeken

Info Carmen Thyssen museum Málaga

Adres Plaza Carmen Thyssen - C/Compañía, 10
Tickets
  • 10 € standaard ticket
    6 € voor 65+ en studenten tot 26 jaar
  • Gratis entree voor kinderen tot 18 jaar en elke zondag vanaf 17:00 uur is het museum gratis te bezoeken

Openingstijden
  • Dinsdag t/m zondag 10:00 tot 20:00 uur
  • Maandags gesloten (Behalve feestdagen)
  • Gesloten op 25 december en 1/6 januari
Website http://carmenthyssenmalaga.org

Museo Carmen Thyssen Málaga

Het Museo Carmen Thyssen is een kunstmuseum in Málaga dat geopend is in 2011. Het nieuwe museum ligt vlakbij het plein Plaza de la Constitución en is gevestigd in het Palacio de Villalón, oorspronkelijk een Moors paleis. De binnenkant van het museum is zeer modern met strakke glanzend witte ruimtes en het dak van het gebouw is gemaakt van een glazen piramide, wat ook voor veel licht zorgt. Het museum is vernoemd naar Carmen Cervera, de laatste en vijfde vrouw van Baron Hans Heinrich Thyssen-Bornemisza. Deze in 2002 overleden Baron bezat een grote kunstcollectie en een deel van zijn collectie is terug te vinden in enkele musea zoals dit Museo Carmen Thyssen en het Thyssen-Bornemisza museum in Madrid.

Collectie Museo Carmen Thyssen Malaga

De permanente collectie van het Carmen Thyssen museum is voornamelijk Andalusische kunst vanaf de 13 eeuw met veel landschappen en Spaanse taferelen met feria's en stierenvechten. Daarnaast heeft het museum op de derde verdieping altijd wisselende tentoonstellingen, welke ook apart te bezoeken is. Voor de kunstliefhebber zal dit museum een leuke toevoeging zijn bij uw bezoek aan Malaga en de audioguides vertellen u meer over de achtergrond van de schilderijen in het Carmen Thyssen museum.

Locatie Museo Carmen Thyssen in Málaga

Vlakbij het Thyssen museum liggen ook:

Picasso museum Malaga
Atarazanas markt Malaga
Plaza de la Constitucion Malaga
Kathedraal van Malaga en bezienswaardigheden

Picasso museum

Atarazanas markt
Plaza de la Constitution
Kathedraal
thyssen museum malaga
Onze lezers beoordelen
4.8 (96.23%) 14 reviews
22 oktober 2023 Silvia: "De beste online reisgids over Spanje met leuke tips over de bezienswaardigheden en activiteiten in Spaanse steden."