Spanje / Granada / Albayzin

El Albaicín, Arabische wijk Granada

De Arabische wijk Albayzin in Granada Spanje

El Albaicín Granada

El Albaicin Granada: Alles over de historische wijk El Albaicín. Welke bezienswaardigheden heeft de Arabische wijk El Albaicín in de Spaanse stad Granada in Andalusië.

El Albaicín Granada bezoeken

De Albaicín is de oude Arabische wijk van Granada die gelegen is op de heuvel tegenover het Alhambra. In de 13e eeuw was het een welvarende wijk met de nodige paleizen en villa’s (cármenes). De Moorse wijk Albaicín werd een doolhof van smalle straatjes en pleinen in combinatie met veel witgekalkte huizen. Na de verovering van Granada in 1492 door de katholieke Koningen werden in deze Moorse wijk de oorspronkelijke moskeeën afgebroken en vervangen door kerken. De wijk heeft de eeuwen daarna afwisselend bloeiperiodes en periodes van verloedering gekend. Tegenwoordig is in de wijk nog maar één Moors paleis overgebleven, het zogenaamde Dar al-Horra uit de 15e eeuw. Een ander Moors overblijfsel zijn de Arabische baden (El Bañuelo), die behouden werden omdat boven de baden woningen waren gebouwd. Hoewel de Albaicín wijk heel toeristisch is mag een wandeling door Moorse wijk Albaicín niet ontbreken tijdens uw stedentrip Granada.

Bezienswaardigheden Moorse wijk El Albaicin

Palacio de Dar-al-Horra GranadaPalacio Dar al-Horra, een paleis uit de 15e eeuw.
el bañuelo arabische badhuizen GranadaEl Bañuelo, het 11e eeuws Arabisch badhuis.
Iglesia de San Nicolas en Plaza de San Nicolas

Iglesia de San Nicolas en Mirador de San Nicolas

Deze kerk werd in de 16e eeuw gebouwd in opdracht van het katholieke koningspaar op de plek van een oude moskee. De kerk ligt middenin de Albaicín en bij deze kerk op dit plein Plaza de San Nicolas heeft u een geweldig uitzicht over de stad Granada, het Alhambra en de Sierra Nevada. Deze Mirador de San Nicolas is zeker een bezoek waard en hier kunt u gegarandeerd de mooiste foto's van het Alhambra maken (o.a. bij zonsondergang).

Coral del Carbon GranadaCorral del Carbon, de voormalige graanbeurs en herberg
Koninklijke Kanselarij of Real Chancillería

Koninklijke Kanselarij of Real Chancillería

Dit imposante gebouw werd in renaissance stijl gebouwd door Filips II in 1530 op de Plaza Nueva. Vanuit de kanselarij werden verschillende rechtbanken in Andalusië en Zuid-Spanje bestuurd en bevat ook het hooggerechtshof.

Iglesia de Santa Ana Granada kerk

Iglesia de Santa Ana

Tegenover de Koninklijke kanselarij op het Plaza Nueva staat de kerk van Santa Ana. Deze 16e eeuwse kerk is van baksteen en in mudejarstijl. Kenmerkend zijn het fraaie portaal en de minarettoren waarin later een klokkentoren werd geplaatst.

Paseo de los Tristes Granada

Paseo de los Tristes

Vlak voor je bij de hogere gedeeltes van het Albaicín aankomt arriveert u op de Paseo de los Tristes; een gezellig straat met een fontein en terrasjes met een prachtig zicht op het Alhambra.

Poort Albaicin

Puertas de las Murallas

Deze poorten komen uit de 11e eeuw en zijn aangebouwd aan het fort van Albayzín. Hierdoor werd de hele Albayzín-wijk ingesloten. Vier poorten zijn nog steeds intact: Puerta de Monaita, Puerta de Elvira (foto), Puerta Genil en Puerta Nueva.

Iglesia San Nicolas GranadaKerk St. Nicholas
Arabische wijk GranadaMirador San Nicolas
Albayzin wijkPuerta Elvira
El albaicinEl Albaicin in Granada

Locatie Moorse wijk El Albaicín Granada

Vlakbij de Arabische wijk liggen ook:

albayzin granada spanje
Onze lezers beoordelen
4.8 (96.23%) 14 reviews
21 maart 2023 Silvia: "De beste online reisgids over Spanje met leuke tips over de bezienswaardigheden en activiteiten in Spaanse steden."