Spanje / Granada / Paseo de los Tristes

Paseo de los Tristes Granada

Paseo de los Tristes Granada

Paseo de los Tristes Granada, ook wel de Paseo del Padre Manjó in Granada (Spanje). Alles over deze straat bergop richting het Alhambra in Granada in Andalusië.

Paseo de los Tristes - straat in Granada

De Paseo de los Tristes (officieel 'Paseo del Padre Manjón') is de bekendste straat van Granada. Padre Manjón was een priester die een school voor arme kinderen startte in de wijk Sacromonte. Een buste ter eerbetoon aan hem staat nog tegenover de fontein. De straat loopt al sinds 500 jaar parallel aan de rivier Río Darro.

Hoewel je op deze schitterende route en omgeving anders zou vermoeden, wijst de poëtische naam van Paseo de los Tristes op de begrafenisstoeten die over deze weg passeerden, wanneer ze op weg waren naar de begraafplaats van Sabika heuvel vlakbij het Alhambra. Tot aan de 19e eeuw was de omgeving van Paseo de los Tristes een van de drukste gebieden van Granada, met bijvoorbeeld feesten en festivals. De weg is samen met de fontein al aangelegd in 1609.

Paseo de los Tristes & Uitzicht over Granada

Waarschijnlijk zult u uw wandeling vanaf een lager gedeelte van de stad beginnen. Vanaf Plaza Nueva is het een mooie wandeling via de Paseo de los Tristes bergop richting de wijken El Albaícin en de grottenwijk Sacromonte. Onderweg komt u diverse bruggen over de rivier tegen zoals Puente de las Chirimias en Puente del Aljibillo. Bij deze laatste brug heeft u twee opties nadat u deze brug bent overgestoken.

Als eerste kunt u de Camino del Avellano volgen naar de top van de berg met de "Fuente del Avellano", oftewel de fontein van de hazelnootboom. Na een wandeling van een kwartier krijgt u een schitterend uitzicht over El Albaícin en Sacromonte.

De tweede optie is na het oversteken van de brug gewoon rechtdoor/rechtsafbuigend te gaan en de weg te volgen de berg "Cuesta de Los Muertos" op, waarmee u uiteindelijk na twintig minuten wandelen aankomt bij het wereldberoemde Alhambra paleis.

Paseo de los Tristes De middeleeuws aandoende straat
Paseo de los Tristes GranadaVanaf de Paseo de los Tristes heeft u geweldig uitzicht op het Alhambra

Locatie Paseo de los Tristes Granada

Vlakbij de Passeo de los Tristes liggen ook:

paseo de los tristes granada spanje
Onze lezers beoordelen
4.8 (96.23%) 14 reviews
22 oktober 2023 Silvia: "De beste online reisgids over Spanje met leuke tips over de bezienswaardigheden en activiteiten in Spaanse steden."