Spanje / Malaga / Eten & Drinken

Eten & Drinken in Málaga

Tips voor restaurants en uitgaan in Málaga

Malaga restaurants

Alle informatie over eten, drinken en uitgaan in Málaga. Waar moet u heen voor de beste tapas en andere restaurants in Málaga?

Eten & Restaurants in Málaga

Voor overheerlijke tapas en authentieke Spaanse gerechten kunt u uitstekend terecht in Málaga. Op elke straathoek in het oude centrum van Málaga vindt u wel gezellige tapasbars of eet 's avonds in de buurt van de haven Meulle Uno. Tijdens de lunch gaan de inwoners van Málaga graag naar het strand van Playas de Pedregalejo and del Palo om verse vis te eten in een van de chiringuitos (strandtentjes). De specialiteit van Málaga zijn de boquerones, gegrilde sardientjes; maar ook pescaito frito, kleine gefrituurde visjes, is een lokale specialiteit. Daarnaast staat Málaga bekend om haar lekkere zoete wijnen (Cartojal).

Voor veel Spanjaarden is de lunch (tussen 14:00 en 16:00 uur 's middags) de belangrijkste maaltijd van de dag en dit is dan ook het beste tijdstip om een voordelige maaltijd te vinden, bijvoorbeeld een goedgoop dagmenu "menu del dia". Door deze late lunch gaan de Spanjaarden 's avonds pas tussen 21:00 en 23:00 uur uit eten, wanneer de temperaturen meteen een stuk aangenamer zijn geworden.

restaurants in malagaDe tapas zijn zeer populair in Málaga. Dit zijn kleine, smakelijke hapjes kunt u op elk uur van de dag bestellen in een van de vele tapasbars van Málaga. Maar ook op straathoeken en marktpleinen vindt u kraampjes waar tapas kunt krijgen. Tapas worden vaak staand gegeten, vergezeld van een streekwijntje en goed gezelschap. Wilt u een grotere portie tapas dan bestelt u een "raciones".

Uitgaan in Málaga

Málaga heeft enorm groot aanbod aan cafés, restaurants, bars, clubs, discotheken, pubs, bioscopen en theaters. De Málagueños gaan eerst lekker (tapas) eten in de stad alvorens ze gaan stappen, waarna de stapavond doorgaat met indrinken op één van de gezellige pleinen van Málaga (bijvoorbeeld op Plaza Mitjana en Plaza de la Merced). Pas na 24:00 uur begeven de Málagueños zich naar de discotheken, zoals Velvet.

Tapas & Foodtours in Málaga

malaga bezienswaardigheden
Onze lezers beoordelen
4.8 (96.23%) 14 reviews
22 oktober 2023 Silvia: "De beste online reisgids over Spanje met leuke tips over de bezienswaardigheden en activiteiten in Spaanse steden."