Spanje / Malaga / Overdekte markt

Mercado Atarazanas de Málaga

De overdekte markthal 'Mercado Central de Atarazanas'

Atarazanas markt Málaga

Een leuke bezienswaardigheid tijdens een bezoek aan Malaga is de Mercado Central de Atarazanas, de leuke versmarkt en overdekte markthal in het centrum Málaga in Andalusië.

Overdekte markt Málaga bezoeken - Mercado de Atarazanas

Info Atarazanas markthal Málaga

Adres Calle Atarazanas, 10 Málaga
Entree De Atarazanas markthal is gratis te bezoeken
Openingstijden
  • Van maandag tot en met zaterdag: 8.00 – 15.00 uur
  • Zondags is de markt gesloten

Mercado de Atarazanas - versmarkt Malaga

De Mercado de Atarazanas is de grootste overdekte versmarkt in het historisch centrum van Málaga. Voor de lokale bevolking is het een belangrijke markt voor de koop en verkoop van verse producten, voor toeristen een bijzondere en levendige bezienswaardigheid in Málaga om volop te genieten van de verse geuren en kleuren op deze markt. De Atarazanas-markt is verdeeld in drie markthallen; een uitgebreide vishal, een markthal voor groente en fruit en een markthal voor producten zoals vlees, noten en kaas. Naast de marktkramen met hun verse producten zijn er tal van tapasbarretjes waar u staand een lekker vers hapje en drankje kunt nuttigen.

Neo-Mudejar stijl van 'Mercado de Atarazanas'

De 'Mercado Central de Atarazanas' is gebouwd tussen 1876 en 1879 in Neo-Múdejar stijl met veel gietijzer. Bijzonder aan de hallen is ook de achtergevel met prachtig gekleurd brandglas, waarin geprobeerd wordt een stukje geschiedenis van de markt te vertellen. De naam Atarazanas betekent scheepswerf in het Moors. Vroeger lag de waterlinie tot aan de oude stadsmuur. De hoofdingang van de markthal was oorsponkelijk een Arabische poort van deze oude stadsmuur en de plaats waar oorspronkelijk deze scheepswerf lag. Pas later is het gebied tussen de markt en de haven droog komen te liggen en bebouwd. Kijk, maar proef vooral (de sfeer en gerechten) op de Mercado de Atarazanas in Málaga!

Atarazanas marktDe mooie glas in loodramen van de markt
Markt MalagaMercado de Atarazanas

Video: Mercado Central de Atarazanas bezoeken


Locatie Atarazanas markt in Málaga

Vlakbij de overdekte markt liggen ook:

malaga markt
Onze lezers beoordelen
4.8 (96.23%) 14 reviews
22 oktober 2023 Silvia: "De beste online reisgids over Spanje met leuke tips over de bezienswaardigheden en activiteiten in Spaanse steden."