Spanje / Granada / Transport

Granada Openbaar Vervoer

Openbaar vervoer Granada

Alle informatie over openbaar vervoer en transport in Granada Spanje. De Hop on hop of bussen en treinen van Malaga naar Granada."

Openbaar vervoer Granada

Hoewel de meeste bezienswaardigheden van Granada op loopafstand liggen in het centrum, kunt u ook gebruik maken van een uitstekend netwerk van bussen van het bedrijf Rober. Ook in de smalle en steile steegjes van de wijk Albaícin rijden speciale mini busjes. Het busstation van Granada ligt drie km ten noordwesten van het stadscentrum aan de Carretera de Jaén. Hier vindt u ook alle regionale bussen naar andere steden in Zuid-Spanje. Een enkeltje binnen de stad kost u € 1,20 en u kunt tickets rechtstreeks bij de chauffeur kopen. Gaat u gedurende meerdere dagen ook de belangrijke bezienswaardigheden van Granada bezoeken, dan is wellicht een AlhambraCard voordelig voor u. Meer informatie over de AlhambraCard vindt u hier.

Wilt u tussen grote steden in Spanje reizen?

  • Per bus: Boek dan tickets op de website van ALSA, dit is de busmaatschappij die de langeafstandsritten tussen de grote Spaanse steden verricht; ideaal tijdens een rondreis Andalusië.
  • Met de trein: Granada heeft een treinstation met goede verbindingen naar o.a. Sevilla, Madrid en Cordoba. Alleen Malaga is niet makkelijk te bereiken per trein. Treintickets kunt u hier bij RENFE reserveren.

Alhambra Card - Skip the line tickets & Openbaar vervoer

Tip: De AlhambraCard is een aanrader als u meerdere bezienswaardigheden in Granada gaat bezoeken én gebruik wilt maken van het openbaar vervoer. Het bevat een toegangsbewijs voor het Alhambra en Generalife (+Nasrid Palace), de Kathedraal van Granada met de Koninklijke Kapel, het Klooster van la Cartuja, Klooster van San Jerónimo, Science Park Museum en het Museum Caja.

Deze Granada kaart is 3 dagen geldig, dus zeer handig bij een langer verblijf. U voorkomt wachtrijen bij het Alhambra. De prijs is 49 euro voor volwassenen en kinderen (3 - 11 jaar) betalen slechts 15,50 euro. Meer info en kaarten bestellen kunt u hier.

Granada City Train (Hop on hop off)

Een andere makkelijke manier om u in het centrum van Granada te verplaatsen is met een uniek stadstreintje. Het stadsstreintje rijdt twee routes (Alhambra-route en stadsroute) en u kunt eenvoudig bij een van de vele haltes in en uitstappen, zoals in de smalle straatjes van de wijk Albaicin en het Alhambra. Een tickets voor het treintje is 8 euro voor 1 dag of 12 euro voor 2 dagen. Bestel uw treinticket online en u kunt direct instappen op het treintje.

Taxi Granada

taxi GranadaTaxi's in Granada zijn veel goedkoper dan in Nederland en prijzen van de taxi's in Granada gaan altijd volgens meter en prijzen hangen altijd duidelijk in de taxi. Aangezien binnen Granada veel op loopafstand ligt zult u waarschijnlijk niet veel gebruik maken van de taxi. Wilt u een taxi kunt u deze op straat aanhouden wanneer het groene licht brandt. 's Nachts geldt een hoger nachttarief. Een ritje van het centrum richting het Alhambra paleis bergop zal u ongeveer 8 euro kosten.

  • Teleradio Taxi (958 280 654)
  • Radiotaxi Genil (958 132 323)

Vervoer van vliegveld Malaga naar Granada

Granada heeft een vliegveld, maar deze luchthaven heeft geen vluchten vanuit Nederlandse luchthavens. Als u een stedentrip Granada wilt doen vanuit Nederland zult u moeten vliegen op Malaga. Vanaf vliegveld Malaga heeft u een aantal opties om Granada te bereiken:

  • Een huurauto: Granada ligt 125 kilometer, oftewel anderhalf uur van het vliegveld van Malaga.
  • Met de bus van ALSA: deze bus brengt u direct vanaf de luchthaven van Malaga naar Granada in ongeveer 2 uur. De busterminal van Granada ligt 4 kilometer van het centrum. Kosten zijn rond de 13 euro voor een enkele reis. Meer info over de dienstregeling van ALSA. Soms kan het gunstiger zijn eerst naar het busstation van Malaga te reizen en dan de bus naar Granada te nemen.
  • Trein Malaga - Granada: Er rijden helaas geen rechtstreekse hogesnelheidstreinen tussen Malaga en Granada, waardoor de trein vaak niet de handigste optie zal zijn. Een treinreis zal ongeveer 2 1/2 uur duren en u zult enkele keren moeten overstappen. De prijs zal rond de 20 euro liggen voor een enkele reis. Meer over de treinen van Renfe.
vervoer granada spanje
Onze lezers beoordelen
4.8 (96.23%) 523 reviews
6 mei 2021 Silvia: "De beste online reisgids met leuke tips over de bezienswaardigheden in Spaanse steden."